Hjem > Ofte stilte spørsmål > Betaler jeg gjennomsnittspris eller timepris?

Ofte stilte spørsmål

Gudbrandsdal Energi ønsker å hjelpe sine kunder med lett tilgjengelige svar på alle spørsmål de måtte ha om strøm, både generelt og i forhold til sitt kundeforhold. Er det noe du savner i denne oversikten, send gjerne dette på en e-post til marked@ge.no.

Betaler jeg gjennomsnittspris eller timepris?

Har du spotprisavtale faktureres du ut ifra gjeldende timespris når du faktisk bruker strømmen. Det som står på strømregningen, er ditt personlige gjennomsnitt.

Det beregnes slik:
Timepris * forbruk hver time hele måneden. Deretter deles dette på antall timer i måneden slik at du får en gjennomsnittspris.

Det er cirka 744 timer per måned. Uten bruk av gjennomsnittpris ville det gitt 744 linjer på fakturaen, og hadde med andre ord blitt ganske så uoversiktlig.

Bruker du mye strøm når strømmen er dyr, og lite strøm når det er billig, vil det gi en høy gjennomsnittspris.

Siden både forbruket og strømprisen varierer gjennom døgnet vil du aldri få en helt lik gjennomsnittspris som eksempelvis naboen din. Får å få til det må begge bruke akkurat like mange kilowattimer hver eneste time.  

På Min side eller i appen, under "Strøm" og via menyen i høyre hjørne, kan du laste ned excel fil med timeverdier og pris. 

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?