20.01.2015

Vil ha mer enn strøm - uten å betale

(Europower) 85 prosent av kundene forventer seg tilleggstjenester når de får installert AMS-målere. Kun 19 prosent er imidlertid villige til å betale for det tilleggstjenester.

Den nye energikunden ønsker seg mer enn strøm av energiselskapet. Det viser en ny undersøkelse foretatt av Accenture.

– De som bare ruller ut nye strømmålere bommer på forventningene til 85 prosent av kundene, sier Monika Inde Zsak i Accenture, ifølge Lyses nettsider.

I undersøkelsen fremgår det at 85 prosent forventer å bli tilbudt tilleggstjenester. Halvparten forventer personlig rådgivning som reduserer strømkostnaden, og 26 prosent forventer smart hjem-produkter.

Accenture har gjennom de siste fem årene kjørt en undersøkelse i 26 land, inkludert Norge. 500 respondenter per land svarer hvert år. Undersøkelsen viser klart i alle land at strømkunden endrer seg.

- Energikunden har blitt mer sofistikert og nyansert. I én ende har du de som ikke bryr seg, og i den andre enden finner du de som ønsker seg nye produkter og tjenester og som er opptatt av bærekraft og komfort. Andelen i den sist nevnte enden har vokst, forklarer Zsak.

Ifølge Zsak er halvparten av alle spurte interessert i tjenester knyttet til energisparing og –styring.

Samtidig minner Zsak om at det er viktig at det å ønske seg tjenester ikke er det samme som å være betalingsvillig.

- Kun 19 prosent er villig til å betale for tilleggstjenester, forklarer hun.

Nye aktører

Kampen om strømkundene er tøff og trolig kan man også ventet seg nye aktører inn på markedet. Her gjelder det for strømleverandørene å henge med på kundenes ønsker.

- Innen det smarte hjemmet er blant annet Google en spennende aktør som kan tilby attraktive produkter til en lav pris. De er ikke nødvendigvis ute etter å tjene penger på salget av enheter til det smarte hjemmet, men de er opptatt av å få en relasjon til kunden og profilere sine kjernetjenester, sier strategikonsulenten.

Europower
Mona Adolfsen

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?