13.06.2014

Viktig å vite ved bytte av strømavtale

GE_0990Forbrukerrådet - Norges vassdrags- og energidirektorat


1.  Om valg av kraftleverandør

Du kan fritt velge kraftleverandør samme hvor du bor. Du kan ikke velge hvilke nettselskap som skal overføre strømmen til deg.
Det er gratis å skifte kraftleverandør og du kan gjøre det så ofte du vil.
Strømmen er den samme uansett hvilken kraftleverandør og hvilken avtale du velger. Det kan likevel være store prisforskjeller mellom kraftleverandører. Avtalevilkårene kan også variere. Vær sikker på at du gjør deg kjent med alle viktige vilkår før du velger leverandør, bl.a. om det tas betalt etterskuddsvis og om det er noen bindingstid på avtalen.

2.  Strømprisoversikt. Sammenligning av priser

Sjekk alltid strømprisoversikten  www.kt.no før du inngår en ny strømavtale.
Alle strømavtaler har en strømpris benevnt som øre/kWh. Enkelte kraftleverandører krever i tillegg et fast kronebeløp som du må betale selv om du ikke bruker strøm. Slike fastledd kan være mer fordyrende enn du tror.

3.  Gate-, telefon- og dørsalg

Vær kritisk til å inngå strømavtaler ved gate- telefon- og dørsalg. Etter angrerettloven har du krav på å få opplysninger om tilbudet skriftlig slik at du kan gjøre deg skikkelig kjent med det før du bestemmer deg.

4.  Du kan ombestemme deg

Du kan angre innen 14 dager etter at du har mottatt angreskjema og opplysninger om avtalen fra kraftleverandøren. Strømavtaler som tilbys ved telefonsalg, er gyldige først når du har bekreftet avtalen skriftlig.
------------------------------------------------------------------
Disse opplysningene er utarbeidet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Forbrukerrådet og er ment å skulle gi strømkunder viktig informasjon ved valg av kraftleverandør.

For mer informasjon om strømavtaler, priser, bytte av kraftleverandør besøk NVEs nettside www.nve.no/bytte

 


Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?