19.03.2020

Gudbrandsdal Energi Nett AS reduserer nettleia

I følge en pressemelding sendt ut i dag, 19.03.2020 reduserer Gudbrandsdal Energi Nett nettleia for både privatkunder og bedriftskunder.

Gudbrandsdal Energi Nett (GE Nett) skriver at de er bekymret for at mange privatkunder og bedrifter vil få likviditetsutfordringer som følge av korona-epidemien. For oss er det viktig å gjøre det vi kan for å hjelpe alle våre kunder i den vanskelige situasjonen, heter det.

GE Nett vil bidra i den nasjonale dugnaden gjennom å redusere nettleia for alle nettkunder med ca. 30 % for perioden mars, april og mai. Dette gjelder den delen av nettleia som nettselskapet kan bestemme. Statlige skatter og avgifter kan ikke GE Nett endre.

Nettkundene vil se reduksjonen på fakturaene som kommer i april, mai og juni. Tiltaket innebærer at nettleia blir redusert med ca. 12 millioner kroner i denne perioden.

GE Nett distribuerer strøm til ca. 21.000 nettkunder, og har allerede lav nettleie. Selskapet hadde i 2019 landets laveste nettleie.

Gudbrandsdal Energi-konsernet er eid av kommunene Øyer, Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron.

Kontaktperson: Konsernsjef Per Oluf Solbraa, mobil 958 23 274

Fortsatt behov for sterke elbilsubsidier

En evalueringsrapport fra Finansdepartementet og Klima- og miljødepartementer fastslår at det fortsatt vil være behov for elbilsubsidier, men at det norske momsfritaket har gitt reduserte priser og økt etterspørsel etter elbiler.

Les mer

Kraftprisen i juli: 95 prosent lavere enn i 2019

Kraftprisene fortsetter å holde seg svært lave, spesielt i Sør-Norge. Prisen i juli ligger an til å bli hele 95 prosent lavere enn i juli i fjor.

Les mer

Gudbrandsdal Energi får ny eier

Gudbrandsdal Energi AS og Eidsiva Marked AS sine eiere har inngått avtale med Fjordkraft om salg av sine sluttbrukerselskap. Selgerne er Gudbrandsdal Energi Holding AS (GEH) og Eidsiva Energi AS (EE) gjennom sitt felles selskap: Innlandskraft AS.

Les mer

Det norske kraftforbruket er ikke korona-påvirket

Ifølge tall fra NVE er ikke det norske kraftforbruket i andre kvartal påvirket av korona-pandemien. Forbruket økt med 2 prosent fra samme periode i fjor.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?