Hjem > Solceller og plusshus - bli plusskunde hos oss!

Solceller og plusshus - bli plusskunde hos oss!

Alle som produserer egen strøm, kan bli plusskunde hos oss!

Produserer du din egen strøm, for eksempel ved hjelp av solcellepanel, kan du levere den strømmen du ikke trenger selv, tilbake til nettet. Da blir du en såkalt plusskunde, og kan tjene penger på å selge overskuddstrøm.

For å kunne levere strøm må du ha en avtale både med en strømleverandør og din lokale netteier. I tillegg må du ha en automatisk strømmåler.

Gudbrandsdal Energi tilbyr å kjøpe strøm av både privat- og bedriftskunder med plusshus. 


Hvordan fungerer plusskundeordningen?

  • Er du registrert som plusskunde hos netteieren din vil vi automatisk fange opp dette og kompensere deg for innmatet kraft i nettet. Dette vil vises som egen fakturalinje.
  • Vi betaler spotpris ekskl. mva. minus 1 øre per kWh, i henhold til Nord Pool områdepris, time for time, der boligen er. Prisen man får betalt er den samme som de store produsentene får.
  • Du kan bli plusskunde med alle våre avtaler.

Vi tilbyr ikke solkonto.

Les mer i Ofte stilte spørsmål og svar nedenfor.  

Trenger du mer informasjon kan du ta kontakt med kundesenteret vårt.

Bestill strømavtale


Solreisen - steg for steg

Reisen fra sola til strøm i stikkontakten er både spennende og enkel. Slik fungerer det:

1. Sola skinner

Mengden energi i solstrålene avhenger av tid på døgnet, årstid og værforhold.

2. Solstrålene treffer solcelleanlegget

Solcelleanlegget er montert med tanke på å fange opp mest mulig solenergi. Det monteres som regel på tak med egne fester. Panelene tåler mye og varer år etter år. Solstrålene blir omgjort til det som kalles likestrøm.

3. Solenergien blir «stikkontaktstrøm»

Likestrømmen fra solcellene blir sendt til en vekselretter. Vekselsretteren sin oppgave er å gjøre denne strømmen om til «stikkontaktstrøm», slik at du kan bruke den på vanlig måte. Den holder også oversikt over hvor mye du produserer, som du enkelt kan sjekke på mobil, nettbrett eller PC.

4. Strøm i stikkontakten

Strømmen går videre til sikringsskapet ditt. Når du bruker strøm i bygningen din, så vil du først bruke din egenproduserte solstrøm, og deretter bruke strøm fra nettet. Om du produserer mer solstrøm enn du bruker, så sendes denne ut på strømnettet, og du kan få betalt for å levere strømmen.

Få tilbud på solcelleanlegg

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?