Hjem > Smartlading av elbil

Smartlading av elbil

Lad elbilen når strømmen er billigst! 

Visste du at du automatisk kan lade elbilen din når strømmen er billigst? Ved å aktivere smartlading for elbil i appen vår lader du bilen de timene strømprisen er lavest. Appen sørger for at bilen er ferdig ladet når du trenger den, og du har samtidig spart penger ved å lade når det er billigst.

For å dra økonomisk nytte av smartlading må du ha spotprisavtale. Da betaler du timepris for strømmen, og den endres hver time. Når strømforbruket er høyt, sånn typisk om morgenen og ettermiddag, øker også strømprisen. Plugger du inn laderen i bilen når du kommer hjem uten å smartlade? Da betaler du mer enn nødvendig for å lade bilen. For ved å bruke smartlading vil GE-appen automatisk lade bilen i de timene strømmen er billigst.

Hvorfor endrer spotprisen seg hver time?

Ladeløsningen kan selvsagt benyttes selv om du ikke har en spotprisavtale, men da vil du ikke ha de samme økonomiske fordelene som man har med smartlading og spotpris. 


Slik fungerer smartlading i GE-appen: 

Last ned appen til Gudbrandsdal Energi, logg inn og legg til elbil (via +Legg til) på forsiden av appen. Du plugger som vanlig inn elbilladeren i bilen når du kommer hjem. I appen stiller du enkelt inn det klokkeslettet du ønsker at bilen skal være ferdigladet, og appen sørger for at bilen er fulladet til det tidspunktet. Bilen lades i de timene strømprisen er lavest, så lenge det er mulig innenfor oppgitt tidsramme (fullading prioriteres alltid over pris). 

Kriteriene for at det skal kunne genereres en ladeplan er at vi må kunne stoppe ladingen i minium 30 minutter (for å flytte forbruket) samt at systemet må kunne beregne minimum 5% besparelse innenfor ladeperioden.

I appen kan du legge til flere elbiler og lokasjoner som du ser for deg å benytte til smartlading. Hos oss kan du altså smartlade elbilen din flere plasser enn bare hjemme - for eksempel på hytta. Du får også full oversikt over hvor mye du har ladet og hvor mye dette har kostet. Tydelig visning av batteristatus og rekkevidde er en selvfølge, og du kan få varsel om det er lite strøm på batteriet og laderen ikke er koblet til. 


Smartlading er tilgjengelig for følgende bilmerker:Følgende bilmerker er integrerte i GE-appen, noe som betyr at du kan smartlade uansett hvilken lader du har: Audi, BMW, Citroën, Ford, Hyundai, Jaguar, KIA, Mini, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Tesla, Toyota, Volksvagen, Volvo.

Du trenger kun å legge til bilen din i appen. Det skjer ved å logge på med påloggingsinformasjonen fra bilens app, og du gir oss da samtidig mulighet til å smartlade bilen din.

Flere bilmerker legges til etterhvert som de tilgjengeliggjør smartladingsfunksjonalitet.

Merk at ID-modellene til Volkswagen ikke støttes enda, da de er bygget på en annen plattform enn andre Volkswagen-modeller som ikke støtter kommandoer som er nødvendig for å smartlade en bil.


Hvem kan bruke smartlading?

Alle kan ta i bruk smartlading i appen vår. Registrer deg enkelt som bruker og ta tjenesten i bruk!


Ladebokser

Vi støtter også en del ladebokser/hjemmeladere i løsningen vår. Det finnes ingen mulighet for å smartlade via disse enda, men det er noe vi jobber med å få implementert. Man skal da kunne sette opp tidsintervaller man ønsker at ladingen skal utføres på.

Man kan i dag skru lading av og på samt se ladehastighet. Man kan også se ladehistorikk for å se hvor mye ladeøktene har kostet og eksportere disse ut i Excel.

Merker som støttes er:

  • Charge Amps
  • EO
  • EVBox
  • Easee
  • Wallbox
  • Zaptec

Slik tar du i bruk smartlading i appen:

  • Last ned og/eller åpne appen vår
  • Velg "Elbil/Ladeboks" fra +Legg til på forsiden
  • Koble bilen din til appen ved å logge på med påloggingsinformasjonen fra bilens app
  • Slå på smartlading i appen og still inn det klokkeslettet du ønsker bilen skal være fulladet (husk å plugge inn laderen i bilen)

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?