Fremhevet

Ny regjeringsplattform freder Lofoten, vil se på vannkraften

Les mer

Skal redusere terrenginngrep ved vindkraftutbygging

Les mer

Flere nettselskap må sette opp nettleien fra 2018

Les mer

Markedskommentar januar 2018

Les mer

Norge importerer strøm på natten

Les mer

Lavere Prioritet

Tyske strømkunder fikk betalt for å bruke elektrisitet i julen

Strømprisen falt under null i Tyskland i julen. Det betyr at forbrukerne i realiteten fikk betalt for å bruke elektrisitet. Dette skjer fordi produksjon av ren fornybar energi - først og fremst vind og sol – overgikk etterspørselen.

Les mer

Mye nedbør ga mer energi enn normalt i 2017

I forrige uke ble det meldt at 2017 var en av Norges våteste år noensinne. Siden 1900 har det bare vært 5 år med mer regn enn i fjor.

Les mer

Julefeiringen bidro til lavere strømforbruk og høy import ga lavere strømpriser

På tross av kaldere vær i de nordligste elspotområdene bidro julefeiringen til at totalforbruket i Norden gikk ned i romjulsuken. Vindkraftproduksjonen i Norden holdt seg på et høyt nivå i uke 52. Dette bidro til lavere priser i alle de nordiske elspotområdene.

Les mer

Effekttariffer kommer og vil gi billigere nett

NVE foreslår å innføre effekttariffer for alle. Kunder som har styringssystemer for å begrense effekttoppene vil bli vinnerne.

Les mer

Stor nedtapping av vannmagasinene

Fyllingsgraden i vannmagasinene er nå nede i 74,9 prosent etter å ha blitt tappet med 3,2 prosentpoeng i forrige uke. Uken før ble det bare brukt 0,7 prosentpoeng av vannmengden.

Les mer

MARKED – Bratt prisnedgang

Fremtidsprisene på kraft falt bratt over hele linjen mandag på grunn av fortsatt våte værmeldinger. – Værvarslene er blitt våtere og det hydrologiske overskuddet næmer seg 10 TWh, sier analytiker Tor Reier Lilleholt i MK Online.

Les mer

Statnett utsetter Elhub til 18. februar 2019

Statnett-styret har vedtatt at oppstarten av Elhub skal skje 18. februar 2019. Dermed rammes skandaleprosjektet av en ytterligere forsinkelse og kostnadssprekken øker.

Les mer

44 prosent flere strømbytter blant næringsdrivende

Antall leverandørbytter blant norske næringskunder steg med hele 44 prosent til 12.100 i tredje kvartal, viser nye tall fra Norges vassdrags- og enerdirektorat (NVE).

Les mer
Samarbeidspartnere
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]