20.10.2014

Videre prisfall på våte varsler

Våte-værvarsler

(Montel) Kraftprisene falt videre på våte varsler fredag. Q1-kontrakten falt til sitt laveste nivå på nesten 5 måneder. Foto: Gudbrandsdal Energi

November-kontrakten falt med 50 cent til 32 EUR/MWh, mens Q1 15-kontrakten gikk tilbake 35 cent til 33,95 EUR/MWh, etter å ha vært nede i 33,85 EUR/MWh for første gang siden 22. mai.

Prisene har nå falt fem dager på rad og Q1-kontrakten er ned 6 prosent bare den siste uken.

– Det er rett og slett for mye ”bearish” input. Varslene er enda våtere enn de var torsdag, systemprisen er svak og i tillegg snudde CO2-markedet, sier Andreas Edlund, trader i Shepherd Energy.

Det er varslet mellom 8.6 og 12 TWh med nedbørsenergi i Norge og Sverige de neste ti dagene, godt over normalen på 5,8 TWh. Ferske fireukersvarsler er også våtere enn normalt, ifølge SMHI.

Systemprisen for lørdag ble 31,52 EUR/MWh, ned 1,93 euro fra dagen før på forventninger om økt vindkraftproduksjon og lavere forbruk.

– Det er fortsatt vått i varslene. Men samtidig ser vi at det ikke har kommet like mye regn som varslet, og vi har fortsatt et underskudd i vannkraftmagasinene på 13 TWh. Jeg synes prisen for første kvartal har falt vel mye, sier senioranalytiker John Brottemsmo i Bergen Energi.
Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?