20.01.2015

Vil ha mer enn strøm - uten å betale

(Europower) 85 prosent av kundene forventer seg tilleggstjenester når de får installert AMS-målere. Kun 19 prosent er imidlertid villige til å betale for det tilleggstjenester.

Den nye energikunden ønsker seg mer enn strøm av energiselskapet. Det viser en ny undersøkelse foretatt av Accenture.

– De som bare ruller ut nye strømmålere bommer på forventningene til 85 prosent av kundene, sier Monika Inde Zsak i Accenture, ifølge Lyses nettsider.

I undersøkelsen fremgår det at 85 prosent forventer å bli tilbudt tilleggstjenester. Halvparten forventer personlig rådgivning som reduserer strømkostnaden, og 26 prosent forventer smart hjem-produkter.

Accenture har gjennom de siste fem årene kjørt en undersøkelse i 26 land, inkludert Norge. 500 respondenter per land svarer hvert år. Undersøkelsen viser klart i alle land at strømkunden endrer seg.

- Energikunden har blitt mer sofistikert og nyansert. I én ende har du de som ikke bryr seg, og i den andre enden finner du de som ønsker seg nye produkter og tjenester og som er opptatt av bærekraft og komfort. Andelen i den sist nevnte enden har vokst, forklarer Zsak.

Ifølge Zsak er halvparten av alle spurte interessert i tjenester knyttet til energisparing og –styring.

Samtidig minner Zsak om at det er viktig at det å ønske seg tjenester ikke er det samme som å være betalingsvillig.

- Kun 19 prosent er villig til å betale for tilleggstjenester, forklarer hun.

Nye aktører

Kampen om strømkundene er tøff og trolig kan man også ventet seg nye aktører inn på markedet. Her gjelder det for strømleverandørene å henge med på kundenes ønsker.

- Innen det smarte hjemmet er blant annet Google en spennende aktør som kan tilby attraktive produkter til en lav pris. De er ikke nødvendigvis ute etter å tjene penger på salget av enheter til det smarte hjemmet, men de er opptatt av å få en relasjon til kunden og profilere sine kjernetjenester, sier strategikonsulenten.

Europower
Mona Adolfsen

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?