13.06.2014

Viktig å vite ved bytte av strømavtale

GE_0990Forbrukerrådet - Norges vassdrags- og energidirektorat


1.  Om valg av kraftleverandør

Du kan fritt velge kraftleverandør samme hvor du bor. Du kan ikke velge hvilke nettselskap som skal overføre strømmen til deg.
Det er gratis å skifte kraftleverandør og du kan gjøre det så ofte du vil.
Strømmen er den samme uansett hvilken kraftleverandør og hvilken avtale du velger. Det kan likevel være store prisforskjeller mellom kraftleverandører. Avtalevilkårene kan også variere. Vær sikker på at du gjør deg kjent med alle viktige vilkår før du velger leverandør, bl.a. om det tas betalt etterskuddsvis og om det er noen bindingstid på avtalen.

2.  Strømprisoversikt. Sammenligning av priser

Sjekk alltid strømprisoversikten  www.kt.no før du inngår en ny strømavtale.
Alle strømavtaler har en strømpris benevnt som øre/kWh. Enkelte kraftleverandører krever i tillegg et fast kronebeløp som du må betale selv om du ikke bruker strøm. Slike fastledd kan være mer fordyrende enn du tror.

3.  Gate-, telefon- og dørsalg

Vær kritisk til å inngå strømavtaler ved gate- telefon- og dørsalg. Etter angrerettloven har du krav på å få opplysninger om tilbudet skriftlig slik at du kan gjøre deg skikkelig kjent med det før du bestemmer deg.

4.  Du kan ombestemme deg

Du kan angre innen 14 dager etter at du har mottatt angreskjema og opplysninger om avtalen fra kraftleverandøren. Strømavtaler som tilbys ved telefonsalg, er gyldige først når du har bekreftet avtalen skriftlig.
------------------------------------------------------------------
Disse opplysningene er utarbeidet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Forbrukerrådet og er ment å skulle gi strømkunder viktig informasjon ved valg av kraftleverandør.

For mer informasjon om strømavtaler, priser, bytte av kraftleverandør besøk NVEs nettside www.nve.no/bytte

 


Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?