13.06.2014

Viktig å vite ved bytte av strømavtale

GE_0990Forbrukerrådet - Norges vassdrags- og energidirektorat


1.  Om valg av kraftleverandør

Du kan fritt velge kraftleverandør samme hvor du bor. Du kan ikke velge hvilke nettselskap som skal overføre strømmen til deg.
Det er gratis å skifte kraftleverandør og du kan gjøre det så ofte du vil.
Strømmen er den samme uansett hvilken kraftleverandør og hvilken avtale du velger. Det kan likevel være store prisforskjeller mellom kraftleverandører. Avtalevilkårene kan også variere. Vær sikker på at du gjør deg kjent med alle viktige vilkår før du velger leverandør, bl.a. om det tas betalt etterskuddsvis og om det er noen bindingstid på avtalen.

2.  Strømprisoversikt. Sammenligning av priser

Sjekk alltid strømprisoversikten  www.kt.no før du inngår en ny strømavtale.
Alle strømavtaler har en strømpris benevnt som øre/kWh. Enkelte kraftleverandører krever i tillegg et fast kronebeløp som du må betale selv om du ikke bruker strøm. Slike fastledd kan være mer fordyrende enn du tror.

3.  Gate-, telefon- og dørsalg

Vær kritisk til å inngå strømavtaler ved gate- telefon- og dørsalg. Etter angrerettloven har du krav på å få opplysninger om tilbudet skriftlig slik at du kan gjøre deg skikkelig kjent med det før du bestemmer deg.

4.  Du kan ombestemme deg

Du kan angre innen 14 dager etter at du har mottatt angreskjema og opplysninger om avtalen fra kraftleverandøren. Strømavtaler som tilbys ved telefonsalg, er gyldige først når du har bekreftet avtalen skriftlig.
------------------------------------------------------------------
Disse opplysningene er utarbeidet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Forbrukerrådet og er ment å skulle gi strømkunder viktig informasjon ved valg av kraftleverandør.

For mer informasjon om strømavtaler, priser, bytte av kraftleverandør besøk NVEs nettside www.nve.no/bytte

 


Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?