Hjem > Ofte stilte spørsmål > Hva er Garantert vannkraft?

Ofte stilte spørsmål

Gudbrandsdal Energi ønsker å hjelpe sine kunder med lett tilgjengelige svar på alle spørsmål de måtte ha om strøm, både generelt og i forhold til sitt kundeforhold. Er det noe du savner i denne oversikten, send gjerne dette på en e-post til marked@ge.no.

Hva er Garantert vannkraft?

Ved å inkludere Garantert Vannkraft i din strømavtale, kan du være trygg på at det lages like mye strøm fra vannkraftverk som du selv bruker. 

Garantert Vannkraft er opprinnelsesgarantier (GOO) som gir deg som forbruker kontroll på hva slags strøm du betaler for samtidig som det øker etterspørselen etter energi fra vannkraft.  

Du kan lese mer om GOO's her: https://www.nve.no/energi/virkemidler/opprinnelsesgarantier-og-varedeklarasjon-for-stroemleverandoerer/

Vann er en klimavennlig og fornybar energikilde, og nesten 90 % av all levert kraft i Norge kommer fra vann. Ettersom Norge er en del av det europeiske strømmarkedet, kommer også noe av strømmen vi bruker fra andre energikilder. 

Vi i Gudbrandsdal Energi kan ikke styre hvor strømmen i din stikkontakt kommer fra, men med Garantert vannkraft sikrer du at det produseres like mye fornybar energi fra vannkraft som du selv forbruker.  

Les mer om Garantert vannkraft opprinnelsesgarantier og hvordan du bestiller her: https://www.ge.no/garantert-vannkraft  

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?