Hjem > Siste nytt > Bytte strømleverandør?

Bytte strømleverandør?

Publisert 12.02.2019, sist oppdatert 28.05.2020

Det kan være penger å spare på å velge riktig strømleverandør, men ofte er det vanskelig å orientere seg i en jungel av abonnementer, priser og selskaper. Og hvilke andre faktorer enn pris bør du ta med i vurderingen? Her får du tre gode grunner til å velge Gudbrandsdal Energi.

Det kan være penger å spare på å bytte strømleverandør, men ofte er det vanskelig å orientere seg i en jungel av abonnementer, priser og selskaper. Og hvilke andre faktorer enn pris bør du ta med i vurderingen? Her får du tre gode grunner til å velge Gudbrandsdal Energi.

Du kan spare penger på å bytte strømleverandør, men å finne en passende strømavtale kan skape hodebry. Hvordan finner du egentlig den beste strømleverandøren for deg? Daglig leder i Gudbrandsdal Energi, Jan Jansrud, mener disse tre tingene er viktige å tenke på: kundetilfredshet, skikkelighet og pris.


1. Bytte strømleverandør? Vi har Norges mest fornøyde kunder


Vurderer du å bytte strømleverandør? Vi i Gudbrandsdal Energi har Norges mest fornøyde strømkunder hele ni år på rad, ifølge Norsk Kundebarometer. I 2019 ble vi igjen bransjevinner i kategorien “strømleverandør”, og fikk fire av fem stjerner i kåringen, som måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Også ifølge EPSI Rating, en uavhengig kundetilfredshetsanalyse, er det kundene til Gudbrandsdal Energi som er mest fornøyde.

Over 110.000 nordmenn har valgt Gudbrandsdal Energi som strømleverandør, en tillit vi forvalter ved å sette kundeservice i høysetet. Strøm er et produkt som er identisk fra leverandør til leverandør, og det kan tidvis være små forskjeller i pris, så hva skiller egentlig Gudbrandsdal Energi fra resten? Ingebrigt Steen Jensen, en trofast kunde, sier det slik:

- Det er kulturen som gjør at dere har Norges mest fornøyde strømkunder. Jeg liker at dere tar telefonen og alltid ringer tilbake, slik at jeg som kunde kjenner tilhørighet til deres merkevare og hva dere står for. 

Til sammenligning ser mange strømleverandører betydelige fall i kundetilfredsheten i 2018. Høye strømpriser, overgang til felles faktura og utskiftning av strømmålere kan bidra til å forklare tilbakegangen, ifølge Pål Rasmus Silseth, prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI. Energi Norge mener nå at myndighetene må skjerpe innsatsen mot strømleverandørene som bryter lover og regler, slik at kundene kan ha tillit til at strømmarkedet gir dem tydelige og gode valgmuligheter. 


2. En skikkelig strømleverandør 


Gudbrandsdal Energi er opptatte av å være åpne, inkluderende, tydelige og langsiktige. Som kunde hos oss skal du få det du har blitt lovet, og slippe å bli overrasket av en bindingstid som er blitt oppgitt med liten, uleselig skrift. Det er verdt å ta med seg når du vurderer å bytte strømleverandør.

– Mange strømselskaper opererer med vilkår i liten skrift i kontraktene sine. Det gjør ikke vi. Vi går heller motsatt vei og prøver å være oppriktige overfor kundene våre, Det er viktig å være skikkelige, understreker daglig leder Jan Jansrud. 


3. Billigst strøm? 


Pris er selvfølgelig en viktig faktor når du skal sammenligne og bytte strømleverandører. Tjenester som hjelper deg å finne frem til det billigste strømselskapet, som for eksempel strømpris.no, kan være et nyttig verktøy. 

Du bør imidlertid være oppmerksom på at mange strømleverandører oppgir “lokkepriser”, som kan være vanskelige å finne igjen på selskapenes egne nettsider. En annen praksis er å flytte kundene over på et langt dyrere abonnement dersom de ikke tegner efaktura eller tilsvarende innen en viss tid.

Hos Gudbrandsdal Energi har du tre typer kontrakt å velge mellom: variabel, spotpris eller fastpris. I tillegg til at vi jobber for å være blant de billigste strømleverandørene i Norge, er vi opptatte av å finne avtalen som passer best for deg og dine behov.

På sikt er spotpris ofte det rimeligste. Her tar vi utgangspunkt i markedsprisen til enhver tid, og legger på et lite påslag som går til myndighetspålagte elsertifikater, administrasjon og kundeservice.

Ved variabel pris setter vi en bestemt pris med utgangspunkt i markedspris, som kan endres med to ukers varsel. I enkelte perioder kan denne ligge under innkjøpsprisen i strømmarkedet. Selv om det ikke vil vare lenge, kan det være penger å spare her for observante strømkunder.

Fastpris kan imidlertid være et godt alternativ for deg som ønsker stabile strømregninger. Her blir vi enige om en fast pris som gjelder i alt fra tre måneder til ett år. Det kan være et gunstig valg dersom man tror at strømprisen vil stige mye i tiden fremover. 

Strømleverandør - Gudbrandsdal Energi


Hvordan bytte strømleverandør? - slik går du frem


Vil du også bytte strømleverandør og bli en av Norges mest fornøyde strømkunder? Slik går du frem:

  1. Spotpris, variabel eller fastpris? Finn ut hvilken avtale som er mest gunstig for deg. Historisk sett ser vi at det lønner seg å velge spotpris kontra variabel, da denne avtaletypen prismessig har ligget langt lavere de siste årene. Er det imidlertid trygghet og forutsigbarhet du er på jakt etter, bør du vurdere fastpris. Her kan du se en oversikt over våre strømavtaler.

  2. Legg så inn målepunkt-ID.

  3. Trykk på «Bestill»-knappen, og vipps – så har du bestilt ny og forhåpentligvis rimeligere strømavtale!

  4. Les også mer om kundefordeler

Norges beste strømleverandør - Gudbrandsdal Energi

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?