Hjem > Siste nytt > EnergiSMART samarbeid

EnergiSMART samarbeid

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 21.06.2023, sist oppdatert 22.06.2023

Vi er stolt samarbeidspartner til Ungt Entreprenørskap og programmet EnergiSMART, der elever får bruke kreativiteten sin til å tenke ut nye ideer som vil bidra til at vi bruker mindre strøm.

SMART er et program fra Ungt Entreprenørskap som går ut på at elevene skal kartlegge utfordringer, jakte på idéer og utvikle kreative løsninger. EnergiSMART er en variant av programmet som er utviklet i et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap Innlandet og Gudbrandsdal Energi. Her handler problemstillingene om strøm og elektrisitet, og elevene jobber kreativt med å finne nye idéer som vil bidra til at vi bruker mindre strøm.

- Vi heier på innovasjon og ung skaperkraft i Innlandet. Barn og unge er fremtidens energibrukere – og energirådgivere. Vi ser derfor stor verdi i å høre deres tanker og idéer, og er glade for å samtidig kunne bidra til innovasjonsglede og engasjement, sier daglig leder i Gudbrandsdal Energi, Marius Sveipe.  


Tre dager til ende

Det er elever i 6. og 7. klasse som inviteres til å delta på undervisningsopplegget EnergiSMART. Opplegget går over tre dager der de jobber med å velge idé, bygge en prototype av den og til slutt presentere. Gjennom skoleåret 2022/2023 har klasser fra hele Innlandet deltatt.  

Karianne Birkelund i Gudbrandsdal Energi har vært til stede på flere av elevpresentasjonene og er imponert over idéene og kreativiteten til elevene.  

- Det er tydelig at elvene har jobbet godt med oppgaven og de viser god forståelse av hvordan vi kan bruke mindre strøm, forteller hun fornøyd og legger til:  

- Vi ønsker å hjelpe til med å forme bevisste forbrukere med mer bærekraftig energibruk. Det er en viktig del av vårt samfunnsansvar, og derfor er samarbeidet med Ungt Entreprenørskap viktig for oss.  


Innlandets beste idé

Idéer fra hver deltagende klasse har deretter blitt sendt inn til fylkeskonkurransen i EnergiSMART, der premien var en opplevelsesdag for klassen på Energisenteret og Hunderfossen.

Juryen som har bestått av representanter fra Ungt Entreprenørskap Innlandet og Gudbrandsdal Energi, lot seg imponere av kreative, framtidsrettede idéer.  

Til slutt var det 6. klasse ved Solvang skole i Øyer som gikk av med seieren i konkurransen. Les mer om deres idé til hvordan vi kan bruke mindre strøm her. 

Juryen ønsket også å dele ut en andrepremie og en tredjepremie. Disse gikk til Trintom skole i Gran og Røyslimoen skole i Lillehammer.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?