Hjem > Siste nytt > Vil forberede bransjen på teknologiutvikling

Vil forberede bransjen på teknologiutvikling

Thomas Gundersen
Publisert 02.02.2015, sist oppdatert 05.09.2017

Agderenergi_0218

(Europower) En stadig raskere teknologisk utvikling endrer verden rundt kraftselskapene. Endringene vil skje raskere enn kraftbransjen forventer, tror konsernsjefen i Agder Energi og forbereder en konferanse på temaet som bidrag til forberedelse.

Kraftselskapene må håndtere en stadig raskere teknologiutvikling. Konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi tror endringene vil komme raskere enn det den tradisjonelle kraftbransjen forventer, og kanskje også håper på.

Agder Energi har besluttet å selv stå for en konferanse i slutten av mai der de vil ta for seg de store endringene kraftbransjen står overfor.

- Det høye endringstempoet som ny teknologi fører med seg vil treffe kraftbransjen i langt større grad enn i dag. Dette ser vi vil komme og dette kjenner vi allerede på kroppen som selskap og mener derfor vi har god forutsetning for å arrangere en slik konferanse, sier Nysted til Europower.

Spørsmål de vil ta opp er :

Hva skjer når desentralisert strømproduksjon vokser frem?

Hva skjer når mengden elbiler og hurtigladere tvinger strømnettet i kne?

Hva skjer når økt digitalisering gjør det mulig å overføre informasjon i tillegg til energi?

Smart grid kombinerer strømnett og Internett. Hvordan påvirker det kraftbransjen – som i liten grad har endret og fornyet seg på 100 år?

Hentet ekstern kompetanse

Agder Energis konferanse har fått temaet «Teknologi flytter makt». Nettopp fordi hele bransjen står foran en endring som er ukjent, har Agder Energi valgt å gjøre en litt utradisjonell vinkling på konferansen ved å henvende seg til andre bransjer for innspill. Blant foredragsholderne som er bekreftet finner vi sentrale eksperter og ledere fra blant annet Tesla, Skagen-fondene, Telenor og ledende teknologiselskap som vil dele sine erfaringer.

- Teknologisk utvikling på forbrukssiden er en sentral driver i endringer som vil skape et nytt aktørlandskap, nye forbruksmønstre og ny verdiskaping, påpeker Nysted.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?