17.12.2014

Vil gi tusenvis av kunder strømdisplay

Enova antar at kunder som får nåtids-informasjon om strømforbruket direkte på en skjerm, vil redusere forbruket sitt. De vil derfor sette i gang et stort forskningsprosjekt som involverer flere tusen kunder. Illustrasjonsfoto: Haakon Barstad

Enova vil teste ut hvordan strømdisplay påvirker forbruket til strømkundene. Forsøket vil involvere flere titusenvis kunder, og kraftselskap og nettselskap kan søke om å bli med.

Det er Teknisk Ukeblad som omtaler det nye Enova-programmet som skal skje i samarbeid med NVE. Hensikten er å teste ut hvordan display som gir direkteinformasjon om strømforbruket i husholdninger kan redusere strømforbruket.

– Alle detaljer er ikke klare, vi vet ikke hvor mange deltagere det blir, men for å teste dette i en dimensjon som er interessant for aktuelle selskaper og som gir et tilstrekkelig erfaringsgrunnlag, må det være et visst volum. Da snakker vi flere titalls tusen deltagere, sier programdirektør Øyvind Leistad i Enova.

I løpet av neste år lyser NVE og Enova ut en konkurranse hvor kraftselskap, nettselskap, teknologileverandører og tjenesteleverandører kan søke om støtte til å teste ut ulike feedback-løsninger. 5. februar vil NVE og Enova holde en konferanse i Oslo hvor de presenterer det nye programmet. Et av kravene for å delta vil være at kundemassen allerede har fått installert AMS-måler.

Europower
Haakon Barstad

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?