08.07.2020

Slik velger du riktig strømleverandør når du flytter

Er du på flyttefot eller har nettopp kommet på plass i ditt nye hjem? Det er mye som må gjøres når man flytter, og strøm er kanskje ikke det første man har lyst til å ordne med. Men det kan fort bli dyrt om du ikke bruker litt tid på det.

Liten jobb, mye å spare

Du må nemlig selv velge strømleverandør når du flytter. Ellers tar nettleverandøren valget for deg, og det er ikke alltid det beste. Nettselskapene har nemlig en leveringsplikt for å sikre at det alltid er strøm i boligen, og strøm på leveringsplikt er dyrt. Spesielt etter de seks første ukene må du betale mye, siden nettselskapene da kan sette opp prisene enda mer.

Likevel mottar mange nordmenn strøm på leveringsplikt, mest sannsynlig fordi de ikke er klar over hvor dyr denne strømmen er.

Den gode nyheten er at det ikke tar lang tid å sikre deg at du velger riktig strømleverandør når du flytter, uansett om du har kjøpt eller leier bolig.

Nå får du to måneder gratis strøm om du bytter til Gudbrandsdal Energi!
(Avtalen har bindingstid i 8 måneder)
Bli kunde her.

Kjøpt bolig? Slik velger du riktig strømleverandør før du overtar

Allerede før du flytter kan det være lurt å melde fra til strømleverandøren. Da slipper du å styre med det i tillegg til alt annet som skal gjøres når dere tar over boligen. Dessuten er du sikker på at du betaler for riktig periode, og at det ikke blir noe kluss med byttet.

Gjør noen undersøkelser og finn ut hva som passer best for deg. Det kan være mye å spare på å velge riktig strømavtale. Om du er fornøyd med leverandøren du allerede har, kan du selvfølgelig fortsatt bruke denne. Si opp avtalen du har og bestill ny, så er det i orden allerede før du flytter.

For å kunne bestille strøm før du overtar, trenger du litt informasjon om strømmåleren. Du må vite målernummerer. Dette står på strømmåleren. Hør med den tidligere eieren om han kan hjelpe deg med det.

Slik melder du flytting.

Slik velger du riktig strømleverandør etter du har overtatt boligen

På overtakelsesdatoen møter du gjerne selger og eiendomsmegler. Før du får nøklene må du signere overtakelsesprotokollen, og kanskje ber megleren deg om å velge en strømleverandør fra en liste eller iPad han har med.  Mange skriver under og tenker ikke mer på det, før en høy regning dukker opp i postkassa.

Men du er ikke nødt til å velge en av strømavtalene megleren gir deg. Det er kanskje enkelt, men som oftest dyrere.

Bruk heller litt tid på å selv finne den strømavtalen som er mest gunstig for deg. Når du skal bestille ny avtale kan du gå 14 dager tilbake i tid. Det vil si at du har to uker på deg til å ordne strømmen.

Her bestiller du ny strømavtale.

Leie bolig? Slik velger du riktig strømleverandør

Om du leier bolig er det de samme prinsippene som gjelder, selv om man ikke har en overtakelsesprotokoll og megler som tilbyr strømavtaler. Om strøm ikke er inkludert i leien, er du nødt til å ha en strømavtale.

Velger du ikke et strømselskap selv vil nettleverandøren gjøre det for deg, og det er ikke huseieren som betaler den ekstra prisen det koster.

Bestill strømavtale her.

Flytte ut - husk å si opp

De fleste som flytter inn i en ny bolig, har også en bolig de flytter ut fra. Husk også at du må si opp strømavtalen du har der. Ellers kan du bli sittende med to strømregninger. Det er viktig å si opp på forhånd, for det er ikke mulig å datere oppsigelsen tilbake i tid.

Pass derfor på å gi beskjed til strømselskapet om datoen for flytting når du vet når det blir.

Husk at du nå får du to måneder gratis strøm om du bytter til Gudbrandsdal Energi!
(Avtalen har bindingstid i 8 måneder)
Bli kunde her.

Norge en miniputt innen havvind

Mengden havvind i verden økte med 6 GW i 2019, og ytterligere 6,6 GW vil komme på plass i 2020. Totalt antar man over 200 GW vil være på plass innen 2030. Norge er knapt nevnt i en global rapport.

Mens man i Norge prater om at man skal ta en lederrolle i flytende havvind, så bygger resten av verden.

Les mer

Markedskommentar uke 32 2020

Gjennomsnittsprisen for Østlandet i NO1 denne uken har vært 1,3 øre/kWh. De lave kraftprisene ser ut til å vare til utpå høsten.

Les mer

Fortsatt behov for sterke elbilsubsidier

En evalueringsrapport fra Finansdepartementet og Klima- og miljødepartementer fastslår at det fortsatt vil være behov for elbilsubsidier, men at det norske momsfritaket har gitt reduserte priser og økt etterspørsel etter elbiler.

Les mer

Kraftprisen i juli: 95 prosent lavere enn i 2019

Kraftprisene fortsetter å holde seg svært lave, spesielt i Sør-Norge. Prisen i juli ligger an til å bli hele 95 prosent lavere enn i juli i fjor.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?