20.01.2015

Vil ha mer enn strøm - uten å betale

(Europower) 85 prosent av kundene forventer seg tilleggstjenester når de får installert AMS-målere. Kun 19 prosent er imidlertid villige til å betale for det tilleggstjenester.

Den nye energikunden ønsker seg mer enn strøm av energiselskapet. Det viser en ny undersøkelse foretatt av Accenture.

– De som bare ruller ut nye strømmålere bommer på forventningene til 85 prosent av kundene, sier Monika Inde Zsak i Accenture, ifølge Lyses nettsider.

I undersøkelsen fremgår det at 85 prosent forventer å bli tilbudt tilleggstjenester. Halvparten forventer personlig rådgivning som reduserer strømkostnaden, og 26 prosent forventer smart hjem-produkter.

Accenture har gjennom de siste fem årene kjørt en undersøkelse i 26 land, inkludert Norge. 500 respondenter per land svarer hvert år. Undersøkelsen viser klart i alle land at strømkunden endrer seg.

- Energikunden har blitt mer sofistikert og nyansert. I én ende har du de som ikke bryr seg, og i den andre enden finner du de som ønsker seg nye produkter og tjenester og som er opptatt av bærekraft og komfort. Andelen i den sist nevnte enden har vokst, forklarer Zsak.

Ifølge Zsak er halvparten av alle spurte interessert i tjenester knyttet til energisparing og –styring.

Samtidig minner Zsak om at det er viktig at det å ønske seg tjenester ikke er det samme som å være betalingsvillig.

- Kun 19 prosent er villig til å betale for tilleggstjenester, forklarer hun.

Nye aktører

Kampen om strømkundene er tøff og trolig kan man også ventet seg nye aktører inn på markedet. Her gjelder det for strømleverandørene å henge med på kundenes ønsker.

- Innen det smarte hjemmet er blant annet Google en spennende aktør som kan tilby attraktive produkter til en lav pris. De er ikke nødvendigvis ute etter å tjene penger på salget av enheter til det smarte hjemmet, men de er opptatt av å få en relasjon til kunden og profilere sine kjernetjenester, sier strategikonsulenten.

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?