Hjem > Puls

Puls

Som første strømselskap i Norge låner vi ut pulsmålere til kunder.

Denne gir deg informasjonen om strømforbruket ditt i sanntid, og vil bli et viktig verktøy i tiden som kommer.

Vi velger å låne ut pulsmålere fordi det vil hjelpe kundene våre med å forstå og redusere strømforbruket sitt. Vi vil fortsette å utvikle nye verktøy for strømsparing, og pulsmåleren åpner nye muligheter i dette arbeidet.

I tillegg åpner også pulsmåleren opp for andre muligheter og nye tjenester som vi etter hvert kan tilby. Det kan eksempelvis være varsling om unormalt høyt strømforbruk og varslinger du trenger når ny modell for nettleie eventuelt blir innført. Vi jobber også med automatisk justering av ladestrøm til elbiler, og smartere bruk av egenprodusert strøm for de som har et solcelleanlegg.

Priser

Pulsmåler lanseres i siste halvdel av januar, og du kan velge om du vil kjøpe pulsmåler eller låne den fra oss.

Låne: 29 kr/mnd (inkl. datatrafikk)

+ frakt: 110 kr (det er Postens satser) 

Pulsmåleren vi tilbyr er utviklet av det norske selskapet NXtech. Inni boksen sitter et sim-kort, som sender data via mobilnettet til Telia (4G eller 5G). Derfor betaler du en fast månedsavgift. Det betyr også at du ikke avhengig av wi-fi for å få pulsmåleren til å fungere. 

Enkel oppkobling

For de fleste av oss faller det ikke akkurat naturlig å plugge noe inn i sikringsskapet, men pulsmåleren klarer du fint å koble til selv. Du trenger ingen elektriker. 

Det eneste du må gjøre er å be netteieren din om å åpne HAN-porten på strømmåleren din. Når denne er åpen, kan du koble til pulsmåleren ved å plugge ledningen til strømmåleren. 

Informasjon om hvordan du bestiller vil du få tilsendt på nyåret. Du som allerede har meldt interesse stiller først i køen til å motta pulsmåler. 

Typiske spørsmål om pulsmåler:

Hvem kan ha pulsmåler for hjemmet?

Alle som har og er registrert med egen strømmåler (AMS). 


Kan pulsmåleren brukes på alle typer strømmålere?

Nei, for å ta i bruk pulsmåler for hjemmet må du ha AMS-måler, med automatisk avlesning.


Hva er vitsen med å ha en pulsmåler for hjemmet? 

Pulsmåleren gir deg innsikt i hvor mye strøm du bruker til enhver tid. Det er et godt verktøy å bruke dersom du ønsker å gjøre noe for å redusere strømregningen, da du kan bruke pulsmåleren til å se hvor mye strøm de ulike enhetene i hjemmet trekker til enhver tid. 

Prøv å senke temperaturen på varmekabler, panelovner og andre enheter og se om du kan redusere forbruket ditt – samtidig som komforten opprettholdes. På denne måten kan du klare å optimalisere forbruket ditt. 


Hvor skal pulsmåleren plasseres? 

Fortrinnsvis inni sikringsskapet, da den i utgangspunktet skal klare å sende signaler igjennom det. Skulle du likevel få problemer med dekningen, kan den plasseres på utsiden av døren til sikringsskapet. 


Klarer jeg å montere pulsmåleren selv?

Ja. Du skal kun koble pulsmåleren i HAN-porten inni sikringsskapet. Antennen skal peke mot skapdøren og ikke innover i sikringsskapet. Når den er koblet til, vil den begynne å blinke og lade opp det integrerte batteriet. Dette tar rundt 30 minutter. I mellomtiden kan du logge deg på i appen og aktivere abonnementet. Når pulsmåleren er klar til bruk dukker den opp i appen.


Trenger pulsmåleren ekstern strømforsyning?

Nei, den henter strøm fra strømmåleren. Du trenger ikke å koble den til en stikkontakt eller eksternt batteri. 


Hvordan sendes data fra pulsmåleren til appen?

Ved hjelp av mobilnettet. Det betyr at pulsmåleren kan brukes både hjemme og på hytta, så lenge det er mobildekning der du skal bruke den. Boksen støtter både 4G og 5G, og vil koble seg automatisk opp på det som gir best dekning.


Hvem har produsert pulsmåleren?

Puls-måleren er utviklet av et norsk selskap som heter NXtech.


Går det an å ha flere pulsmålere? 

Absolutt. Du kan ha flere pulsmålere, så lenge strømmålerne er koblet til en strømavtale hos oss. Merk at du må ha et abonnement per pulsmåler. 


Kan jeg bruke pulsmåleren hos en annen strømleverandør? 

Nei, den kan kun brukes i tilknytning til strømavtale hos Gudbrandsdal Energi. 


Jeg har solcelleanlegg – hvordan påvirker det pulsmåleren?

Puls-måleren viser hvor mye strøm du henter fra det strømnettet akkurat nå.
Hvis du produserer strøm fra solcelleanlegget vil du hente mindre strøm fra strømnettet og Puls-måleren vil derfor vise lavere forbruk. Produserer du nok strøm til å dekke hele forbruket ditt, vil pulsmåleren vise 0 watt i forbruk.

Kjekt å vite om bestilling

  • Pulsmåleren sendes normalt innen tre virkedager etter bestilling. Har du bestilt den sammen med ny strømavtale, sendes den når strømavtalen er aktivert. 
  • Du har 14 dager angrerett på bestillingen din. Returner varen til oss, og når den er mottatt krediterer vi beløpet på din neste faktura. 
  • Du kan reklamere på pulsmåleren dersom den ikke fungerer. Ta kontakt med kundeservice så hjelper vi deg. 
  • Ønsker du å si opp puls-abonnementet gjør du det enkelt på Min side/i appen. Trykk på «koble fra» så vil abonnementet deaktiveres. Du blir kun fakturert for de dagene det har vært aktivt.
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?