20.10.2014

Videre prisfall på våte varsler

Våte-værvarsler

(Montel) Kraftprisene falt videre på våte varsler fredag. Q1-kontrakten falt til sitt laveste nivå på nesten 5 måneder. Foto: Gudbrandsdal Energi

November-kontrakten falt med 50 cent til 32 EUR/MWh, mens Q1 15-kontrakten gikk tilbake 35 cent til 33,95 EUR/MWh, etter å ha vært nede i 33,85 EUR/MWh for første gang siden 22. mai.

Prisene har nå falt fem dager på rad og Q1-kontrakten er ned 6 prosent bare den siste uken.

– Det er rett og slett for mye ”bearish” input. Varslene er enda våtere enn de var torsdag, systemprisen er svak og i tillegg snudde CO2-markedet, sier Andreas Edlund, trader i Shepherd Energy.

Det er varslet mellom 8.6 og 12 TWh med nedbørsenergi i Norge og Sverige de neste ti dagene, godt over normalen på 5,8 TWh. Ferske fireukersvarsler er også våtere enn normalt, ifølge SMHI.

Systemprisen for lørdag ble 31,52 EUR/MWh, ned 1,93 euro fra dagen før på forventninger om økt vindkraftproduksjon og lavere forbruk.

– Det er fortsatt vått i varslene. Men samtidig ser vi at det ikke har kommet like mye regn som varslet, og vi har fortsatt et underskudd i vannkraftmagasinene på 13 TWh. Jeg synes prisen for første kvartal har falt vel mye, sier senioranalytiker John Brottemsmo i Bergen Energi.
Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?