Hjem > Siste nytt > Prognosert gevinst med SmartVVB på fritidsbolig

Prognosert gevinst med SmartVVB på fritidsbolig

Gudbrandsdal Energi
Publisert 04.12.2023, sist oppdatert 10.01.2024

I en tid med høye strømpriser og manglende strømstøtte på fritidsboliger, vil det være mye å hente på å unngå unødvendig forbruk og å flytte forbruk til rimeligere timer. Ved hjelp av vår kalkulator har vi beregnet to ulike kostnadsbesparelser ved installasjon av SmartVVB på fritidsboligen.

SmartVVB er en enhet som styrer varmtvannsberederen. Den flytter oppvarming til de rimeligste timene og reduserer strømforbruket. Dette er bra for både miljøet og lommeboken. Vår løsning er enkel å ta i bruk og passer til alle typer varmtvannsberedere.

Penger å spare 

Vi har tatt utgangspunkt i en familie på 4 med en varmtvannsbereder på 2kW på hytta.
Antall bruksdøgn er satt til 50 som er omtrent gjennomsnittlig brukstid på fritidsbolig/hytte de siste årene.

Den totale besparelsen vil være avhengig av prisutviklingen, svingningen i pris gjennom døgnet og vannforbruket.Første regnestykket er satt opp som en beregning ut fra dagens prisnivå på 1,20 kr pr kWh. Denne prisen er ikke inkludert nettleie, så den totale kostnaden (og gevinsten)  vil være noe større.

Med SmartVVB vil man kunne ha en besparelse på 1549 kr på ett år.
Det andre regnestykket er satt opp med samme betingelsene, men bruker NVE sin ventede kraftpris for 2030 på 80 øre/kWh. (1,00kr inkl mva)

Med denne prisen vil besparelsen med SmartVVB være 1291 kr. 

Slik fungerer SmartVVB

  • SmartVVB henter timepriser for hele Europa, og planlegger automatisk når varmtvannsberederen skal starte de neste 24 timene.
  • Den har en sensor som følger med på at temperaturen på vannet alltid er høy nok til å forebygge risiko for legionella, og sørge for at du har varmt vann klart til bruk.
  • SmartVVB måler vanntemperatur og strømforbruk, slik at du etter hvert vil kunne følge med på beregnet forbruk av varmtvann og daglig kostnadsbesparelse i appen til Gudbrandsdal Energi. Frem til dette er på plass i appen, så kan det sees på egen nettside. 
  • SmartVVB vil kreve montering av elektriker, og vil deretter utnytte de billigste timene uten at du trenger å gjøre noe. Med dagens priser kan man forvente en reduksjon i strømkostnadene på 1.500 – 5.000 kroner i året.
  • Produktet er testet av Nemko, som betyr at det har vært gjennom omfattende tester for å sikre at det er trygt å installere og bruke.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?