Hjem > Siste nytt > Nå kan du spare tusenlapper med nytt strømspareverktøy

Nå kan du spare tusenlapper med nytt strømspareverktøy

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 17.01.2023, sist oppdatert 10.01.2024

Målet vårt er å hjelpe kundene våre å spare så mye som mulig på strømmen. Nå lanserer vi i samarbeid med en lokal oppfinner fra Lillehammer et helt nytt verktøy som kan spare deg for tusenlapper årlig – uten at du trenger å løfte en finger!

Kan spare 1500 til 5000 kroner

Vi i Gudbrandsdal Energi satser tungt på digitale verktøy som hjelper folk med å spare på strømmen. Det nyeste produktet i rekken er SmartVVB, som styrer varmtvannsberederen din automatisk og sørger for å varme opp vannet når strømprisen er på sitt laveste. Det vil norske husholdninger kunne spare mellom 1500 og 5000 kroner årlig på.

– Den mest effektive måten du holder strømkostnadene nede på er å redusere og flytte forbruket ditt. Ved siden av oppvarming er varmtvann det folk bruker mest strøm på hjemme. Derfor er det mye å tjene på å styre dette forbruket mest mulig effektivt, forteller Marius Røed Sveipe, daglig leder i Gudbrandsdal Energi.  

Og det beste av alt – du trenger ikke gjøre noe selv. Det eneste som kreves er å få hjelp av en elektriker til å installere verktøyet, deretter ordner SmartVVB opp selv. Den henter timespriser automatisk for hele Europa og planlegger når varmtvannsberederen skal starte de neste 24 timene. I GE-appen kan du følge med på beregnet forbruk og daglig besparelser.


Lokal teknologi

Teknologien er skapt av elektronikkingeniøren, Luc Wathelet, opprinnelig fra Belgia, men bosatt på Lillehammer. Det som startet som et eksperiment i eget hjem i 2021, skal nå hjelpe folk flest med å redusere strømregninga.    

– Hjemme hos oss har vi redusert kostnadene med 30 prosent siden begynnelsen av 2022 da vi begynte å bruke SmartVVB. Jeg har spart mer enn 5000 kroner og aldri hatt kaldt vann. Det har vært viktig for meg å produsere noe som kan gjøre at man enkelt kan spare strøm og penger, og det var avgjørende at produktet skulle kunnes brukes sammen med gamle varmvannsberedere, nettopp for å forhindre bruk og kast, sier Wathelet.  

Oppfinneren av Smart VVB; Luc Wathelet. 


Den oppfinnsomme elektronikkingeniøren har fått støtte fra både Lillehammer kommune og fylkeskommunen. All produksjon foregår hos Betek AS på Lillehammer, og SmartVVB har vært gjennom omfattende tester av Nemko. Nå gleder både Wathelet og Røed Sveipe seg til å gjøre produktet tilgjengelig for folk flest.

– Vi ser en tydelig trend at stadig flere ønsker seg tjenester og verktøy som hjelper til å spare på strømmen. Vi har gått all inn på utviklingen av strømspareverktøy, og SmartVVB er en viktig del av satsningen vår. Vi gleder oss stort til å kunne tilby kundene våre dette produktet, forhåpentligvis i starten av dette året, avslutter Røed Sveipe.


Slik fungerer SmartVVB

  • SmartVVB henter timepriser for hele Europa, og planlegger automatisk når varmtvannsberederen skal starte de neste 24 timene.
  • Den har en sensor som følger med på at temperaturen på vannet alltid er høy nok til å forebygge risiko for legionella, og sørge for at du har varmt vann klart til bruk.
  • SmartVVB måler vanntemperatur og strømforbruk, slik at du i appen til Gudbrandsdal Energi vil kunne følge med på beregnet forbruk av varmtvann og daglig kostnadsbesparelse.
  • SmartVVB vil kreve montering av elektriker, og vil deretter utnytte de billigste timene uten at du trenger å gjøre noe. Med dagens priser kan man forvente en reduksjon i strømkostnadene på 1.500 – 5.000 kroner i året.
  • Produktet er testet av Nemko, som betyr at det har vært gjennom omfattende tester for å sikre at det er trygt å installere og bruke.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?