Hjem > Siste nytt > Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Publisert 22.10.2020, sist oppdatert 22.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. På denne listen står også Gudbrandsdal Energi, og vårt produkt «Tilbudsspot». 

I avtalen, som Forbrukerrådet feilaktig har ført opp på sin liste, beregnes strømprisen etter metoden Konkurransetilsynet i sin tid krevde for innrapportering av spotprisavtaler. Månedlig gjennomsnittlig områdepris i spotmarkedet, multiplisert med kundens månedsforbruk.

Det betyr at Gudbrandsdal Energi AS går i minus før det ordinære påslaget legges til, ettersom spotprisene stort sett er høyere på dagtid enn på nattestid og kunden har større forbruk på dag enn på natt.

Gudbrandsdal Energi opererer ikke med påslag utover det som står i avtalen. Det er ingen skjulte tillegg som gjør at kundene må betale en høyere pris enn forespeilet. Tvert imot. Kundene betaler en lavere pris.

Vi ber om at Forbrukerrådet umiddelbart dementerer dette i en pressemelding og gir klart utrykk for at Gudbrandsdal Energi ikke har skjulte påslag i sin avtale, og at selskapet urettmessig er blitt ført opp på listen.

Avsender:

Marius Røed Sveipe
Administrerende direktør
Gudbrandsdal Energi AS
Tlf. 97753878
E-post: mrs@ge.no

Dette tilsvaret ble sendt til Europower Energi, Montel News, VG, Pengenytt og Energi Norge.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?