Hjem > Siste nytt > Hvordan velge riktig strømavtale og strømleverandør: 5 nyttig tips

Hvordan velge riktig strømavtale og strømleverandør: 5 nyttig tips

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 18.03.2024, sist oppdatert 26.03.2024

Med det store utvalget av strømleverandører og avtaler tilgjengelig, kan det virke overveldende å finne den rette. Se våre beste tips til hvordan du får en strømavtale du kan leve godt med.

Tips 1: Sjekk fakturaen din – betaler du for mer enn du trenger?  

Enkelte strømleverandører tilbyr tilleggstjenester som forsikringer, id-vakt osv. Om du betaler for denne type tjenester ser du enkelt på fakturaen din. Gjør du det, bør du sjekke om du ikke allerede har en forsikring som dekker dette, slik at du slipper å betale dobbelt. Vurder også om du også egentlig trenger forsikringen, og at det ikke bare er et fordyrende element på strømregningen.  

Tips 2: Sjekk avtalen din – hva inngår egentlig?  

Ved sammenligning av strømavtaler ser de fleste kun på påslag og eventuell månedspris, selv om vi vet at det som monner for å redusere strømregningen, er å redusere strømforbruket. Inkluderer avtalen tjenester som hjelper deg å spare strøm og penger, eller må du betale ekstra dette? Eksempelvis app med pris- og forbruksoversikt, smartlading og varsling om morgendagens strømpriser.  

Tilgangen på hjelp når en trenger det er også verdt å vurdere. Foretrekker du å snakke med folk, eller er du komfortabel med å ordne opp via chat og e-post når ting ikke fungerer?  

I Gudbrandsdal Energi tilbyr vi ikke bare prisvinnende kundeservice, men også strømsparerådgivning til våre kunder og den hjelpen de trenger for å ta i bruk strømsparetjenester og redusere både strømregningen- og forbruket.  

Tips 3: Ikke bind strømprisen, med mindre den er lavere enn 91,25 øre/kWh

Strømstøtten slår inn på 91,25 øre/kWh inkl.mva., og vil kutte de høyeste timeprisene. Om prisen øker fra 100 øre til 500 øre, medfører strømstøtten at du bare betaler 40 øre mer per kWh.  

Binder du strømprisen vil du heller ikke få utnyttet de billige periodene. I stedet risikerer du å betale unødvendig mye for strømmen.  

Et alternativ er å åpne en bufferkonto i nettbanken, der du kan sette inn penger om sommeren (når strømregningene er lavere) og ha pengene klare til dyrere vintermåneder. Med svingende strømpriser kan være vanskelig å anslå hvor mye du trenger å ha på bufferkontoen, men ved å sjekke snittprisen det siste året og forbruket ditt, kan du få et estimat på hvor mye du bør ha. Er du kunde hos oss, finner du dette enkelt i appen.  

Tips 4: Sjekk omdømme og kundetilfredshet til strømleverandøren  

Å sjekke andres erfaringer med strømleverandøren kan være lurt. Titt innom bytt.no, les kundevurderinger og hør hva venner, kollegaer og andre anbefaler.  

Det finnes også årlige kåringer som måler kundetilfredshet blant strømkunder, eksempelvis Norsk kundebarometer og EPSI.  

Les også: Landets mest fornøyde strømkunder i 2023

Tips 5: Strøm og nettleie på samme faktura  

Ved å velge en strømleverandør som gjennomfakturer nettleie, får du strøm og nettleie på samme faktura. Eventuell strømstøtte trekkes ifra og du slipper å forholde deg til to ulike fakturaer. Det kan gi deg bedre oversikt over totale strømkostnader.  

I tillegg til å få strøm og nettleie på samme faktura, kan du også i appen til Gudbrandsdal Energi få oversikt om både timepriser og kostnader, både med og uten strømstøtte og nettleie (med unntak av effekt/kapasitetsleddet).



Ikke kunde ennå, og er litt nysgjerrig på vår strømavtale og hva vi kan tilby deg?

Ta en prat med oss!

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?