Hjem > Siste nytt > Smartlading av elbil: slik sparer du mest

Smartlading av elbil: slik sparer du mest

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 11.01.2023, sist oppdatert 21.03.2023

Visste du at de fleste får en 15–20 prosent lavere pris på ladestrømmen med daglig smartlading av elbilen?

Penger å spare på å lade smart

Den mest effektive måten du holder strømkostnadene nede på er å redusere og flytte forbruket ditt. Nå viser ny analyse fra de siste 12 månedene at mange har spart betydelig på å lade elbilen sin smart.

– Har du elbil kan du redusere strømkostnadene dine ved å lade bilen på tider av døgnet når det er mindre etterspørsel etter strøm, og dermed lavere pris. Med andre ord kan du utnytte prissvingningene. Aktiverer du smartlading sørger appen for at bilen din automatisk lades når strømprisen er på sitt laveste, forteller Marius Røed Sveipe, daglig leder i Gudbrandsdal Energi.

Analysen over ladestatistikken og priser de siste 12 månedene viser at kunder som har benyttet seg av smartlading i appen, i snitt har hatt cirka 15–20 prosent lavere pris på ladestrømmen.

– Bare i fjerde kvartal 2022 benyttet i snitt 617 personer daglig smartladingsfunksjonen i appen. Det utgjorde en total besparelse på cirka 412 000 kroner, og i snitt 17,7 prosent lavere pris på ladestrømmen, forteller Røed Sveipe.

Besparelsen regnes ut ifra tiden bilen ble koblet til laderen, og hvor mye det hadde kostet å lade dersom man ikke hadde benyttet smartlading.

– Analysen viser også at flest mulige ladedager per måned gir lavest pris og mest besparelse, kontra færre og lengre ladeøkter. Dette er også best for bilens batteri, sier Røed Sveipe.


Flere går likevel glipp av sparepotensial

Røed Sveipe forteller at vesentlig flere har koblet bilen til appen, og bruker denne kun til å skru av og på ladeøkter, men ikke benytter smartladingsfunksjonen. Disse går glipp av en mulig besparelse.  

Han oppfordrer til å bruke løsningen og gjøre det til en vane å plugge i laderen så snart du kan.

– Flest mulig ladedager i måneden gir lavest pris og mest besparelse. Gjør det derfor til vane å sette bilen til lading så snart du kan. Men husk å aktivere smartladingen i appen!


Topp 5 besparelser per kunde de siste 4 månedene i 2022:

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?