Er appen ustabil?

Opplever du at appen vår er ustabil i dag? Vi jobber med vedlikehold og lansering av noen nye tjenester vi tror du vil like.

Vi håper at ting stabiliserer seg snart.

Hjem > Garantert vannkraft

Garantert vannkraft

Gudbrandsdal Energi heier på norsk vannkraft!

Ved å inkludere Garantert Vannkraft i din strømavtale, kan du være trygg på at det lages like mye strøm fra vannkraftverk som du selv bruker. I 2020 ble all Garantert Vannkraft fornybargarantier levert fra kraftverk i Gudbrandsdalen.

Ikke strømkunde hos oss? Bli det enkelt her!

Garantert Vannkraft er opprinnelsesgarantier som gir deg som forbruker kontroll på hva slags strøm du betaler for samtidig som det øker etterspørselen etter energi fra vannkraft. Vi kjøper lokalproduserte opprinnelsesgarantier, og kjøpesummen går til vedlikehold og oppgradering av lokale vannkraftverk i Gudbrandsdalen.

Vann er en klimavennlig og fornybar energikilde, og nesten 90 % av all levert kraft i Norge kommer fra vann. Ettersom Norge er en del av det europeiske strømmarkedet, kommer også noe av strømmen vi bruker fra andre energikilder. Vi i Gudbrandsdal Energi kan ikke styre hvor strømmen i din stikkontakt kommer fra, men med Garantert vannkraft sikrer du at det produseres like mye fornybar energi fra vannkraft som du selv forbruker. 

Du bestiller det enkelt på Min Side eller i Min GE-appen. Garantert Vannkraft koster kun kr. 19,- i måneden og vises som et tillegg til din opprinnelige strømavtale. Du kan også ta kontakt med oss på telefon 612 94 700 eller e-post marked@ge.no om du har spørsmål rundt dette.

Velg norsk natur – velg Garantert Vannkraft fra Gudbrandsdal Energi!


Vil du lære mer om opprinnelsesgarantier? Da bør du ta en kikk på denne informative siden til Energi Norge.

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?