13.06.2014

Viktig å vite ved bytte av strømavtale

GE_0990Forbrukerrådet - Norges vassdrags- og energidirektorat


1.  Om valg av kraftleverandør

Du kan fritt velge kraftleverandør samme hvor du bor. Du kan ikke velge hvilke nettselskap som skal overføre strømmen til deg.
Det er gratis å skifte kraftleverandør og du kan gjøre det så ofte du vil.
Strømmen er den samme uansett hvilken kraftleverandør og hvilken avtale du velger. Det kan likevel være store prisforskjeller mellom kraftleverandører. Avtalevilkårene kan også variere. Vær sikker på at du gjør deg kjent med alle viktige vilkår før du velger leverandør, bl.a. om det tas betalt etterskuddsvis og om det er noen bindingstid på avtalen.

2.  Strømprisoversikt. Sammenligning av priser

Sjekk alltid strømprisoversikten  www.kt.no før du inngår en ny strømavtale.
Alle strømavtaler har en strømpris benevnt som øre/kWh. Enkelte kraftleverandører krever i tillegg et fast kronebeløp som du må betale selv om du ikke bruker strøm. Slike fastledd kan være mer fordyrende enn du tror.

3.  Gate-, telefon- og dørsalg

Vær kritisk til å inngå strømavtaler ved gate- telefon- og dørsalg. Etter angrerettloven har du krav på å få opplysninger om tilbudet skriftlig slik at du kan gjøre deg skikkelig kjent med det før du bestemmer deg.

4.  Du kan ombestemme deg

Du kan angre innen 14 dager etter at du har mottatt angreskjema og opplysninger om avtalen fra kraftleverandøren. Strømavtaler som tilbys ved telefonsalg, er gyldige først når du har bekreftet avtalen skriftlig.
------------------------------------------------------------------
Disse opplysningene er utarbeidet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Forbrukerrådet og er ment å skulle gi strømkunder viktig informasjon ved valg av kraftleverandør.

For mer informasjon om strømavtaler, priser, bytte av kraftleverandør besøk NVEs nettside www.nve.no/bytte

 


Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer

Endless Winter ep. 2

Endless Winter episode nr. 2. Et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Endless Winter følger skikjører Nikolai Schirmer til Østerrike i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?