Hjem > Garantert vannkraft

Garantert vannkraft

Gudbrandsdal Energi heier på norsk vannkraft!

Ved å inkludere Garantert Vannkraft i din strømavtale, kan du være trygg på at det lages like mye strøm fra vannkraftverk som du selv bruker. 

Garantert Vannkraft er opprinnelsesgarantier som gir deg som forbruker kontroll på hva slags strøm du betaler for samtidig som det øker etterspørselen etter energi fra vannkraft. Vi kjøper fortrinnsvis lokalproduserte opprinnelsesgarantier, der kjøpesummen går til vedlikehold og oppgradering av lokale vannkraftverk i Gudbrandsdalen og i Innlandet.

Vann er en klimavennlig og fornybar energikilde, og nesten 90 % av all levert kraft i Norge kommer fra vann. Ettersom Norge er en del av det europeiske strømmarkedet, kommer også noe av strømmen vi bruker fra andre energikilder. Vi i Gudbrandsdal Energi kan ikke styre hvor strømmen i din stikkontakt kommer fra, men med Garantert vannkraft sikrer du at det produseres like mye fornybar energi fra vannkraft som du selv forbruker. 

Fra 1. januar 2023 koster Garantert Vannkraft kr. 99,- i måneden og vises som et tillegg til din opprinnelige strømavtale. 


Velg norsk natur – velg Garantert Vannkraft fra Gudbrandsdal Energi!


Vil du lære mer om opprinnelsesgarantier? Da bør du ta en kikk på denne informative siden til Energi Norge.

Ikke strømkunde hos oss? Bli det enkelt her!

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?