Hjem > Siste nytt > Flytteguide: Ikke glem strømavtalen når du flytter

Flytteguide: Ikke glem strømavtalen når du flytter

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 21.06.2023, sist oppdatert 21.05.2024

Sommeren er høytid for å flytte. Bortsett fra å la dårlige strømavtaler bli igjen i den gamle boligen, er det også andre ting det kan være lurt på å huske på når du velger ny strømleverandør.

Si opp den gamle avtalen før du flytter

Når du flytter inn i en ny bolig, medfører at du flytter ut av en annen. Husk at du må si opp strømavtalen du har der. Om du glemmer det kan du bli sittende med to strømregninger.

Du bør si opp strømavtalen din senest en uke i forveien, men senest to dager før, for å sikre at strømavtalen din avsluttes på rett dato. Det er nok å si ifra til strømleverandøren din, du trenger ikke å varsle din netteier om at du flytter. 

Ved kjøp og salg som skjer via megler, går som regel prosessen med strømleveranse gjennom overtagelsesprotokollen dere signerer. Husk at du ikke MÅ velge en strømleverandør her, du bestemmer selv og kan bestille hos den leverandør du ønsker å ha.

Om du leier bør du varsle huseier/ utleiefirma om at du har sagt opp din strømavtale, da det ikke er automatikk i overføring av strømavtaler.

Her kan du melde flytting


Bestill ny strømavtale 

Har du en god avtale hos en strømleverandør du er fornøyd med, går det an å beholde denne. Da gir du beskjed om det når du sier opp den gamle avtalen. Ellers kan du bestille ny avtale hos ny leverandør. 

Ved bestilling av ny avtale vil du trenge målernummeret til strømanlegget på den nye adressen din. 

Om du ikke velger en strømleverandør innen 30 dager vil du måtte betale leveringspliktig strøm til netteieren. Nettselskapet er pliktige til å sikre at det er strøm i boligen og det er ofte fordyrende.


Usikker på hvilken strømavtale og -leverandør du skal velge? 

Det kan være lurt å velge en strømleverandør som: 

Gjennom å bruke denne type tjenester betaler du mindre for strømmen, fordi den store besparelsen ikke ligger i prisforskjellen, men i hvordan strømselskapet tilrettelegger for smart forbruk.

Les også: Landets mest fornøyde strømkunder i 2023Vi er her for å hjelpe deg

Om du er usikker på hvilket behov du har kan du alltid ta en uforpliktende prat med våre strømsparerådgivere. De kan hjelpe deg å kartlegge behovet ditt, så du tar et mest mulig informert valg når du velger ny leverandør.

Ta kontakt med våre strømsparerådgivere her.


Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?