Hjem > Forstå ditt strømforbruk - forbruksanalyse

Forstå ditt strømforbruk - forbruksanalyse

Forbruksanalyse - nedbryting av strømforbruk

Nøkkelen til å redusere strømforbruket i hjemmet er å vite hva som faktisk bruker strøm. Vi vet jo at oppvarming av rom står for den største delen av forbruket i private hjem, men hva mer er det som bruker strøm? Hvor mye strøm bruker de forskjellige apparatene, og hva kan du gjøre for å redusere det totale forbruket?

I appen vår kan du enkelt se hva strømmen din går til ved å ta i bruk forbruksanalyse. Vi fordeler strømforbruket i oversiktlige kategorier og hjelper deg å forstå hva du faktisk bruker strøm på.

Hvordan gjøres analysen?

Forbruksanalysen gjøres ved å analysere strømforbruket ditt med en kombinasjon av statistikk og kunstig intelligens/maskinlæring. Vi tar høyde for hvor stort huset ditt er, hvor mange som bor der, oppvarmingskilder, utetemperatur etc.

Analysedataene oppdateres daglig. 

For å kunne gi deg en analyse av strømforbruket ditt må du ha bodd på adressen i minimum seks måneder.

Last ned appen

Hvordan ta i bruk analysen?

Last ned appen vår, logg inn og klikk på det stiplede huset øverst på skjermen. Du blir da veiledet gjennom en prosess der du skal opplyse om detaljer som går på energikilder i boligen. Når dette er fullført, vil vi bruke noe tid på å utføre selve analysen før du kan kikke på den i ro og mak i appen.

Se også våre gode strømsparingstips.

Kategoriforklaring i forbruksanalysen

Følgende kategorier er tilgjengelige i forbruksanalysen. Hvilke kategorier som vises for deg, kan variere ut fra data og brukerprofil.

Oppvarming

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til å varme opp boligen. Dette kan være en blanding av ulike varmekilder som varmepumpe, radiatorer og elektrisk gulvvarme.

Varmt vann

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til å varme opp vann. Dette er vanligvis relatert til dusjing og hygiene. Kilden er vanligvis en varmtvannsbereder eller en varmepumpe.

Avkjøling

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til kjøling. Dette er vanligvis en varmepumpe som kjører i den varme perioden av året.

Matlaging

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til matlaging. Inkludert i dette er alle kjøkkenaktiviteter som komfyr/ovn, mikrobølgeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin mm.

Kjøleskap og frysere

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes av kjøleskap og frysere.

Klesvask

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til vask og tørking, typisk vaskemaskin og tørketrommel.

Belysning

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til belysning.

Alltid på

Sortert under denne kategorien er all energien som hele tiden brukes i hjemmet. Kilden kan være et stort antall forskjellige enheter. For eksempel enheter i standby som TV og stereo, men også ventilasjon som går konstant.

Hjemmeelektronikk

Sortert under denne kategorien er all energien som brukes til hjemmeelektronikk som TV, spillkonsoller, telefoner, datamaskiner etc.

Annen

Det er noen få aktiviteter i hjemmet som er for små til å ha en egen kategori, for eksempel støvsuging. I noen tilfeller kan vi oppdage bruk som vi ikke kan kategorisere i det hele tatt, og denne energien er også sortert under andre.

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?