Hjem > Siste nytt > Idestrømmen fungerer – første idé er lansert

Idestrømmen fungerer – første idé er lansert

Gudbrandsdal Energi
Publisert 07.07.2023, sist oppdatert 07.07.2023

I mai lanserte vi Idéstrømmen, et åpent forum hvor alle som vil kan bidra til innovasjon som gjør det enklere å spare på strømmen. Allerede nå er den første idéen fra Idéstrømmen lansert, og det er mulig takket være kunde Jan Inge Tørring.

Det er kanskje ikke tilfeldig at nettopp Jan Inge blir den første som får idéen sin lansert. Han er nemlig, ifølge seg selv, langt over middels interessert i teknologi og gadgets, og har også jobbet med mobil- og mobilteknologi i mange år.

Da han fikk en e-post fra Gudbrandsdal Energi i mai forstod han derfor fort at Idéstrømmen var noe for han. Jan Inge hadde nemlig funnet en svakhet i hvordan man bruker effektledd for å oppfordre nordmenn til å fordele forbruk.

- Effektledd er et insentiv for å jevne ut forbruket, men det fungerer ikke om folk ikke vet hva de bruker underveis. Du får vite det i ettertid, men det er litt meningsløst. Da er det jo for sent å gjøre noe med det. Du kan jo planlegge for det, men det er tungvint. For at effektleddet skal virke etter hensikten må man få vite det så tidlig som mulig, forteller Jan Inge.

Som sagt, så gjort. Med innspill fra Jan Inge har vi justert på forbruksvarselet. For at det skal fungere må man ha Puls installert. I den nye varslingsprofilen har man nå mulighet til å velge mellom to profiler. En for kunder som har mulighet til å kontrollere energikrevende aktivitet, og en for de som ikke har denne muligheten og som trenger litt mer hjelp til å holde seg under forbruksgrensen.

Det er nettopp idéer som dette vi håper å få inn til Idéstrømmen

Jan Inge synes naturlig nok at det er morsomt at idéen hans blir brukt, og at han på den måten kan hjelpe mange med å spare strøm og -kostnader på en enklere måte, men det er ikke bare han som synes dette er gøy.


Jan Inge Tørring

Daglig leder i Gudbrandsdal Energi, Marius Røed Sveipe synes også det er stas at Idéstrømmen allerede fungerer etter hensikten.

- Vi lanserte Idéstrømmen fordi vi er store tilhengere av forbrukerdrevet innovasjon, samtidig skal jeg være ærlig på at vi trenger litt hjelp til å tenke nytt på hvordan vi kan hjelpe kundene våre med å spare på strømmen. Vår ambisjon er at kundene våre skal kutte strømforbruket sitt med inntil 30 prosent. For å få til det har vi valgt å be om hjelp fra befolkningen, sier Marius.

Han vet at mange nordmenn allerede har gjort en kjempejobb for å kutte i forbruket sitt, og peker på det faktum at for å spare mer nå, må vi tenke nytt. Vi må bruke innovasjon for å spare strøm, så strømsparingen ikke går på livskvaliteten løs.


- Vi ønsker å være det strømselskapet som gjør det enklest for kundene sine å spare på strømmen, og det har vi nå fått hjelp til fra Jan Inge. Vi håper at når vi nå lanserer hans idé, vil enda flere går inn på nettsidene våre og dele sine idéer med oss på Idéstrømmen, sier Marius, som tror Idéstrømmen kan åpne strømbransjen for kundene, og vise at det legges mye innsats og ressurser i å hjelpe kundene til Gudbrandsdal Energi med å spare på strømmen.


Det handler om å gjøre det enkelt og lønnsomt

Selv om Jan Inge selv er teknologiinteressert, og er villig til å legge inn en innsats for å finne løsninger på hvordan han kan spare strøm, mener også han at veien videre for norsk strømsparing handler om å gjøre det enkelt og lønnsomt.

- Mange av de tradisjonelle strømsparemetodene er kostbare, både når det gjelder tid og penger. Om man etterisolerer eller monterer solceller kan det ta mange år før investeringer er spart inn igjen, selv med de insentivene man har. Kanskje har man allerede flyttet før man går i null?

For å unngå at vinninga går opp i spinninga mener han derfor at innovative løsninger og enklere strømsparing kan være en like god løsning for folk flest, og det er nettopp slike idéer vi ønsker flere av i Idéstrømmen.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?