Hjem > Nå er markedets beste smartlading her!

Nå er markedets beste smartlading her!

Smartlading for elbil fra Gudbrandsdal Energi gir deg for første gang full innsikt i besparelsene. Med åpen ladeplan og oversikt over hvor mye man har spart i appen får du full kontroll.

Med stadig flere elbiler på norske veier, og forventninger om høyere strømpriser, har smartlading blitt et viktig spareverktøy. Vår nye løsning for smartlading gir deg den mest detaljerte innsikten i ditt ladeforbruk, og dermed de beste forutsetningene for å spare penger.


Dette får du med vår nye løsning:

  • Innsikt i ladeplanen som gjør at du kan sjekke nøyaktig tidspunkt for lading opp mot strømpris
  • Du får full oversikt over besparelsen du har oppnådd gjennom smartladingen
  • Vi beregner at du kan spare 20 prosent på å lade elbilen din smart gjennom appen*
  • I dag er smartlading tilgjengelig for 11 bilmerker i appen, som er et markedsledende utvalg
  • Appen snakker med bilen, og ikke laderen, som gjør at brukere enkelt kan legge til både flere elbiler og lokasjoner som man ser for seg å benytte til smartlading

I GE-appen kan du enkelt følge med på når strømprisene er billigst, og smartlade elbilen når prisene er lavest.

Foreløpig er smartlading i appen tilgjengelig for alle som er strømkunder hos Gudbrandsdal Energi, men over sommeren åpnes løsningen opp for alle.


Smartlading i lomma

Du er ikke avhengig av en smart ladeboks, og trenger heller ikke begrense smartlading til egen garasje. Med appen kan du smartlade der du planlegger å feriere i sommer, lade hos svigerforeldre eller hos naboen – og fremdeles få fullt utbytte av å lade smart.


Engasjerte brukere har bidratt i utviklingen

Over 700 elbilister har allerede testet løsningen vår, og gjennom en åpen gruppe på Facebook har vi tatt imot løpende tilbakemeldinger og innspill fra engasjerte brukere.

Basert på tilbakemeldingene vi har fått, har vi gjort justeringer i utviklingen av løsningen. Det gjør at når vi ruller ut smartlading til et bredt publikum, er det med en trygghet om at dette er en løsning som møter faktiske behov, og som vil skape reell verdi for folk.


Sånn kommer du i gang med smartlading:

  • Last ned og/eller åpne appen
  • Koble bilen din til appen ved å logge på med påloggingsinformasjonen fra bilens app
  • Slå på smartlading i appen og still inn det klokkeslettet du ønsker bilen skal være fulladet (husk å plugge inn laderen i bilen)

Så mye kan du spare!

Vi har regnet på hva man kan spare om man hadde behov for å lade en elbil i én time i snitt døgnet i hele mai, og sammenliknet to typiske ladeinnstillinger (lade fra klokken 22 og lade fra klokken 04) med å velge den mest gunstige timen mellom 16 og 07.

Å lade én time i døgnet er nok ikke et bruksmønster som er så veldig vanlig, men det gir i alle fall en indikasjon på hva slags besparelser vi snakker om.

Dette er tallene vi regnet oss frem til:
Audi e-tron (ladebehov 220 kWh/mnd):
Smartlading: 83,75 kr
Nattlading klokken 04: 92,44 kr
Nattlading klokken 22: 117,48 kr

Gjennomsnittlig elbil (ladebehov 165 kWh/mnd):
Smartlading: 62,81 kr
Nattlading klokken 04: 69,33 kr
Nattlading klokken 22: 88,10 kr

Sammenliknet med å lade klokken 22 ville du i mai ha spart snaut 29 prosent på ren strømpris (uten moms eller nettleie) om du ladet smart, ifølge GEs utregninger. Sammenliknet med å ha en fast lading klokken 04 er besparelsen mindre, rundt 10 prosent.

Bli GE-kunde du også

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?