Solceller

Stadig flere nordmenn vil ha solceller på hustaket sitt. Du kan nå få installert nøkkelferdige solcelleanlegg av oss i Gudbrandsdal Energi. Enkelt, trygt og miljøvennlig.

Bestill solceller her


Solreisen

Reisen fra sola til strøm i stikkontakten er både spennende og enkel. Slik fungerer det:

1. Sola skinner

Mengden energi i solstrålene avhenger av tid på døgnet, årstid og værforhold.

2. Solstrålene treffer solcelleanlegget

Solcelleanlegget er montert med tanke på å fange opp mest mulig solenergi. Det monteres som regel på tak med egne fester. Panelene tåler mye og varer år etter år. Solstrålene blir omgjort til det som kalles likestrøm.

3. Solenergien blir «stikkontaktstrøm»

Likestrømmen fra solcellene blir sendt til en vekselretter. Vekselsretteren sin oppgave er å gjøre denne strømmen om til «stikkontaktstrøm», slik at du kan bruke den på vanlig måte. Den holder også oversikt over hvor mye du produserer, som du enkelt kan sjekke på mobil, nettbrett eller PC.

4. Strøm i stikkontakten

Strømmen går videre til sikringsskapet ditt. Når du bruker strøm i bygningen din, så vil du først bruke din egenproduserte solstrøm, og deretter bruke strøm fra nettet. Om du produserer mer solstrøm enn du bruker, så sendes denne ut på strømnettet, og du  får betalt for å levere strømmen.

Bestill solceller i dag:

Bruk kartet nedenfor til å finne huset og taket hvor du ønsker solceller installert. Vi kontakter deg med et tilbud etter at bestillingen er behandlet. Merk at produksjonen og prisene oppgitt i solkartet er et estimat.

 

Full kontroll

Du kan enkelt følge hvor mye anlegget ditt produserer til enhver tid, og hvor mye du sparer miljøet, via PC, nettbrett og telefon.

Systemdataene og hvor mye du produserer vises i daglige, ukentlige, månedlige og årlige profiler i et intuitivt brukergrensesnitt. Løsningen vil også evaluere din produksjon i forhold til andre systemer i samme region, som gjør det mulig å finne ut om du ligger over eller under det regionale gjennomsnittet.

Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]