18.09.2019

Vindmøller dekket 130% av dansk døgnforbruk

(Montel) Vindmøller produserte søndag for første gang mer strøm enn danskene hadde bruk for over et helt døgn, ifølge foreløpige tall fra Energinet.

– For bare ti år siden fylte vind bare omtrent en femtedel av vår forsyning, så det er vanvittig sterkt når vi ikke bare har timer, men hele døgn hvor vindmøller produserer mer strøm enn vi har bruk for, sier Carsten Vittrup, energistrategisk rådgiver i Energinet, i en pressemelding.

Energinet omtaler det som en milepæl for Danmarks grønne omstilling.

Rekorden ble satt søndag 15. september fra midnatt til midnatt da kraftig vind førte til at vindmøller ga grønn strøm i danske stikkontakter i tillegg til eksport.

Tidlig søndag morgen mellom klokken 02.00 og 03.00 ble det produsert opp til 60 prosent mer strøm enn det ble etterspurt på det danske markedet, noe som også var ny rekord. Det slo rekorden fra 9. juni da vindmøller sto for 52 prosent mer produksjon enn forbruket.


Skrevet av Kjersti Dalfest - Montel.

Markedskommentar uke 39 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 10,4 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 6 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 6-7 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

GE kjøper lokalproduserte fornybargarantier

Gudbrandsdal Energi har kjøpt lokalproduserte fornybargarantier fra kraftprodusenten Gudbrandsdal Energi Produksjon. Kjøpesummen vil gå til vedlikehold og oppgraderinger av selskapets tre vannkraftverk i Gudbrandsdalen.

Les mer

Markedskommentar uke 38 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 12,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 10,5 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland.

Les mer

Halvparten bytter sjelden eller aldri strømavtale

I en undersøkelse Norstat har gjennomført for Forbrukerrådet, fremgår det at nærmere halvparten av alle husholdninger ikke har byttet strømavtale, eller at det er mer enn to år siden de byttet avtale.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?