19.02.2013

Vindkraft gör fastighetsbolag självförsörjande på el

 


(Montel) 52 vind- och vattenkraftverk med en total installerad effekt på 100 MW gör Wallenstam självförsörjande på förnybar energi, uppger bolaget efter förvärvet av de senaste två vindkraftverken av Eolus Vind.Den installerade effekten ska nu räcka för att varje månad producera lika mycket el som bolagets egna fastigheter och kunder förbrukar. Sammanlagt producerade bolaget 180 GWh förra året.

– Vi är självförsörjande på förnybar energi men tar även höjd för den omfattande nyproduktion av bostäder vi har framför oss. Vår satsning är långsiktig och jag ser en god lönsamhet med tiden, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, enligt ett pressmeddelande.

De två senaste vindkraftverken ligger i Kävlinge kommun norr om Lund. Verken med en effekt på 2 MW vardera togs i drift av Eolus i november 2011. I samband med affären sålde även Wallenstam 37,5 procent av ett vindkraftsprojekt utanför Karlsborg. Nettoköpsumman var 59,5 miljoner kronor för fastighetsbolaget.

Wallenstam planerar också ta i drift en ny anläggning med åtta vindkraftverk utanför Uddevalla under första kvartalet i år.

Jesper Stärn

jesper@montel.no
13:47, Tuesday, 19 February 2013


Related news:
10 Jan 2013 - Skattebefriad vindkraft ger överskott av elcertifikat
Related Companies
Video: markedskommentar august 2019

Det er mange faktorer som påvirker strømprisene, men hvordan vil prisene utvikle seg fremover? I denne ferske markedskommentarene ser vi på hydrologisk balanse, hvordan kullprisene påvirker strømprisene osv.

Les mer

Markedskommentar uke 33 2019

Denne uken har gitt noe lavere spotpriser da mer vind har gitt høyere vindkraftproduksjon som slår direkte ut i spotprisene. Mindre nedbør i værvarslene har økt prisene i terminmarkedet for kraft for kontraktene på de førstkommende månedene, mens kontraktene lenger ut på kurven har falt i takt med lavere brenselspriser og CO2-kvotepris.

Les mer

Markedskommentar august 2019

I øyeblikket har vi et høyere strømprisnivå enn normalt for årstiden. Vi har et underskudd i ressurssituasjonen når vi summerer vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng. Vi har høye marginalkostnader på de kullfyrte produksjonsenhetene. CO2 og kull prisene i sum ligger høyere enn de har gjort de senere år. Det er spådd en normal værtype fremover uten de store nedbørsmengdene i varslene. Det betyr at strømprisene vil holde seg relativt høye i tiden fremover. Det gjør at kundene vil få en høyere strømregning enn det som har vært normalt de senere årene, med unntak av fjordåret.

Les mer

Kjetil Lund: – Vi må basere oss på effekttariffer

NVE-sjef Kjetil Lund sier at svært mye taler for at det bør innføres effekttariffer i nettleien i Norge, og at et nytt høringsutspill vil komme fra direktoratet i løpet av høsten.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?