Hjem > Siste nytt > Slik velger du riktig strømleverandør når du flytter

Slik velger du riktig strømleverandør når du flytter

Thomas Gundersen
Publisert 08.07.2020, sist oppdatert 10.03.2021
Unngå å bli lurt til dyre strømavtaler. Dette må du tenke på når du skal flytte.

Er du på flyttefot eller har nettopp kommet på plass i ditt nye hjem? Det er mye som må gjøres når man flytter, og strøm er kanskje ikke det første man har lyst til å ordne med. Men det kan fort bli dyrt om du ikke bruker litt tid på det.

Liten jobb, mye å spare

Du må nemlig selv velge strømleverandør når du flytter. Ellers tar nettleverandøren valget for deg, og det er ikke alltid det beste. Nettselskapene har nemlig en leveringsplikt for å sikre at det alltid er strøm i boligen, og strøm på leveringsplikt er dyrt. Spesielt etter de seks første ukene må du betale mye, siden nettselskapene da kan sette opp prisene enda mer.

Likevel mottar mange nordmenn strøm på leveringsplikt, mest sannsynlig fordi de ikke er klar over hvor dyr denne strømmen er.

Den gode nyheten er at det ikke tar lang tid å sikre deg at du velger riktig strømleverandør når du flytter, uansett om du har kjøpt eller leier bolig.

Nå får du 500 kroner i velkomstbonus om du bytter til Gudbrandsdal Energi!

(Avtalen har bindingstid i 8 måneder)

Bli kunde her.

Kjøpt bolig? Slik velger du riktig strømleverandør før du overtar

Allerede før du flytter kan det være lurt å melde fra til strømleverandøren. Da slipper du å styre med det i tillegg til alt annet som skal gjøres når dere tar over boligen. Dessuten er du sikker på at du betaler for riktig periode, og at det ikke blir noe kluss med byttet.

Gjør noen undersøkelser og finn ut hva som passer best for deg. Det kan være mye å spare på å velge riktig strømavtale. Om du er fornøyd med leverandøren du allerede har, kan du selvfølgelig fortsatt bruke denne. Si opp avtalen du har og bestill ny, så er det i orden allerede før du flytter.

For å kunne bestille strøm før du overtar, trenger du litt informasjon om strømmåleren. Du må vite målernummeret. Dette står på strømmåleren. Hør med den tidligere eieren om han kan hjelpe deg med det.

Slik melder du flytting.

Slik velger du riktig strømleverandør etter du har overtatt boligen

På overtakelsesdatoen møter du gjerne selger og eiendomsmegler. Før du får nøklene må du signere overtakelsesprotokollen, og kanskje ber megleren deg om å velge en strømleverandør fra en liste eller iPad han har med.  Mange skriver under og tenker ikke mer på det, før en høy regning dukker opp i postkassa.

Men du er ikke nødt til å velge en av strømavtalene megleren gir deg. Det er kanskje enkelt, men som oftest dyrere.

Bruk heller litt tid på å selv finne den strømavtalen som er mest gunstig for deg. Når du skal bestille ny avtale kan du gå 14 dager tilbake i tid. Det vil si at du har to uker på deg til å ordne strømmen.

Her bestiller du ny strømavtale.

Leie bolig? Slik velger du riktig strømleverandør

Om du leier bolig er det de samme prinsippene som gjelder, selv om man ikke har en overtakelsesprotokoll og megler som tilbyr strømavtaler. Om strøm ikke er inkludert i leien, er du nødt til å ha en strømavtale.

Velger du ikke et strømselskap selv vil nettleverandøren gjøre det for deg, og det er ikke huseieren som betaler den ekstra prisen det koster.

Bestill strømavtale her.

Flytte ut - husk å si opp

De fleste som flytter inn i en ny bolig, har også en bolig de flytter ut fra. Husk også at du må si opp strømavtalen du har der. Ellers kan du bli sittende med to strømregninger. Det er viktig å si opp på forhånd, for det er ikke mulig å datere oppsigelsen tilbake i tid.

Pass derfor på å gi beskjed til strømselskapet om datoen for flytting når du vet når det blir.

Husk også at du nå får 500 kroner i velkomstbonus om du bytter til Gudbrandsdal Energi!

(Avtalen har bindingstid i 8 måneder)

Bli kunde her.

Få billigere flytting og vask som GE-kunde

Det er mye som skal på plass under en flytteprosess. Utallige ting å tenke på og forholde seg til. All hjelp og alle kostnadsbesparelser vil garantert være kjært tilkomne for deg som står midt oppe i denne fasen av livet. Som kunde hos Gudbrandsdal Energi får du rabatterte priser både på flyttehjelp, flyttevask, mellomlagring og bortkjøring av avfall. Oslo Transport og Flytteservice tilbyr rimelige tjenester, og sørger for en knirkefri flytteprosess fra start til slutt.

Som kunde i Gudbrandsdal Energi får du mellom 10 og 50 % rabatt på deres tjenester. 

Oslo Transport og Flytteservice opererer primært i Oslo og Viken, men utfører også flytteoppdrag i hele landet. 

Det skal alltid lønne seg å være kunde hos Gudbrandsdal Energi. 

Bli kunde her.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?