Dette lurer flest kunder på

Det er mange som kontakter oss for tiden så ventetid kan måtte påregnes. Vi har samlet en del av de vanligste spørsmålene og svarene på en egen side.

-> Klikk her for å se om ditt spørsmål besvares.

Hjem > Siste nytt > Oppjusterte prisprognoser for Sør-Norge

Oppjusterte prisprognoser for Sør-Norge

Thomas Gundersen
Publisert 02.05.2022, sist oppdatert 02.05.2022

Ny uro i gassmarkedet og vannmagasin på historisk lave nivåer har medført økte strømpriser i den sørlige delen av Norge, og gitt høyere prisprognoser ut 2022.

De økte strømprisene i Sør-Norge skyldes rekordlave fyllingsgrader i vannmagasin, spesielt for Vestlandet, samt økt gasspris grunnet uro i markedet som følge av redusert flyt fra Russland og usikkerhet rundt videre sanksjoner. Gassprisen påvirker først og fremst tyske priser som igjen påvirker prisene i Sør-Norge.  

Snøsmeltingen har ikke kommet i gang som følge av kjølig vær. Med høyere temperaturer fra midten av mai forventes det at tilsiget i vannmagasinene vil øke i ukene fremover. Likevel forventes det lav magasinfylling som følge av at nivåene er så lave.  

Dette har medført høyere prisprognoser ut året for denne delen av landet, hvor strømprisene forventes å holde seg høye ut året og antagelig inn i neste år.  

 

Prisforskjellene vedvarer  

Prognosene tilsier at det fortsatt vil være en stor prisforskjell mellom Sør-Norge og Midt-/Nord-Norge i lang tid fremover.  

For Midt-Norge sin del har vi sett en økning i spotprisene de siste ukene. Prisoppgangen her skyldes større prispåvirkning fra Sverige. Også her er prisprognosene for høsten justert litt opp.  

Nord-Norge, vårt nordligste prisområde, opplever fortsatt lave priser. Det er forventet at strømprisen her vil holde seg lav fremover.  

Diagrammet under viser prisprognoser for Sør-Norge, Midt-Norge og Nord-Norge inkl. mva. Merk at privatpersoner i Nord-Norge er fritatt for mva. 

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?