17.12.2014

Vil gi tusenvis av kunder strømdisplay

Enova antar at kunder som får nåtids-informasjon om strømforbruket direkte på en skjerm, vil redusere forbruket sitt. De vil derfor sette i gang et stort forskningsprosjekt som involverer flere tusen kunder. Illustrasjonsfoto: Haakon Barstad

Enova vil teste ut hvordan strømdisplay påvirker forbruket til strømkundene. Forsøket vil involvere flere titusenvis kunder, og kraftselskap og nettselskap kan søke om å bli med.

Det er Teknisk Ukeblad som omtaler det nye Enova-programmet som skal skje i samarbeid med NVE. Hensikten er å teste ut hvordan display som gir direkteinformasjon om strømforbruket i husholdninger kan redusere strømforbruket.

– Alle detaljer er ikke klare, vi vet ikke hvor mange deltagere det blir, men for å teste dette i en dimensjon som er interessant for aktuelle selskaper og som gir et tilstrekkelig erfaringsgrunnlag, må det være et visst volum. Da snakker vi flere titalls tusen deltagere, sier programdirektør Øyvind Leistad i Enova.

I løpet av neste år lyser NVE og Enova ut en konkurranse hvor kraftselskap, nettselskap, teknologileverandører og tjenesteleverandører kan søke om støtte til å teste ut ulike feedback-løsninger. 5. februar vil NVE og Enova holde en konferanse i Oslo hvor de presenterer det nye programmet. Et av kravene for å delta vil være at kundemassen allerede har fått installert AMS-måler.

Europower
Haakon Barstad

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?