Hjem > Gunstige strømpriser, Norges mest fornøyde kunder.

Gunstige strømpriser, Norges mest fornøyde kunder.

Mer om dagens strømpriser her

eller

Se oversikt over GE's strømavtaler her

 

Gudbrandsdal Energi har gunstige strømpriser


Strømpriser - Oppdatert 2017 av Thomas Gundersen


Gudbrandsdal Energi har i en årrekke hatt svært gunstige strømpriser. En av avtalene våre, som blant annet ble nevnt i Dine Penger i januar og februar 2013 som Norges beste strømavtale, har ført til at kundene våre har hatt lave strømpriser over tid.


Fra lokal til nasjonalt fokus - Nå kan også du bli kunde


Gudbrandsdalen Energi har hatt en voldsom økning i antall abonnenter. Bedriften har gått fra å være en lokal bedrift i Gudbrandsdalen til å bli en strømleverandør for hele det norske folk. I løpet av ti år har kundemassen blitt mangedoblet. Kundemassen har økt fra 13.000 i 2003 til 100.000 i 2016. Konkurransetilsynets prislister sa at vi hadde den billigste strømprisen i 2013 (etterskuddsvis betaling med et normalforbruk på 20.000 kWh årlig).


Spar penger
Åpne om priser og fokus på kundeservice


Gudbrandsdal Energi er det strømselskapet i Norge som best synliggjør strømpriser for kundene. Alle avtalene våre om strøm er tydelig presentert med full oversikt over strømpriser og betingelser på de ulike produktene. Det er vår policy å være åpne om dette. I tillegg er vi bevisste på kundeservice. Alle kunder som ringer kommer rett gjennom til en av våre kundebehandlere slik at du slipper å føle at du prater med en maskin.


Alle våre produkter på strøm avregnes i tråd med Konkurransetilsynets (merk; Konkurransetilsynest kraftprisoversikt er erstattet med Forbrukerrådets Strømpris.no) betingelser. Det betyr blant annet at alle våre spotpris avtaler på strøm avregnes etter månedlig gjennomsnittlig spotpris som er grunnlag for fakturering.


Hvordan spare strøm?


Hva er Konkurransetilsynets kraftprisoversikt?


Konkurransetilsynets kraftprisoversikt skal gjøre det enkelt for deg som forbruker å vurdere om det kan lønne seg å bytte strømleverandør. Oversikten inneholder prisinformasjon, kontaktinformasjon og opplysninger om vilkår. Strømavtaler som ikke er å finne på Konkurransetilsynets liste er gjennomgående dyrere.
Konkurransedyktige priser - Billig i 2012, 2013 og fortsatt i 2014


Kunder av Gudbrandsdal Energi kan være sikre på at den kraftavtalen de har korresponderer med de strømpriser kundene finner på Konkurransetilsynets prisliste. Her kan man også se at våre priser har vært svært billige både i 2012 og i 2013. Det samme gjelder strømprisene i 2014, 2015 og 2016, og dette har vi tenkt å fortsette med.
 


Les også: Følg Forbrukerrådets anbefalinger når du skal bestille strøm

Nei til forskuddsbetaling - Betal etterskuddsvis for ikke å bli skadelidende


Det er overhodet ingen grunn til å velge en strømleverandør som fakturerer forskuddsvis. Du som kunde vil ikke få noe igjen av det du har betalt dersom leverandøren skulle gå konkurs. Derfor ønsker Norges Vassdrags- og energidirektorat ønske om forbud mot leverandører som kun leverer strøm mot forskuddsbetaling. Fobrukerombudet har lenge rådet til at strøm skal betales på etterskudd. Da betaler du kun for forbruk pluss et eventuelt påslag per kwh. De siste 12 årene har det vært minst seks eller syv konkurser blant leverandørene, noe som har ført til økonomisk tap for kundene.


Unngå å gå i strømfella, les mer om billige strømpriser


Du trenger ikke være trofast mot en strømleverandør - Bytt nå og spar tusenvis av kroner i året!


Har du vært trofast mot din strømleverandør og aldri byttet? Da er det tid for å gjøre en endring, mener Konkurransetilsynet. Du kan spare tusenvis av kroner ved å bytte og det er helt gratis. Strømregningen din består av to deler. Den ene er nettleie, den andre er kjøp av kraft.


Nettleien får du dessverre ikke gjort noe med. Men når det gjelder leverandør av strøm har du mange muligheter. Velg deg den leverandøren du ønsker så vil de si opp din eksisterende avtale. Og i løpet av tre uker har du en ny strømleverandør som opererer med andre kraftpriser. Det er lite som skal til for å bytte leverandør og på våre nettsider finner du, steg for steg, hvordan du enkelt kan bytte strømleverandør.


Les om hvordan du bytte leverandør eller Se våre beste avtaler her!


