Hjem > Siste nytt > Ny teknologi kan redusere strømforbruket med 30%

Ny teknologi kan redusere strømforbruket med 30%

Gudbrandsdal Energi
Publisert 18.11.2021, sist oppdatert 28.08.2023

Visste du at du som kunde i Gudbrandsdal Energi kan låne termiske kameraer, som avdekker varmelekkasjer i hjemmet? Sammen med andre verktøy og tiltak kan det hjelpe deg med å redusere strømforbruket ditt med inntil 30 prosent.

Rekordhøye strømpriser 

Den siste tiden har det blitt rapportert om rekordpriser på strøm, som gjør store innhogg i privatøkonomien til folk flest. Den gode nyheten er at det finnes flere smarte grep man kan gjøre for å få ned strømforbruket. Vi vet at den største delen av forbruket går med til oppvarming, men mange norske husstander lider også av varmetap. Klarer man å kartlegge og motvirke dette varmetapet, vil det gjøre seg synlig på strømregningen.

Som første strømleverandør låner vi bort termiske kameraer til kundene våre som på en svært enkel måte avdekker varmetapet ditt hjemme. Tiltaket har vært veldig populært, derfor har vi nå investert i ytterligere 70 nye kameraer som er tilgjengelig for utlån.

– Kameraene kan plugges direkte inn i mobilen, og ved å gå rundt og ta bilder av boligen din avsløres kalde og varme overflater. Blå og lilla farge på skjermen indikerer kalde områder, der varmen lekker ut. Dette kan typisk være rundt dører og vinduer, eller på loftet. De gule og hvite områdene viser derimot hvor varmen holdes inne, forklarer Marius Røed Sveipe, daglig leder i Gudbrandsdal Energi.

Bli strømkunde her

Slik isolerer du enkelt og effektiv

Energirådgiving og etterisolering kan være en dyr affære. Men har du oversikt selv over hvor varmelekkasjen kommer fra, finnes det enkle og rimelige løsninger som vil kutte regningen og redusere strømsløsingen.

– Varmetap er langt vanligere enn de fleste tror, og særlig eldre boliger er utsatt. Effektiv isolering av vinduer ved hjelp av tetningslister og isolerende vindusfilm, eller Glava på loftsgulv er eksempler på enkle grep som ikke trenger å koste så mye. Men da må man vite hvor lekkasjen kommer fra – det er det vi vil hjelpe kundene med, sier Røed Sveipe.

Kan spare tusenlapper

Siden 1. oktober har vi hatt 60 tilgjengelige kameraer, som kan lånes én uke av gangen. Nå har vi investert i ytterligere 70 nye kameraer for å møte den store etterspørselen blant kundene.

– Vi har allerede lånt ut til termiske kameraer til rundt 200 kunder og responsen har vært over all forventning. Det er tydelig at de høye strømprisene har satt sparing på agendaen, og dette kommer nok bare til å bli viktigere i tiden fremover. Med 130 termiske kameraer til utlån kan vi hjelpe enda flere med å redusere strømregningen, sier Røed Sveipe, før han avslutter: 

– Å bytte mellom strømleverandører utgjør kanskje noen kroner og øre i forskjell, men å redusere forbruk handler om tusenlapper

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?