22.10.2020

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. På denne listen står også Gudbrandsdal Energi, og vårt produkt «Tilbudsspot». 

I avtalen, som Forbrukerrådet feilaktig har ført opp på sin liste, beregnes strømprisen etter metoden Konkurransetilsynet i sin tid krevde for innrapportering av spotprisavtaler. Månedlig gjennomsnittlig områdepris i spotmarkedet, multiplisert med kundens månedsforbruk.

Det betyr at Gudbrandsdal Energi AS går i minus før det ordinære påslaget legges til, ettersom spotprisene stort sett er høyere på dagtid enn på nattestid og kunden har større forbruk på dag enn på natt.

Gudbrandsdal Energi opererer ikke med påslag utover det som står i avtalen. Det er ingen skjulte tillegg som gjør at kundene må betale en høyere pris enn forespeilet. Tvert imot. Kundene betaler en lavere pris.

Vi ber om at Forbrukerrådet umiddelbart dementerer dette i en pressemelding og gir klart utrykk for at Gudbrandsdal Energi ikke har skjulte påslag i sin avtale, og at selskapet urettmessig er blitt ført opp på listen.

Avsender:

Marius Røed Sveipe
Administrerende direktør
Gudbrandsdal Energi AS
Tlf. 97753878
E-post: mrs@ge.no

Dette tilsvaret ble sendt til Europower Energi, Montel News, VG, Pengenytt og Energi Norge.

Markedskommentar uke 48 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 1,3 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 12 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Dette er kundenes dom over strømselskapene

EPSI måler hvert år kundetilfredsheten i de fleste bransjer og i 2020 er igjen Gudbrandsdal Energi tilbake på toppen av listen. Det er i år kundene til Gudbrandsdal Energi som er mest fornøyde, og tar med det tilbake førsteplassen i denne målingen.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2020

Gjennomsnittlig spotpris denne uken på Østlandet i prisområdet NO1 ser ut til å bli rundt 1,3 øre/kWh. Spotprisen i forrige uke ble 5,8 øre/kWh for Østlandet og prisen i den kommende uken er ventet rundt 3 øre/kWh.

Les mer

Forbrukertilsynet har konkludert: Gudbrandsdal Energi bedriver ikke prisjuks!

Forbrukertilsynet har vurdert klagen fra Forbrukerrådet og konkluderer med at Gudbrandsdal Energi ikke har gjort noe lovstridig.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?