20.11.2020

Forbrukertilsynet har konkludert: Gudbrandsdal Energi bedriver ikke prisjuks!

Forbrukertilsynet har vurdert klagen fra Forbrukerrådet og konkluderer med at Gudbrandsdal Energi ikke har gjort noe lovstridig. – Vi er glade for å bli renvasket i denne saken, sier daglig leder Marius Røed Sveipe. 

Det var i slutten av oktober at Forbrukerrådet klagde inn 29 strømselskaper til Forbrukertilsynet for ulovlige avtaler. På denne listen stod også Gudbrandsdal Energi med produktet «Tilbudsspot». 

Forbrukertilsynet har nå vurdert saken mot Gudbrandsdal Energi og kommet fram til at denne avtalen ikke er lovstridig i henhold til markedsføringsloven og angrerettloven. Avtalen inneholder ingen ekstra priselementer utover spotprisen og et påslag pr. kWh. På bakgrunn av dette avsluttes saken. 

Lettvint av Forbrukerrådet 

- Vi har urettmessig vært ført opp på denne listen, og det har vi vært klare på siden dag én. At saken nå avsluttes er vi glade for, men vi er skuffet over Forbrukerrådets manglende forarbeid, sier Marius Røed Sveipe, daglig leder i Gudbrandsdal Energi AS. 

Sveipe har tidligere bedt Forbrukerrådet dementere den feilaktige klagen uten å få svar. Nå bekrefter altså Forbrukertilsynet det Gudbrandsdal Energi har sagt hele veien. 

- Gudbrandsdal Energi opererer ikke med andre påslag eller tillegger andre priselementer enn det som står i avtalen kunden inngår med oss, avslutter Sveipe.

For mer informasjon ta kontakt med: 

Marius Røed Sveipe 

Daglig leder 

Gudbrandsdal Energi AS 

Telefon: 977 53 878 

E-post: mrs@ge.no

Markedskommentar uke 49 2020

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 6,4 øre/kWh. November er tilbakelagt og månedsprisen for siste måned ble på rekordlave 4,99 øre/kWh for NO1 (Østlandet) noe som er laveste novemberpris noensinne.  Denne uken ser prisen ut til å bli på cirka 17,5 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 48 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 1,3 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 12 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Dette er kundenes dom over strømselskapene

EPSI måler hvert år kundetilfredsheten i de fleste bransjer og i 2020 er igjen Gudbrandsdal Energi tilbake på toppen av listen. Det er i år kundene til Gudbrandsdal Energi som er mest fornøyde, og tar med det tilbake førsteplassen i denne målingen.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2020

Gjennomsnittlig spotpris denne uken på Østlandet i prisområdet NO1 ser ut til å bli rundt 1,3 øre/kWh. Spotprisen i forrige uke ble 5,8 øre/kWh for Østlandet og prisen i den kommende uken er ventet rundt 3 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?