Hjem > Det finnes mange måter å spare på!

Det finnes mange måter å spare på!

I Gudbrandsdal Energi heier vi på alle som gjør både stort og smått for å spare mer. Med økte renter, matvarepriser og rekordhøye og uforutsigbare strømpriser er det ekstra viktig å spare der man kan. 

Kanskje har du en bestefar som insisterer på å ta hårklippen selv, som syns det er sløsing å vaske klær, eller mener all mat smaker like godt dagen etterpå? Det skal vi ikke legge oss bort i. Men når det gjelder å spare strøm, har vi litt peiling!

Faktisk har vi som mål å hjelpe kundene våre å bruke inntil 30 prosent mindre strøm, gjennom både smarte verktøy og gode råd.  I appen vår får du tilgang på tjenester og verktøy som gir deg fullstendig oversikt over hva du bruker strøm på og hjelper deg å redusere forbruket ditt – og strømregninga. Å redusere forbruket er faktisk den beste måten å redusere sluttsummen på strømregninga.  

Men digitale verktøy løser ikke alt alene. Det handler også om hvilke vaner du lagt til deg i hverdagen. Derfor har vi også egne erfarne strømsparerådgivere som hjelper deg med gode råd tilpasset din situasjon.  

Vi ønsker at gode strømvaner skal bli like naturlig som å pusse tennene. Klarer vi å bruke mindre strøm vil vi spare både penger og miljøet. 


Her er noen av tjenestene du får i appen vår:

 • Timepriser: Hva du betaler for strømmen nå samt dagens og morgensdagens strømpriser. Du kan også få pushvarsel rett på telefonen om når strømmen er dyrest og rimeligst, slik at du flytte forbruket ditt fra timene med høyest strømpris.  

 • Innsikt og oversikt: For å vite hva du kan kutte, må du vite hva du bruker. I appen får du full oversikt over eget forbruk og kostnader, helt ned på timenivå. Du får også oversikt over dine effekttopper.

 • Puls: Gir deg informasjon om strømforbruket ditt i sanntid, og vil bli et viktig verktøy i tiden som kommer. Du får også varsel ved unormalt høyt strømforbruk. Les mer om puls her.

 • Forbruksanalyse: En detaljert analyse av forbruket ditt.  

 • Smartlading av elbil: Spar penger hver gang du lader bilen din. Du trenger ikke å være strømkunde hos oss for å ta i bruk smartladingsløsningen. Les mer og se hvilke bilmerker vi har støtte for.

 • Utlån av termisk kamera: Som første strømselskap i Norge hjelper vi deg å finne ut hvor ditt hus lekker varme ved å låne deg et termisk kamera. Les mer.


Noen av våre beste råd til gode strømvaner: 

 • Skru ned varmen inne: For hver grad innetemperaturen senkes, reduseres energiforbruket til oppvarming med 3-5 prosent. Bruk gjerne termostatstyrte ovner eller smartstyrte ovner.  

 • Invester i en sparedusj: Faktisk halverer en sparedusj forbruket ditt – som vil merkes på strømregningen. Det er også penger å spare på å ta kortere dusjer med vanlig dusj.  

 • Vask minst mulig for hånd: Visste du at oppvaskmaskiner bare bruker omtrent 10–14 liter vann hver gang, mens det faktisk skal mye til å bruke mindre enn dette om du selv vasker bare litt for hånd?  

 • Vask klær med måte: Fyll vaskemaskinen helt opp før du vasker klær. Den bruker ikke noe mindre energi selv med mindre innhold. Vask også med så lav temperatur du kan.

 • Ikke slipp ut varmen: Unngå varmetap ved å montere tettelister rundt dører, vinduer og taklister.

  Les flere gode strømsparetips her
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?