27.01.2014

VG DinePenger - Dette er billigste strømleverandører nå

VG DinePenger - Dette er billigste strømleverandører nå Foto: 

Artikkelen er oppdatert 11.03.2015

Gudbrandsdal Energi har fortsatt de billigste strømtilbudene i markedet som opplyst hos Forbrukerrådets kraftprisoversikt. I denne artikkelen ser du informasjon fra tidligere i år, dvs at noen av tallene kan variere i forhold til utviklingen i strømmarkedet. For dagens oversikt, gå inn på Forbrukerrådets kraftprisoversikt (tidligere var dette Konkurransetilsynets kraftprisoversikt).

I følge VG DinePenger er det ekstra lønnsomt å bytte strømleverandør nå. Det er nå som du bruker mye strøm til lys og varme som du kan spare ekstra mye på å bytte strømleverandør.

Strømprisen har steget markant de siste dagene på energibørsen. I tillegg gjør kuldeperioden at vi bruker mer strøm. Du kan spare ekstra mye på å bytte strømleverandør skriver journalist Johan Nordstrøm  i VGDinePenger.

Det vil være ekstra lønnsomt nå. Med kaldere vær i lang tid fremover går strømforbruket opp. Derfor er det ekstra viktig å sørge for at man har billigste strømleverandør.

Den kalde perioden har fått sine utslag. På energibørsen har strømprisen steget mye de siste dagene. Det er nå som du bruker mye strøm til lys og varme som du kan spare ekstra mye på å bytte strømleverandør. Les hele artikkelen i VGDinePenger her

VG DinePenger rangerer følgende selskaper som de billigste pr. dato:

De fem beste på spotpris


Tabellen viser påslag på spotprisen pr kWh i Sør-Norge. (Påslag i Nord-Norge i parentes.) Vi viser kraftleverandør og produktnavn, og linken går til leverandøren.

1. Gudbrandsdal Energi Social Spot: 0,0 øre/kWh (0,0 øre/kWh)

Bestill Strøm på Sosiale Medier eller Les mer om tjenesten her.

2. Kraftinor Lavpris Mobil: 0,0 øre/kWh (0,0 øre/kWh)

3. Lærdal Energi LE eSpot: 0,0 øre/kWh (0,0 øre/kWh)

4. Fortum Topp 5 Garanti: 0,80 øre/kWh (0,64 øre/kWh)

5. Hafslund Strøm webSpot: 0,96 øre/kWh (0,76 øre/kWh)

De fem beste på 1-års fastpris


Viser billigste anbefalte landsdekkende 1-års fastprisavtale pr. 27.01.2014, for et årlig forbruk på 20.000 kWh inkludert fastledd. Pris pr kWh, med pris i Nord-Norge i parentes.

1. Gudbrandsdal Energi: 34,00 øre/kWh (27,20 øre/kWh)

Nr.1 på fastpris i 2014 >>

2. Ustekveikja Energi: 38,65 øre/kWh (30,92 øre/kWh)

3. Lyse Energisalg: 38,70 øre/kWh (30,96 øre/kWh)

4. SKS Kraftsalg: 39,50 øre/kWh (31,60 øre/kWh)

5. Rauma Energi Kraft: 41,20 øre/kWh (32,96 øre/kWh)

Kilde: Konkurransetilsynet og Dine Penger.

23.10.2013 - DinSide.no henviser til Gudbrandsdal Energi som billigste strømleverandør for øyeblikket. Les hele saken her: http://www.dinside.no/923822/kutt-stromregningen-i-host

Vi gjør deg oppmerksom på at disse prisene kan forandre seg i tiden framover. Vi i Gudbrandsdal Energi jobber alltid med å holde prisene så lave som mulig for at du skal ha en av de billigste strømleverandører på markedet. For at vi skal kunne holde prisene så lave er vår inntjening på produktet marginal. Det er derfor vi er kåret til billigste strømleverandør over tid, da vi kontinuerlig justerer prisene.

Ønsker du å bytte til en billigere strømleverandør? Vi har skrevet ett innlegg om hvordan du enkelt kan bytte til Gudbrandsdal Energi med kun noen få steg. Les mer ved å klikke på linken under.

Superenkelt å bytte strømleverandør - Se hvordan >>

__

Dine Penger skriver 16.12.2013 at strømleverandøren Gudbrandsdal Energi er strømkundenes favoritt. EPSI Norge har målt kundetilfredsheten blant 1800 strømkunder i Norge. Målingen viser at folk er blitt mer fornøyd med strømleverandøren sin enn de var i fjor. Kundetilfredsheten i strømbransjen har aldri vært høyere, og er nå på nivå med banker og mobiloperatører, i følge Dine Penger.

Studien viser at Gudbrandsdal Energi har de aller mest tilfredse strømkundene med en score på 77,8 poeng. Nestemann på lista er LOS med 71,4 poeng og deretter NorgesEnergi med 71,2 poeng.

Les hele saken til Dine Penger her!

__

Dine Penger skriver igjen om billig strøm og har Gudbrandsdal Energi som billigste leverandør av spotpris og ett års fastpris. I samme artikkel skriver de igjen at de fraråder forbrukerne å tegne avtaler med forskuddsbetaling og à kontobetaling på strømmen. De anbefaler avtaler med spotpris, for som de skriver er spotpris 2-3 øre billigere pr. kilowatttime enn standard variabel pris over tid. Etterskuddsfakturert spotpris er altså anbefalingen deres.

Les mer om dette her: Dine Penger: Ti råd for billigere strøm.

Nå er vannmagasinene 83,2 prosent fulle

Vannkraften er både en fornybar og fleksibel energikilde. Så lenge det er nok vann i magasinene kan strømproduksjonen justeres i takt med behovet og strømprisene.

Les mer

Omsetter for 19,9 millioner pr. ansatt

Olje- og gassbransjen er Norges største og viktigste bransje, og det er ingen som kommer i nærheten av de enorme beløpene som dras inn fra virksomheten i Nordsjøen. Faktisk er Norges nest største næring, næringen som leverer utstyr og tjenester til olje- og gassbransjen.

Les mer

Grønne skatter reduserer olje- og gassetterspørselen allerede før de innføres

SSB-forskeren Halvor Briseid Storrøsten har i en ny forskningsstudie undersøkt hvordan nye skatter og avgifter på utslipp påvirker utslippene.

Som en del av arbeidet har han utviklet en dynamisk modell som viser hvordan omstillingen av elektrisitetssektoren påvirkes på veien mot utslippssamfunnet.

Les mer

Brannfarlig nattvask i over 500.000 hjem

I tre av ti norske hjem blir vaskemaskin eller oppvaskmaskin brukt nattestid eller når ingen er hjemme. En av åtte setter også tørketrommelen i gang før de legger seg eller forlater boligen. Nå advarer brannfaglige eksperter mot denne praksisen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]