Hjem > Siste nytt > Bjarte testet Smartlading med ladeboks: - Gjør det enklere og billigere å eie elbil!

Bjarte testet Smartlading med ladeboks: - Gjør det enklere og billigere å eie elbil!

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 02.06.2023, sist oppdatert 02.06.2023

Smartlading med ladeboks gir enda flere muligheten til å spare både tid og penger når elbilen skal lades. Bjarte Rolland i Bergen var blant av de første til å prøve den nye, forbedrede tjenesten, som tar hensyn til både strøm- og nettleiepriser.

Bjarte jobber selv med IT, og har høye krav til at ting skal være enkle å bruke, automatiserte, og ha lite nedetid. Men allerede under betatesting av den nye ladeløsningen kan Bjarte fortelle at det har vært veldig enkelt og stabilt å bruke Smartlading med ladeboks. 

- Jeg har en Toyota Proace Electric som arbeidsbil. Bilen kan ikke time ladingen opp mot strømprisene eller nettleien, men med Smartlading med ladeboks kan jeg være sikker på at bilen lader til lavest mulig pris og er klar i tide, uten at jeg må følge med på strømprisene, sier IT-serviceteknikeren, som er avhengig av at bilen er klar når arbeidsdagen starter klokken 07.

Selv om det er jobben som betaler for lading av Toyotaen opplever Bjarte at ny Smartlading fra Gudbrandsdal Energi gir en vesentlig økonomisk besparelse.

Gjør smartlading tilgjengelig for flere 

Smartlading med ladeboks er en oppgradering fra forrige versjon på flere områder. Løsningen tar hensyn til både strøm- og nettleiepriser, som bidrar til lavest mulig ladekostnader. I tillegg gjør bruk av ladeboks det mulig å manuelt legge inn posisjonen til bilen og laderen, som igjen fører til at enda flere nå kan bruke smartlading.  

Denne oppgraderingen er Bjarte veldig fornøyd med.  

- Siden bilen jeg kjører ikke deler GPS-posisjonen sin med appen kunne jeg ikke bruke den forrige versjonen av Smartlading. Dette tok jeg opp med Gudbrandsdal Energi, som har tatt høyde for det i den nye versjonen. Jeg la inn posisjonen til bilen og laderen manuelt, og nå fungerer det helt sømløst. 

Å lytte til kundene er ifølge daglig leder i Gudbrandsdal Energi, Marius Sveipe, en viktig del av innovasjonsstrategien til selskapet. 

- Vi skal være det strømselskapet som er best på å hjelpe kundene å spare på strømmen. Smartlading med ladeboks er ett eksempel på denne strategien. Vi har testet ut appen sammen med noen av kundene våre for å sørge for at den treffer best mulig når den lanseres, sier Sveipe, og legger til at GE nettopp har lansert Idéstrømmen, et åpent forum der kundene selv kan bidra med ideer og forslag til forbedringer. 

- I Gudbrandsdal Energi jobber vi hver dag for å hjelpe folk å spare på strømmen, men vi har ikke alle svarene. Derfor er vi avhengig av Bjarte og andre gode strømsparere som deler sine innspill med oss, forteller han. 

Slik kommer du i gang med Smartlading med ladeboks

- Med Smartlading med ladeboks blir elbil aktuelt for flere!

Privat kjører Rolland dieselbil, noe som gjør at han får et klarere bilde av fordelene og ulempene ved å kjøre elbil. Med Smartlading med ladeboks mener han at elbil blir aktuelt for flere. 

- Det skiller lite mellom å kjøre elbil og fossilbil i våre dager, annet enn at elbiler har mindre støy og åpenbart har den fordelen at du slipper lokale utslipp. Dessverre synes nok mange fremdeles at lading virker komplisert og tidkrevende, men den bekymringen slipper man i hverdagen om man bruker Smartlading med ladeboks. Det er både praktisk og veldig kostnadseffektivt opp mot diesel og bensin. 

Noen vil kanskje tenke at Smartlading høres litt komplisert ut, men da kan du puste lettet ut ifølge Bjarte. 

- Smartlading passer for alle, fordi det er brukervennlig og automatisert. Appen tenker jo på prisene for deg, så enten du er vant til å følge med på strømprisene eller drivstoffprisene vil det faktisk være mindre å tenke på om man bytter til Smartlading.  

- Som kunde i Gudbrandsdal Energi har jeg også Puls, så på sikt er planen å la pulsen styre ladingen. Da er jeg enda nærmere drømmen om å få automatisert strømsparingen, et behov jeg føler Gudbrandsdal Energi leverer godt på, avslutter han.


Dette er Smartlading med ladeboks

  • Smartlading fungerer på følgende ladebokser: Charge Amps, EO, EVBox, Easee, Wallbox og Zaptec.
  • Smartlading med ladeboks tar utgangspunkt i både spotpriser og nettleiepriser for å planlegge lading.
  • Tjenesten tar hensyn til når bilen må være ferdig ladet og lader billigst mulig til ønsket nivå  .
  • Ved å flytte Smartlading fra bilen til ladeboksen er tjenesten mer stabil.
  • Ikke alle biler kan bruke tradisjonell Smartlading – alle kan bruke Smartlading via ladeboks.
  • Bruk av smartlading med ladeboks forutsetter strømavtale hos Gudbrandsdal Energi

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?