Fremhevet

Blockchain vil bli like viktig som internett

Les mer

World Cup Kvitfjell 2018

Les mer

Nesten 90% av nettselskapene unngår funksjonelt skille

Les mer

Halve Norge har fått ny smart strømmåler

Les mer

Forbrukertilsynet: Strømbransjen på klagetoppen i 2017

Les mer

Lavere Prioritet

Tre måter blockchain kan endre kraftmarkedet

En blockchain er en distribuert database der alle transaksjoner lagres og verifiseres av nettverket. Blockchains kan brukes i mange forskjellige markeder, og kraftbransjen er et område der den har stort potensiale, mener noen.

Les mer

NVE lar borettslag fortsette fellesmåling

Når ombygging fra fellesmåling til individuell måling i borettslag koster mer enn 3000 kroner per kunde, mener NVE at borettslagene bør få slippe.

Les mer

Det har aldri blitt brukt like mye strøm i Norge som i 2017

Det har aldri blitt brukt like mye strøm i Norge som i 2017. Dette til tross for at strømprisene gikk opp og vinteren i fjor var relativt mild.

Les mer

Fremtiden er grønn og går på strøm

Tirsdag 23. januar markeres Strømmens dag over hele Norden. Det er en feiring av noe vi tar for gitt i hverdagen, men også av en utslippsfri energiløsning som skaper nye, grønne arbeidsplasser.

Les mer

Ny regjeringsplattform freder Lofoten, vil se på vannkraften

Den nye regjeringsplattformen som ble lagt frem av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre søndag ettermiddag inneholder lite nytt om energipolitikken.

Les mer

Markedskommentar januar 2018

I vår markedskommentar for januar 2018 loser vi deg gjennom kraftmarkedet slik det ligger an pr. nå. Vi har god hydrologisk balanse i starten av 2018 og det påvirker strømprisene. Samtidig har vi vært igjennom kuldeperioder som har ført til høyt forbruk, som også påvirker strømprisene.

Les mer

Skal redusere terrenginngrep ved vindkraftutbygging

En gjennomgang av Norconsult viser at grundig planlegging kan minimere arealbruken og redusere terrenginngrep ved utbygging av vindkraft.

Les mer

Tyske strømkunder fikk betalt for å bruke elektrisitet i julen

Strømprisen falt under null i Tyskland i julen. Det betyr at forbrukerne i realiteten fikk betalt for å bruke elektrisitet. Dette skjer fordi produksjon av ren fornybar energi - først og fremst vind og sol – overgikk etterspørselen.

Les mer
Samarbeidspartnere
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]