LifeSmart - manual for oppsett

Her har vi laget en manual for oppsett av LifeSmart enhetene fra Gudbrandsdal Energi:

NB! Det er viktig at installasjonen skjer i rett rekkefølge.

Steg 1:

3

Oppkobling av smartstasjon: Koble smartstasjonen til internett-ruteren din med medfølgende nettverkskabel. Koble deretter smartstasjonen i strømuttaket med medfølgende strømkabel.

Steg 2:

Last ned LifeSmart-appen: Gå inn på App Store (iPhone) eller Google Play (android) for å laste ned LifeSmart-appen som benyttes for å styre strømforbruket:

4

Når du har lastet ned appen, åpne den og trykk på "Sign up". Registrer bruker. I enkelte tilfeller kan appen skru seg av når du har registrert en ny bruker. Hvis dette skjer, åpne appen på nytt og prøv igjen.

Steg 3:

Legg til smartstasjonen i LifeSmart-appen: Trykk på plusstegnet (+) for å legge til en enhet. Velg smartstasjon. Du kan enten legge til smartstasjonen via WiFi-løsning (hvis telefonen er tikoblet til samme ruter som smartstasjonen), eller ved å skanne koden på baksiden av smartstasjonen.

Velg "Search" (anbefalt) eller "Scan bar code".

Du skal nå ha tilkoblet smartstasjonen din til LifeSmart-appen. Hvis du blir bedt om å oppdatere smartstasjonen, trykk ja/yes og vent til oppdateringen er ferdig. På denne måten er du trygg på at du har den nyeste programvaren til smartstasjonen. Til slutt blir du bedt om å oppgi tidssonen du befinner deg i - legg til tidssonen +1 (CEST).

Steg 4:

Legg til ELIQ Strømmålesensor: Legg til strømmålesensoren i LifeSmart-appen ved å klikke på "Add" øverst i høyre hjørne av appen, etterfulgt av "Add Device":

5

Du finner "ELIQ Energy Meter" litt lenger ned i listen. Husk å sette i batterier i sensoren før du legger den til i appen (sensoren settes på strømmåleren din i forkant).

Steg 5:

Kom i gang med ELIQ Online-appen: Når strømmålesensoren er koblet til LifeSmart-appen, skal du ha fått opp et ikon på "home"-menyen. Dette ikonet viser blant annet kW. Trykk på ikonet.

Trykk på "ELIQ connect". Registrer deg som bruker med e-post og passord.

Last ned ELIQ Online fra App Store (for iPhone/iOS) eller Google Play (for Android). Logg deg inn med samme brukerinformasjon som du nettopp har registrert. Du kan nå bruke ELIQ Online-appen separat for detaljert energioversikt, samtidig som du også kan åpne den via LifeSmart-appen.

For å gjøre flere innstillinger og få oversikt over strømforbruket kan du også logge deg inn på my.eliq.se. Dette er valgfritt, men gir deg en god oversikt over strømforbruket også på PC og nettbrett.

Steg 6:

Legg til resterende LifeSmart-tilbehør: Klikk på "Add" og "Add Device" i LifeSmart-appen. Følg installasjonsveiledningen for smartpluggene og klimasensoren. Disse ligger i eskene til hvert enkelt produkt.

6smartplugger

Hvordan aktivere styringsfunksjonalitet

Lag tidsstyringsregler eller triggere for din smartplugg gjennom å trykke på Plugg-ikonet i LifeSmart-appen. Velg deretter "Scedule" (planlegg) for å lage tidsstyringsregler:

11

Velg "Triggers" for å etablere automatisk styring basert på data fra dine andre LifeSmart-sensorer. Trykk på "+" for å legge til nye triggere. Legg inn dine innstillinger under "Perform Action", og velg "Edit Condition":

12

Velg hvilken sensor som skal styre smartpluggen, i dette eksempelet klimasensoren. Velg hvilke klimadata som skal styre pluggen, for eksempel temperatur, og still inn hvilket temperaturintervall som skal aktivere pluggen:

13

Legg til flere smarte scenarier ved å kombinere triggere. Klikk på "Smart" i bunnmenyen, og klikk deretter på "+" for å finne foreslåtte scenarier ("Suggested scenarios"). Skroll nedover listen og finn en passende løsning:

14


Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?