Hjem > Byggestrøm

Byggestrøm

Hvis du skal bygge og du trenger provisorisk strømforsyning, kan du leie byggestrømskasse av netteieren i området du skal bygge.

De fleste byggestrømskassene er bestykket slik:
230V: 1 trefase stikkontakt 32A, 3 enfase stikkontakter 10A
400V: 1 trefase stikkontakt 32A, 1 trefase stikkontakt 16A, 2 enfase stikkontakter 10A

For å få en sikker tilkobling og en brukervennlig plassering, monteres normalt byggestrømskassen på et eget stativ, uten tillegg i prisen.

Byggestrømskassen plasseres normalt ved nærmeste tilgjengelige strømforsyning, som f.eks. et kabelskap eller stolpe som nettselskapet eier. Dersom det ikke er strømforsyning i nærheten, må det etableres provisorisk strømforsyning. Dette vil medføre lengre leveringstid og merkostnader.

Leveringstid for byggestrømskasser er oftest 5 dager fra bestilling skjer. Mot et hastetillegg kan levering som regel skje raskere.

Kortvarig strømforsyning

Byggestrøm er kun ment til kortvarig temporær forsyning, f.eks. å forsyne en byggeplass med provisorisk strøm i byggeperioden inntil elektroinstallatør har installert og ferdigstilt ordinær fast installasjon.

Byggestrømskassen skal under bruk være montert på eget stativ eller på annet egnet sted. Eventuelle skader som oppstår er leietakers ansvar og vil bli krevd erstattet. Leietaker skal også påse at byggestrømskasse er plassert slik at den ikke kan medføre skade på personer, dyr eller eiendom.

Dersom du trenger byggestrøm i Vevig (tidligere Gudbrandsdal Energi Nett AS) sitt nettområde, kan du kontakte de direkte. Les mer om dette her.

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?