Hjem > Siste nytt > Bli en prisbevisst elbilist

Bli en prisbevisst elbilist

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 21.06.2023, sist oppdatert 11.07.2023

Det er penger å spare på å være en prisbevisst elbilist. Her er noen gode tips til hvordan du kan unngå overraskelser på veien.

  • Du trenger ikke å være hjemme for å smartlade

Har du ikke ladeboks på hytta? Er du på besøk og låner ladestrøm? Vi støtter smartlading direkte mot mange biler, slik at du kan smartlade selv om du ikke bruker din egen ladeboks. I appen ser du også hva ladeøkten kostet, slik at du lett kan vippse samvittigheten ren og holde stemningen oppe! Se hvordan du finner ladekostnad og legger til en ny ladelokasjon her.


  • Planlegg reisen – og neste ladestopp

Skaff deg oversikt over ladestasjoner og planlegg neste ladestopp i god tid før du absolutt må lade på nytt. Noen biler forteller selv hvor du kan lade langs ruten du oppgir, ellers finnes det apper som gir deg oversikt. Det er lurt å legge alle planlagte stopp til en ladestasjon for å utnytte tiden mens batteriet fylles opp.


  • Sjekk priser

Du betaler per kilowatt-time når du lader, og det er store prisvariasjoner fra lokasjon til lokasjon. I tillegg er det dyrere å lade i sør enn i nord. Det er derfor lurt å sjekke priser i appen på ladestasjoner du ønsker å benytte.


  • Spar penger på å registrere deg som kunde før du lader

Det er som regel dyrere å lade som drop-in kunde enn som registrert kunde og benytte ladebrikker eller appen til ladeoperatøren.

Det går også an å vurdere abonnement som gir rabatt. Vurder i så fall abonnementskostnaden og hvor mye du hurtiglader igjennom et år. Hurtiglader du elbilen sjelden, er det ikke sikkert at et abonnement lønner seg.


  • Velg riktig lader til din bil

Det er bilen som bestemmer ladehastigheten, finn derfor ut hvilken effekt din bil lader med. Dersom bilen din bare kan motta 50 kW får du ikke raskere strøm på batteriet ved å lynlade. De fleste steder er det dyrere å lynlade (inntil 350kW) enn å hurtiglade (50kW).


  • Å fullade kan koste mer – i både tid og penger

Når batteriet nærmer seg fullt går ofte ladehastigheten ned. Noen tilbydere tar ekstra betalt per minutt når batteriet er over 80 % fulladet. Lader du på en av disse kan det være verdt å sette en ladegrense på 80 % for å unngå overraskelser!

Husk å flytte bilen så snart den er ferdigladet, for å slippe å få en eventuell sperreavgift.

Mer informasjon og priser kan du finne i denne artikkelen fra Norsk elbilforening: Her får du prisoversikten: Dette koster hurtiglading


Aktiver smartlading: spar enda mer!

Det er fortsatt rimeligere å lade hjemme, og absolutt billigst med smartlading. Vi støtter smartlading direkte mot en rekke bilmerker i tillegg til ladeboks.

Les mer om vår smartladingstjeneste og finn ut hvordan du kan spare mest mulig.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?