02.02.2015

Vil forberede bransjen på teknologiutvikling

Agderenergi_0218

(Europower) En stadig raskere teknologisk utvikling endrer verden rundt kraftselskapene. Endringene vil skje raskere enn kraftbransjen forventer, tror konsernsjefen i Agder Energi og forbereder en konferanse på temaet som bidrag til forberedelse.

Kraftselskapene må håndtere en stadig raskere teknologiutvikling. Konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi tror endringene vil komme raskere enn det den tradisjonelle kraftbransjen forventer, og kanskje også håper på.

Agder Energi har besluttet å selv stå for en konferanse i slutten av mai der de vil ta for seg de store endringene kraftbransjen står overfor.

- Det høye endringstempoet som ny teknologi fører med seg vil treffe kraftbransjen i langt større grad enn i dag. Dette ser vi vil komme og dette kjenner vi allerede på kroppen som selskap og mener derfor vi har god forutsetning for å arrangere en slik konferanse, sier Nysted til Europower.

Spørsmål de vil ta opp er :

Hva skjer når desentralisert strømproduksjon vokser frem?

Hva skjer når mengden elbiler og hurtigladere tvinger strømnettet i kne?

Hva skjer når økt digitalisering gjør det mulig å overføre informasjon i tillegg til energi?

Smart grid kombinerer strømnett og Internett. Hvordan påvirker det kraftbransjen – som i liten grad har endret og fornyet seg på 100 år?

Hentet ekstern kompetanse

Agder Energis konferanse har fått temaet «Teknologi flytter makt». Nettopp fordi hele bransjen står foran en endring som er ukjent, har Agder Energi valgt å gjøre en litt utradisjonell vinkling på konferansen ved å henvende seg til andre bransjer for innspill. Blant foredragsholderne som er bekreftet finner vi sentrale eksperter og ledere fra blant annet Tesla, Skagen-fondene, Telenor og ledende teknologiselskap som vil dele sine erfaringer.

- Teknologisk utvikling på forbrukssiden er en sentral driver i endringer som vil skape et nytt aktørlandskap, nye forbruksmønstre og ny verdiskaping, påpeker Nysted.

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?