Hjem > Siste nytt > NVE: Nå ligger det 64 TWh snø i fjellet

NVE: Nå ligger det 64 TWh snø i fjellet

Publisert 27.02.2020, sist oppdatert 27.02.2020

Det lå rundt 64 TWh snø i fjellet i Norge ved inngangen til inneværende uke, og snølageret er ventet å øke med rundt 3 TWh denne uken, ifølge NVEs kraftsituasjonsrapport.

(Montel) Det lå rundt 64 TWh snø i fjellet i Norge ved inngangen til inneværende uke, og snølageret er ventet å øke med rundt 3 TWh denne uken, ifølge NVEs kraftsituasjonsrapport.

NVE beregner at det var et tilsig til kraftmagasinene på 2,1 TWh i forrige uke, noe som er hele 370 prosent over normalen for uken.

I inneværende uke venter NVE et tilsig på mer moderate 0,8 TWh, noe som likevel er 138 prosent av normalen.

Det høye tilsiget skyldes mye nedbør og temperaturer 3 til 6 grader over snittet for de siste 20 årene over hele landet i forrige uke.

Dette førte til at Norge hadde de laveste kraftprisene i hele Norden i uken som gikk med en snittpris på like under 10 øre/kWh, anfører NVE.

Fyllingsgraden ved utgangen av forrige uke lå på 55,77 prosent, noe som er ned 0,91 prosentpoeng fra uken før. Dette er likevel 7,3 prosentpoeng over medianen og 11,8 prosentpoeng høyere enn på samme tid i fjor.

Med unntak av Nord-Norge (NO4) er det nå svært høy fyllingsgrad i de resterende fire prisområder med en fylling på eller over maksimalverdiene fra de foregående 20 årene, ifølge NVEs oversikt.

I årets åtte første uker har det kommet 49,9 TWh med nedbørsenergi i Norge, noe som er nær dobbelt så mye som normalen på 25,4 TWh for perioden.


Skrevet av Gert Ove Mollestad, Montel.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?