 

De vanligste avtaletypene


Det finnes et hav av forskjellige kraftavtaler i markedet. Det enkleste for deg som forbruker er å bruke kraftprisoversikten til Konkurransetilsynet. Der kan du med noen få tastetrykk finne hvilken avtale som passer best for deg. Husk, eksperter i fra blant annet Dine Penger anbefaler etterskuddsfakturerte spotprisavtaler.
Spotpris / Markedspris:
 Billigst, men med svingninger


Spotprisavtaler (markedspris) er avtaler der prisen til enhver tid følger spotprisen som fastsettes på kraftbørsen Nord Pool. I tillegg til denne rene innkjøpsprisen, betaler kunden et påslag (øre/kWh) på sin leverandørs strømpris eller et fastbeløp.


- Se våre Markedskraft/Spotprisavtaler her


- Gudbrandsdal Energi ble av Dine Penger kåret til å ha Norges billigste spotprisavtale

- Les mer om strømpriser og  hva spotpris faktisk er her

Standard Variabel: Mer forutsigbarhet og lavere svingninger


Prisen på standard variabel kraftpris baserer seg på utviklingen i kraftmarkedet. Kraftleverandøren plikter å informere om prisendring 14 dager før de trer i kraft. Kunden vil med denne strømprisavtalen ha mer forutsigbarhet.


- Se våre Variabel kraftpris avtaler her

Fastpris:
 100% forutsigbarhet i ett år eller bare for vinteren


Fastprisavtaler er en avtale om en fast strømpris over en periode. De vanligste fastprisavtalene er ett år og tre år. I perioden som kunden er bundet til en fastprisavtale kan ikke kunden bytte produkt eller bytte leverandør.


- Se våre fastprisavtaler her


- Gudbrandsdal Energi ble av Dine Penger kåret til å ha Norges billigste fastprisavtale

 

Norges beste strømavtaler - Både på spot og fastpris


Gudbrandsdal Energi ble av VG Dine Penger kåret til å ha Norges billigste fastprisavtale og Norges billigste spotprisavtale. Se kåringen her!

VG Dine Penger anbefaler en av våre avtaler som de beste å velge. I både januar og februar i 2013 plasserte de vår avtale Kvitfjell World Cup Spot på toppen av sin liste som den beste strømavtalen.


Dette produktet, med veldig lav strømpris (fastbeløp på spotpris) har lenge vært veldig lavt priset og er det fremdeles.


Vi selger dette produktet med marginal fortjeneste og kundene må se på dette som et hvilket som helst annet godt tilbud i markedet. I alle våre spotprisavtaler inneholder påslaget mva, kostnader til innkjøp av myndighetspålagte elsertifikater og kostnader til regulerkraft. I tillegg må vi ta kostnaden med profilkostnad da vi følger Konkurransetilsynets betingelser for avregning.


Det betyr at vi har et dårligere utgangspunkt enn de som har valgt å unndra strømavtalene sine fra Konkurransetilsynets liste over strømpris. Det er omlag kun 60% av landets strømavtaler som er innmeldt til Konkurransetilsynet.


Bestill Strøm fra GE her

De mest fornøyde kundeneGudbrandsdal Energi satser stort på kundeservice. Derfor har vi flere år på rad hatt de mest fornøyde kundene.  I en ny undersøkelse viser det seg at kundetilfredsheten i strømbransjen er på sitt høyeste siden 2010. I studien fra analyseinstituttet Epsi Norge viser det seg at Gudbrandsdal Energi skiller seg best ut, med høyest indeksverdi på 78 av 100 mulige poeng.


Vi i Gudbrandsdal Energi jobber alltid med å holde strømprisene så lave som mulig for at du skal ha en av de billigste strømleverandører på markedet. For at vi skal kunne holde prisene så lave er vår inntjening på produktet marginal. Det er derfor vi er kåret til den billigste strømleverandøren over tid, da vi kontinuerlig justerer prisene. Det er ikke tilfeldig at vi har Norges mest tilfredse strømkunder! I kategorien "strømleverandører" ble Gudbrandsdal Energi igjen bransjevinner, best på kundetilfredshet og fikk hele 4 stjerner i Norsk Kundebarometer 2019. Dette er 9. året på rad vi topper kåringen.


Les også: En strøm av fornøyde kunder


 

Vi bruker mest strøm i verden


Nordmenn bruker mest strøm i verden. Dette er målt per innbygger. Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det kun Island som har høyere forbruk enn oss. Vi bruker dobbelt så mye strøm som vårt naboland, Sverige og i norske husstander brukes det ti ganger mer strøm enn gjennomsnittet ellers i verden.


Sintef forklarer det høye strømforbruket med at vi har høy levestandard, lave energipriser og at det er god tilgang til fornybar energi. Energibruken i en norsk bolig økte med 800 prosent fra 1930 til 2009. Ulike boliger kan ha stor variasjon i energibruken. Det avhenger av flere faktorer som blant annet bruksvaner og isolasjon i boligen. Det er selvfølgelig viktig å tenke på hvor mye strøm man bruker, men det er også viktig å tenke på at man kan spare strøm ved å bytte avtale slik at man betaler lavest mulig strømpris.


 

<< Se full oversikt over Gudbrandsdal Energi's kraftavtaler her >>


Skrevet av Thomas Gundersen


Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?