17.12.2014

Vil gi tusenvis av kunder strømdisplay

Enova antar at kunder som får nåtids-informasjon om strømforbruket direkte på en skjerm, vil redusere forbruket sitt. De vil derfor sette i gang et stort forskningsprosjekt som involverer flere tusen kunder. Illustrasjonsfoto: Haakon Barstad

Enova vil teste ut hvordan strømdisplay påvirker forbruket til strømkundene. Forsøket vil involvere flere titusenvis kunder, og kraftselskap og nettselskap kan søke om å bli med.

Det er Teknisk Ukeblad som omtaler det nye Enova-programmet som skal skje i samarbeid med NVE. Hensikten er å teste ut hvordan display som gir direkteinformasjon om strømforbruket i husholdninger kan redusere strømforbruket.

– Alle detaljer er ikke klare, vi vet ikke hvor mange deltagere det blir, men for å teste dette i en dimensjon som er interessant for aktuelle selskaper og som gir et tilstrekkelig erfaringsgrunnlag, må det være et visst volum. Da snakker vi flere titalls tusen deltagere, sier programdirektør Øyvind Leistad i Enova.

I løpet av neste år lyser NVE og Enova ut en konkurranse hvor kraftselskap, nettselskap, teknologileverandører og tjenesteleverandører kan søke om støtte til å teste ut ulike feedback-løsninger. 5. februar vil NVE og Enova holde en konferanse i Oslo hvor de presenterer det nye programmet. Et av kravene for å delta vil være at kundemassen allerede har fått installert AMS-måler.

Europower
Haakon Barstad

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?