14.02.2020

Strømpriser pr. februar 2020

Strømprisen ble i forrige uke rundt 20 øre/kWh i Norge. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 16 øre/kWh. Dette er spotpris/markedspris inklusive mva. Det må påregnes at strømleverandøren sitt påslag kommer i tillegg.

Vet du hva hydrologisk balanse betyr og hvorfor du skal bry deg om den? 

Hydrologisk balanse, også kalt energibalansen, er summen av vann i magasinene, snø i terrenget som skal smelte og grunnvann. Når denne balansen er god ligger det godt til rette for at strømprisene skal holde seg lave. Er balansen dårlig kan det gjøre at strømprisene blir høyere.

I løpet av de siste ti årene har denne balansen aldri hatt et større overskudd i februar enn den har i år. Dette er forårsaket av en mild vinter, mye vind og dertil høye tilsig fra terrenget til vannmagasinene.

Med høyt tilsig til vannmagasinene blir kraftprodusentene tvunget til å produsere mer kraft for å få plass til alt vannet som skal komme fremover. Dette vil føre til stor konkurranse blant kraftprodusentene og vi vil fortsette å se svært lave spotpriser i tiden fremover.

Vindkraft har også begynt å påvirke energibalansen, i takt med antallet vindturbiner i drift. De siste månedene har vært vindfulle, noe som hjelper på produksjonen.

Så fremover da? 

Langtidsvarslene er på lik linje med varslene vi har sett tidligere, som innebærer mildt, vått og vindfullt vær. Vi kan altså forvente at strømprisene holder seg lave i tiden fremover.

Markedskommentar uke 2 2021

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 54,9 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 57 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 52 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 1 2021

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 25,1 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 56 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 53 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 51 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 26,9 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 22,3 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 50 2020

Gjennomsnittlig spotpris for Østlandet (NO1) denne uken ser ut til å bli rundt 27 øre/kWh. Kommende uke ser spotprisen ut til å bli rundt 20 øre/kWh da det er ventet noe høyere temperaturer og høyere vindkraftproduksjon.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?