Hjem > Siste nytt > Velger opprinnelsesgarantier for å styrke bedriftens bærekraftige profil

Velger opprinnelsesgarantier for å styrke bedriftens bærekraftige profil

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 31.01.2024, sist oppdatert 31.01.2024

- Vi har valgt å inkludere Garantert Vannkraft opprinnelsesgarantier i strømavtalen fordi vi ønsker å fremstå med en tydelig miljø- og bærekraftig profil. Vi opplever at kundene våre i større og større grad etterspør opprinnelsesgarantier og vi antar at dette også i fremtiden vil bli positivt vektet i offentlige anbud, forteller Knut Beck, økonomisjef i Oslobuss.

Oslobuss er et av de største turbuss selskapene på Østlandet, lokalisert i Oslo. Selskapet har cirka 100 ansatte og omsatte i 2023 for 166 millioner kroner. Selskapet har kontrakt om persontransport med blant andre Flytoget, Forsvaret, Oslo Kommune, Drammen Kommune, Bærum Kommune, TINE, Nordic Gateway, NMBU, Oslo International School, Stortinget og NRK.

I 2020 startet selskapet elektrifisering av bussflåten og fra 1. januar 2024 eier de kun fossilfrie busser. En tydelig miljø- og bærekraftig profil ser de på som et konkurransefortrinn generelt. 

De valgte Gudbrandsdal Energi som strømleverandør hovedsakelig på grunn av konkurransedyktige priser.

Les mer om Garantert vannkraft opprinnelsesgarantier

Har gjort flere tiltak for å tilpasse seg høye strømpriser

De høye strømprisene vi har sett de siste årene, påvirker bedrifter i stor grad. Oslobuss er blant de som har tatt grep for å redusere forbruk og kostnader, gjennom å investere i egne ladestasjoner, eget solcelleanlegg på tak og vegger samt investert i en batteribank på 500 kWh.

- Vi styrer ladingen slik at mesteparten av ladingen foregår på de rimeligste tidspunktene. Dessuten lader vi i hovedsak bussene over mange timer gjennom natten for å unngå høye effekttopper og dermed demper kostnadene basert på effekttariffen, forklarer Knut.

- Har dere noen gode tips å dele med andre strømkunder?  

- Vi vil anbefale andre strømkunder å vurdere smart styring av strømforbruk gjennom bruk av batteribank, og vil samtidig anbefale bruk av solcellepaneler, avslutter han.


Økonomisjef i Oslobuss, Knut Beck. 

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?