17.12.2014

Vil gi tusenvis av kunder strømdisplay

Enova antar at kunder som får nåtids-informasjon om strømforbruket direkte på en skjerm, vil redusere forbruket sitt. De vil derfor sette i gang et stort forskningsprosjekt som involverer flere tusen kunder. Illustrasjonsfoto: Haakon Barstad

Enova vil teste ut hvordan strømdisplay påvirker forbruket til strømkundene. Forsøket vil involvere flere titusenvis kunder, og kraftselskap og nettselskap kan søke om å bli med.

Det er Teknisk Ukeblad som omtaler det nye Enova-programmet som skal skje i samarbeid med NVE. Hensikten er å teste ut hvordan display som gir direkteinformasjon om strømforbruket i husholdninger kan redusere strømforbruket.

– Alle detaljer er ikke klare, vi vet ikke hvor mange deltagere det blir, men for å teste dette i en dimensjon som er interessant for aktuelle selskaper og som gir et tilstrekkelig erfaringsgrunnlag, må det være et visst volum. Da snakker vi flere titalls tusen deltagere, sier programdirektør Øyvind Leistad i Enova.

I løpet av neste år lyser NVE og Enova ut en konkurranse hvor kraftselskap, nettselskap, teknologileverandører og tjenesteleverandører kan søke om støtte til å teste ut ulike feedback-løsninger. 5. februar vil NVE og Enova holde en konferanse i Oslo hvor de presenterer det nye programmet. Et av kravene for å delta vil være at kundemassen allerede har fått installert AMS-måler.

Europower
Haakon Barstad

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?