Hjem > Siste nytt > Gudbrandsdal Energis flytteguide: slik velger du riktig strømavtale

Gudbrandsdal Energis flytteguide: slik velger du riktig strømavtale

Ann Iren Kolås Ryen
Publisert 21.06.2023, sist oppdatert 22.06.2023

Sommeren er høytid for å flytte. Bortsett fra å la dårlige strømavtaler bli igjen i den gamle boligen, er det også andre ting det kan være lurt på å huske på når du velger ny strømleverandør.

Velg strømleverandør innen 30 dager.

Når du skal bestille ny avtale, kan du bestille 30 dager tilbake i tid. Du kan også bestille strømavtale på forhånd, så lenge du målernummeret til strømanlegget på den nye adressen din.

Om du ikke velger en strømleverandør innen 30 dager vil du måtte betale leveringspliktig strøm til netteieren. Nettselskapet er pliktige til å sikre at det er strøm i boligen og det er ofte fordyrende.


Velg en strømavtale og leverandør som:

Gjennom å bruke denne type tjenester betaler du mindre for strømmen, fordi den store besparelsen ikke ligger i prisforskjellen, men i hvordan strømselskapet tilrettelegger for smart forbruk.

Les også: Landets mest fornøyde strømkunder i 2023


Si opp den gamle avtalen før du flytter

Når du flytter inn i en ny bolig, medfører at du flytter ut av en annen. Husk at du må si opp strømavtalen du har der. Om du glemmer det kan du bli sittende med to strømregninger.

Ved kjøp og salg som skjer via megler, går som regel prosessen med strømleveranse gjennom overtagelsesprotokollen dere signerer. Husk at du ikke MÅ velge en strømleverandør her, du bestemmer selv og kan bestille hos den leverandør du ønsker å ha.

Om du leier bør du varsle huseier/ utleiefirma om at du har sagt opp din strømavtale, da det ikke er automatikk i overføring av strømavtaler.

Merk at du bør si opp strømavtalen din senest en uke i forveien, men senest to dager før, for å sikre at strømavtalen din avsluttes på rett dato.

Her kan du melde flytting


Vi er her for å hjelpe deg

Om du er usikker på hvilket behov du har kan du alltid ta kontakt med våre strømsparerådgivere som kan hjelpe deg å kartlegge behovet ditt, så du tar et mest mulig informert valg når du velger ny leverandør.

Ta kontakt med våre strømsparerådgivere her.


Bli kunde her

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?