Hjem > Siste nytt > Strømpriser pr. februar 2020

Strømpriser pr. februar 2020

Publisert 14.02.2020, sist oppdatert 14.02.2020

Strømprisen ble i forrige uke rundt 20 øre/kWh i Norge. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 16 øre/kWh. Dette er spotpris/markedspris inklusive mva. Det må påregnes at strømleverandøren sitt påslag kommer i tillegg.

Strømprisen ble i forrige uke rundt 20 øre/kWh i Norge. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 16 øre/kWh. Dette er spotpris/markedspris inklusive mva. Det må påregnes at strømleverandøren sitt påslag kommer i tillegg.

Vet du hva hydrologisk balanse betyr og hvorfor du skal bry deg om den? 

Hydrologisk balanse, også kalt energibalansen, er summen av vann i magasinene, snø i terrenget som skal smelte og grunnvann. Når denne balansen er god ligger det godt til rette for at strømprisene skal holde seg lave. Er balansen dårlig kan det gjøre at strømprisene blir høyere.

I løpet av de siste ti årene har denne balansen aldri hatt et større overskudd i februar enn den har i år. Dette er forårsaket av en mild vinter, mye vind og dertil høye tilsig fra terrenget til vannmagasinene.

Med høyt tilsig til vannmagasinene blir kraftprodusentene tvunget til å produsere mer kraft for å få plass til alt vannet som skal komme fremover. Dette vil føre til stor konkurranse blant kraftprodusentene og vi vil fortsette å se svært lave spotpriser i tiden fremover.

Vindkraft har også begynt å påvirke energibalansen, i takt med antallet vindturbiner i drift. De siste månedene har vært vindfulle, noe som hjelper på produksjonen.

Så fremover da? 

Langtidsvarslene er på lik linje med varslene vi har sett tidligere, som innebærer mildt, vått og vindfullt vær. Vi kan altså forvente at strømprisene holder seg lave i tiden fremover.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?