20.01.2015

Vil ha mer enn strøm - uten å betale

(Europower) 85 prosent av kundene forventer seg tilleggstjenester når de får installert AMS-målere. Kun 19 prosent er imidlertid villige til å betale for det tilleggstjenester.

Den nye energikunden ønsker seg mer enn strøm av energiselskapet. Det viser en ny undersøkelse foretatt av Accenture.

– De som bare ruller ut nye strømmålere bommer på forventningene til 85 prosent av kundene, sier Monika Inde Zsak i Accenture, ifølge Lyses nettsider.

I undersøkelsen fremgår det at 85 prosent forventer å bli tilbudt tilleggstjenester. Halvparten forventer personlig rådgivning som reduserer strømkostnaden, og 26 prosent forventer smart hjem-produkter.

Accenture har gjennom de siste fem årene kjørt en undersøkelse i 26 land, inkludert Norge. 500 respondenter per land svarer hvert år. Undersøkelsen viser klart i alle land at strømkunden endrer seg.

- Energikunden har blitt mer sofistikert og nyansert. I én ende har du de som ikke bryr seg, og i den andre enden finner du de som ønsker seg nye produkter og tjenester og som er opptatt av bærekraft og komfort. Andelen i den sist nevnte enden har vokst, forklarer Zsak.

Ifølge Zsak er halvparten av alle spurte interessert i tjenester knyttet til energisparing og –styring.

Samtidig minner Zsak om at det er viktig at det å ønske seg tjenester ikke er det samme som å være betalingsvillig.

- Kun 19 prosent er villig til å betale for tilleggstjenester, forklarer hun.

Nye aktører

Kampen om strømkundene er tøff og trolig kan man også ventet seg nye aktører inn på markedet. Her gjelder det for strømleverandørene å henge med på kundenes ønsker.

- Innen det smarte hjemmet er blant annet Google en spennende aktør som kan tilby attraktive produkter til en lav pris. De er ikke nødvendigvis ute etter å tjene penger på salget av enheter til det smarte hjemmet, men de er opptatt av å få en relasjon til kunden og profilere sine kjernetjenester, sier strategikonsulenten.

Europower
Mona Adolfsen

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?