27.02.2020

NVE: Nå ligger det 64 TWh snø i fjellet

(Montel) Det lå rundt 64 TWh snø i fjellet i Norge ved inngangen til inneværende uke, og snølageret er ventet å øke med rundt 3 TWh denne uken, ifølge NVEs kraftsituasjonsrapport.

NVE beregner at det var et tilsig til kraftmagasinene på 2,1 TWh i forrige uke, noe som er hele 370 prosent over normalen for uken.

I inneværende uke venter NVE et tilsig på mer moderate 0,8 TWh, noe som likevel er 138 prosent av normalen.

Det høye tilsiget skyldes mye nedbør og temperaturer 3 til 6 grader over snittet for de siste 20 årene over hele landet i forrige uke.

Dette førte til at Norge hadde de laveste kraftprisene i hele Norden i uken som gikk med en snittpris på like under 10 øre/kWh, anfører NVE.

Fyllingsgraden ved utgangen av forrige uke lå på 55,77 prosent, noe som er ned 0,91 prosentpoeng fra uken før. Dette er likevel 7,3 prosentpoeng over medianen og 11,8 prosentpoeng høyere enn på samme tid i fjor.

Med unntak av Nord-Norge (NO4) er det nå svært høy fyllingsgrad i de resterende fire prisområder med en fylling på eller over maksimalverdiene fra de foregående 20 årene, ifølge NVEs oversikt.

I årets åtte første uker har det kommet 49,9 TWh med nedbørsenergi i Norge, noe som er nær dobbelt så mye som normalen på 25,4 TWh for perioden.


Skrevet av Gert Ove Mollestad, Montel.

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?