Hjem > Siste nytt > Få solceller på taket

Få solceller på taket

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 20.10.2023, sist oppdatert 10.11.2023

Gudbrandsdal Energi tilbyr nå nøkkelferdige solcelleanlegg.

Det har vært en markant økning i antall private husholdninger som har investert i solenergi. Ifølge Enova har antallet registrerte solcelleanlegg økt betydelig de siste årene. I 2021 var det 1467 registrerte solcelleanlegg, mens tallet økte til 5291 året etter. Hittil i år har hele 9316 solcelleanlegg blitt montert på norske hustak.
Nå, i samarbeid med Solcellespesialisten AS, tilbyr vi nøkkelferdige løsninger av beste kvalitet – klart for bruk.

Dersom du produserer mer solstrøm enn du bruker, sendes denne ut på strømnettet, og du kan få betalt for å levere strømmen. Da blir du en såkalt plusskunde.

Få Enova-støtte til solcelleanlegg

Enova er et statlig selskap som bidrar med økonomisk støtte til klimavennlige energitiltak. Som privat kan du motta støtte for flere ulike tiltak som blant annet solcelleanlegg, balansert ventilasjon og vannbåren varme.

Du kan få inntil 32 500 kroner i Enova-støtte når du monterer solcelleanlegg. Les mer om kriterier og hvordan du søker her.

Nysgjerrig på hvordan produksjonen ville blitt på ditt tak?

På våre nettsider kan du lese mer om solcelleanlegg fra Gudbrandsdal Energi og teste ut solkartet for å se hvilke muligheter som finnes for ditt tak. Ønsker du, kan du be om et uforpliktende tilbud fra oss.


- Vi utfører en digital befaring hvor vi kartlegger muligheter for solstrøm og utarbeider tilbud på dette, forteller Amanda Roland, kontaktperson for sol hos Gudbrandsdal Energi.

Boligens påvirkning av vær og vind tas også med i beregningen.

På den måten kan du bestille en «ferdig» pakke, inkludert montering og installasjon, som gjør det enkelt å begynne 100% ren strømproduksjon på ditt eget tak.  I tillegg kan solceller bidra til redusert nettleie og forbedre energimerket på boligen.

Les også: 
Vurderer du å investere i solceller? Da bør du lese dette.


Amanda Roland, kontaktperson sol hos GE. 

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?