Hjem > Siste nytt > Har du tatt pulsen på strømforbruket ditt?

Har du tatt pulsen på strømforbruket ditt?

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 06.12.2022, sist oppdatert 19.09.2023

Den mest effektive måten du holder strømkostnadene nede på er å redusere og flytte forbruket ditt. Ved å leie Puls fra Gudbrandsdal Energi, får du informasjon om strømforbruket ditt i sanntid. Tar du i bruk appen og følger strømforbruket med pulsmåler, kan du finne strømtyvene dine og vi kan varsle deg om strømforbruket er unormalt høyt.

– Puls har allerede blitt et viktig verktøy i mange norske hjem, og i takt med at strømprisene øker, blir Puls viktig for stadig flere. Vi har eksempler på kunder som har avdekket varmekabler for frostsikring av vannrør som stod på om sommeren, og mange som har funnet en sum av mange små strømtyver, takket være Puls, forteller Marius Røed Sveipe, daglig leder i Gudbrandsdal Energi.

Varsler deg før det er for sent

Den nye nettleiemodellen som trådte i kraft sommeren 2022 baserer seg enkelt forklart på at de som belaster nettet mest, betaler mest. Med den nye nettleien får Puls-måleren en enda viktigere rolle. Brukere får nemlig et tydelig varsel når de nærmer seg en terskel som vil gjøre at nettleien øker. 

– For strømkunder vil dette være svært enkelt å forholde seg til, og det tror vi er selve nøkkelen til å faktisk få til en endring. Når man får et varsel, kan man for eksempel stoppe eller begrense ladingen av elbilen eller man kan utsette dusjen og klesvasken til strømprisen er lavere. Målet vårt er å tilby enkle løsninger som gjør det motiverende for folk å ta grep, sier Sveipe.

Slik funker Puls: 

  • Pulsmåleren kobles til strømmåleren. Installasjonen krever ikke elektriker, du kan helt trygt gjøre det selv.
  • Gjennom GE-appen vil du se hvor mye strøm du bruker i sanntid. Ved å skru av og på elektriske apparater endrer strømtrekket seg i appen. Skrur du for eksempel på stekeovnen, vil du se det umiddelbart.
  • Du kan få varslinger direkte i appen dersom du nærmer deg en grense som gjør at du må betale mer i nettleie.
  • Du bestiller enkelt Puls ved å logge deg inn på Min side/app og klikke på "Legg til" i menyen i høyre hjørne på hjemskjermen. Du mottar en pakke i posten i løpet av noen dager. Månedspris for leie av Puls: kr 39,- + frakt kr 110,- (engangsbeløp).  
  • Les mer på ge.no/puls.Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?