Hjem > Solceller

Solceller

Få solceller på taket

Du kan nå få installert nøkkelferdige solcelleanlegg av oss i Gudbrandsdal Energi. I samarbeid med Solcellespesialisten AS tilbyr vi løsninger av beste kvalitet - klart for bruk.

Enkelt, trygt og miljøvennlig.

Sjekk taket ditt her og be om tilbud på solcelleanleggOpptil 25 års garanti

430W-panelene har både produkt og produksjonsgaranti på 25 år.

410W-panelene har en produktgaranti på 12 år og en produksjonsgaranti på 25 år.

Produksjonsgaranti vil si at solcellene fortsatt skal produsere på minst 80% effekt etter 25 år. Produktgarantien gjelder de mekaniske delene på panelene, og eventuelle produksjonsfeil, på samme måte som med andre elektriske artikler.

Forventet levetid på solcellepanelene er på minst 30 år.


Få Enova-støtte til solcelleanlegg

Du kan få opptil 32 500 kroner i støtte, dersom du ønsker å installere solcellepaneler - enten det er hjemme eller på hytta.  

Les mer om Enova-støtte her

Solreisen - steg for steg

Reisen fra sola til strøm i stikkontakten er både spennende og enkel. Slik fungerer det:

1. Sola skinner

Mengden energi i solstrålene avhenger av tid på døgnet, årstid og værforhold.2. Solstrålene treffer solcelleanlegget

Solcelleanlegget er montert med tanke på å fange opp mest mulig solenergi. Det monteres som regel på tak med egne fester. Panelene tåler mye og varer år etter år. Solstrålene blir omgjort til det som kalles likestrøm.

3. Solenergien blir «stikkontaktstrøm»

Likestrømmen fra solcellene blir sendt til en vekselretter. Vekselsretteren sin oppgave er å gjøre denne strømmen om til «stikkontaktstrøm», slik at du kan bruke den på vanlig måte. Den holder også oversikt over hvor mye du produserer, som du enkelt kan sjekke på mobil, nettbrett eller PC.

4. Strøm i stikkontakten

Strømmen går videre til sikringsskapet ditt. Når du bruker strøm i bygningen din, så vil du først bruke din egenproduserte solstrøm, og deretter bruke strøm fra nettet. Om du produserer mer solstrøm enn du bruker, så sendes denne ut på strømnettet, og du kan få betalt for å levere strømmen.


Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?