Hjem > Smartlading av elbil

Smartlading av elbil

Lad elbilen når strømmen er billigst! 

Ved å aktivere smartlading for elbil i appen vår lader du bilen de timene strømprisen er lavest. 

For å dra økonomisk nytte av smartlading må du ha spotprisavtale. Da betaler du timepris for strømmen, og den endres hver time. Når strømforbruket er høyt, sånn typisk om morgenen og ettermiddag, øker også strømprisen. Plugger du inn laderen i bilen når du kommer hjem uten å smartlade? Da betaler du mer enn nødvendig for å lade bilen. For ved å bruke smartlading vil GE-appen automatisk lade bilen i de timene strømmen er billigst.

Les også: Hvorfor endrer spotprisen seg hver time?

Ladeløsningen kan selvsagt benyttes selv om du ikke har en spotprisavtale, men da vil du ikke ha de samme økonomiske fordelene som man har med smartlading og spotpris. 


Hvem kan bruke smartlading?

Alle kan ta i bruk smartlading i appen vår. Registrer deg som bruker og ta tjenesten i bruk!


Oversikt over hvilke bilmerker og -modeller som har støtte for smartlading finner du lenger ned på siden


Slik fungerer smartlading i GE-appen 

  • Last ned og logg inn i appen til Gudbrandsdal Energi
  • Trykk på "Smartlading" på hjemskjermen 
  • Velg "Legg til elbil". Du må deretter koble elbilen opp mot appen ved å logge inn med bilens konto. (Du kan velge å legge til ladeboks, men foreløpig har vi ingen støtte for smartlading direkte mot ladeboks) 
  • Når dette er gjort, vil du få opp i bilen i appen og du kan ta i bruk smartlading. 

I appen stiller du enkelt inn det klokkeslettet du ønsker at bilen skal være ferdigladet. Da generes en ladeplan, gitt at følgende kriterier er oppfylt:
- Vi må kunne stoppe ladingen i minium 30 minutter (for å flytte forbruket)
- Batteriet trenger minimum 5% lading
- Systemet må kunne beregne minimum 2% besparelse (i kroner) innenfor ladeperioden.

Bilen lades i de timene strømprisen er lavest, så lenge det er mulig innenfor oppgitt tidsramme (fullading prioriteres alltid over pris).

I appen kan du legge til flere elbiler og lokasjoner som du ser for deg å benytte til smartlading. Hos oss kan du altså smartlade elbilen din flere plasser enn bare hjemme - for eksempel på hytta. Du får også full oversikt over hvor mye du har ladet og hvor mye dette har kostet. 

Vi gjør oppmerksom på at vi kun støtter EN konto per bilmerke. Det vil si at dersom du har eksempelvis to Teslaer, på to forskjellige Tesla-kontoer vil kun den ene kunne kobles opp i appen. Har du derimot begge Teslaene på samme Tesla-konto vil du få opp begge.

Unntaket er VW ID-biler og andre modeller hos VW. Du kan legge til flere ID-biler, eller flere VW modeller, men ikke kombinere disse.

Last ned appen: 


Ladebokser

Løsningen vår støtter også en del ladebokser/hjemmeladere, men det er per nå ikke mulig å smartlade via disse ennå. Dette jobber vi med, og forventer at smartlading mot ladeboks lanseres i løpet av 2. kvartal 2023.

Merker som støttes:

  • Charge Amps
  • EO
  • EVBox
  • Easee
  • Wallbox
  • Zaptec


VIKTIG INFORMASJON!

Selv om din bilmodell er listet opp under, tar vi forbehold om avvik og kan ikke garantere at smartlading vil fungere på din bil.

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?