02.02.2015

Vil forberede bransjen på teknologiutvikling

Agderenergi_0218

(Europower) En stadig raskere teknologisk utvikling endrer verden rundt kraftselskapene. Endringene vil skje raskere enn kraftbransjen forventer, tror konsernsjefen i Agder Energi og forbereder en konferanse på temaet som bidrag til forberedelse.

Kraftselskapene må håndtere en stadig raskere teknologiutvikling. Konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi tror endringene vil komme raskere enn det den tradisjonelle kraftbransjen forventer, og kanskje også håper på.

Agder Energi har besluttet å selv stå for en konferanse i slutten av mai der de vil ta for seg de store endringene kraftbransjen står overfor.

- Det høye endringstempoet som ny teknologi fører med seg vil treffe kraftbransjen i langt større grad enn i dag. Dette ser vi vil komme og dette kjenner vi allerede på kroppen som selskap og mener derfor vi har god forutsetning for å arrangere en slik konferanse, sier Nysted til Europower.

Spørsmål de vil ta opp er :

Hva skjer når desentralisert strømproduksjon vokser frem?

Hva skjer når mengden elbiler og hurtigladere tvinger strømnettet i kne?

Hva skjer når økt digitalisering gjør det mulig å overføre informasjon i tillegg til energi?

Smart grid kombinerer strømnett og Internett. Hvordan påvirker det kraftbransjen – som i liten grad har endret og fornyet seg på 100 år?

Hentet ekstern kompetanse

Agder Energis konferanse har fått temaet «Teknologi flytter makt». Nettopp fordi hele bransjen står foran en endring som er ukjent, har Agder Energi valgt å gjøre en litt utradisjonell vinkling på konferansen ved å henvende seg til andre bransjer for innspill. Blant foredragsholderne som er bekreftet finner vi sentrale eksperter og ledere fra blant annet Tesla, Skagen-fondene, Telenor og ledende teknologiselskap som vil dele sine erfaringer.

- Teknologisk utvikling på forbrukssiden er en sentral driver i endringer som vil skape et nytt aktørlandskap, nye forbruksmønstre og ny verdiskaping, påpeker Nysted.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?