Hjem > Puls - se strømforbruket ditt i sanntid

Puls - se strømforbruket ditt i sanntid

Som første strømselskap i Norge leier vi ut pulsmålere til kunder.

Puls gir deg informasjon om strømforbruket ditt i sanntid, og vil bli et viktig verktøy i tiden som kommer.

Vi velger å leie ut pulsmålere fordi det vil hjelpe kundene våre med å forstå og redusere strømforbruket sitt. Vi vil fortsette å utvikle nye verktøy for strømsparing, og pulsmåleren åpner for nye muligheter og tjenester vi kan tilby.

Det kan eksempelvis være varsling om unormalt høyt strømforbruk og varslinger du trenger når ny modell for nettleie innføres 1. juli 2022. Vi jobber også med automatisk justering av ladestrøm til elbiler, og smartere bruk av egenprodusert strøm for de som har et solcelleanlegg.

Priser og vilkår

Månedspris for leie av Puls: kr 29,- + frakt kr 110,- (engangsbeløp).

Pulsmåleren vi tilbyr er utviklet av det norske selskapet NxtEnergy. Inni boksen sitter et sim-kort, som sender data via mobilnettet (4G eller 5G). Derfor betaler du en fast månedsavgift. Det betyr også at du ikke avhengig av wi-fi for å få pulsmåleren til å fungere. 

Du bestiller enkelt Puls ved å logge deg inn på Min side/app og klikke på "Legg til" på hjemskjermen. 

Vilkår for leie av Puls finner du her. 

Enkel oppkobling

For de fleste av oss faller det ikke akkurat naturlig å plugge noe inn i sikringsskapet, men pulsmåleren klarer du fint å koble til selv. Du trenger ingen elektriker. 

Det eneste du må gjøre er å be netteieren din om å åpne HAN-porten på strømmåleren din. Når denne er åpen, kan du koble til pulsmåleren ved å plugge ledningen til strømmåleren.

Typiske spørsmål om pulsmåler:

Hvem kan ha pulsmåler for hjemmet?

Alle som har og er registrert med egen strømmåler (AMS). 


Kan pulsmåleren brukes på alle typer strømmålere?

Nei, for å ta i bruk pulsmåler for hjemmet må du ha AMS-måler, med automatisk avlesning.


Hva er vitsen med å ha en pulsmåler for hjemmet? 

Pulsmåleren gir deg innsikt i hvor mye strøm du bruker til enhver tid. Prøv å senke temperaturen på varmekabler, panelovner og andre enheter og se om du kan redusere forbruket ditt – samtidig som komforten opprettholdes. På denne måten kan du klare å optimalisere forbruket ditt. 


Hvor skal pulsmåleren plasseres? 

Fortrinnsvis inni sikringsskapet, da den i utgangspunktet skal klare å sende signaler igjennom det. Skulle du likevel få problemer med dekningen, kan den plasseres på utsiden av døren til sikringsskapet. 


Klarer jeg å montere pulsmåleren selv?

Ja. Du skal kun koble pulsmåleren i HAN-porten inni sikringsskapet ved hjelp av nettverkskabelen som følger med. Når den er koblet til, vil den begynne å blinke og lade opp det integrerte batteriet. Dette tar rundt 30 minutter. I mellomtiden kan du logge deg på i appen og aktivere abonnementet. Når pulsmåleren er klar til bruk dukker den opp i appen.

Merk at din netteier må åpne HAN-porten før du får koblet til Puls. 


Trenger pulsmåleren ekstern strømforsyning?

Nei, den henter strøm fra strømmåleren. Du trenger ikke å koble den til en stikkontakt eller eksternt batteri. 


Hvordan sendes data fra pulsmåleren til appen?

Ved hjelp av mobilnettet. Det betyr at pulsmåleren kan brukes både hjemme og på hytta, så lenge det er mobildekning der du skal bruke den. Boksen støtter både 4G og 5G, og vil koble seg automatisk opp på det som gir best dekning.


Hvem har produsert pulsmåleren?

Puls-måleren er utviklet og produsert i Norge av et norsk selskap som heter NxtEnergy.


Går det an å ha flere pulsmålere? 

Absolutt. Du kan ha flere pulsmålere, så lenge strømmålerne er koblet til en strømavtale hos oss. Merk at du må ha et abonnement per pulsmåler. 


Har Puls støtte for Futurehome?

Nei, per nå har ikke pulsmåleren vi tilbyr, støtte for Futurehome. 


Kan jeg bruke pulsmåleren hos en annen strømleverandør? 

Nei, den kan kun brukes i tilknytning til strømavtale hos Gudbrandsdal Energi. 

Har du fra før av en pulsmåler produsert av NxtEnergy, kan du bruke denne hos oss. Vi har ikke støtte for Tibber Pulse eller Easee Equalizer.


Jeg har solcelleanlegg – hvordan påvirker det pulsmåleren?

Puls-måleren viser hvor mye strøm du henter fra det strømnettet akkurat nå.
Hvis du produserer strøm fra solcelleanlegget vil du hente mindre strøm fra strømnettet og Puls-måleren vil derfor vise lavere forbruk. Produserer du nok strøm til å dekke hele forbruket ditt, vil pulsmåleren vise 0 watt i forbruk.

Hva betyr blinkene på dioden?

Blinkesekvensene for dioden har forskjellige betydninger. Blinker den grønt eller blinker den rødt? Raske blink eller er det tidsforsinkelse mellom blinkene?

Retur

Ønsker du å si opp leieavtalen på Puls returnerer du denne til oss. Når vi har mottatt enheten avsluttes leieforholdet. Kunden betaler returfrakt.

Retur sendes til:

Gudbrandsdal Energi AS
Strandgata 39
2640 Vinstra

Vi anbefaler at du bruker sporbar sending.


Vilkår for Puls

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?