Hjem > Siste nytt > Videre prisfall på våte varsler

Videre prisfall på våte varsler

Thomas Gundersen
Publisert 20.10.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Våte-værvarsler

(Montel) Kraftprisene falt videre på våte varsler fredag. Q1-kontrakten falt til sitt laveste nivå på nesten 5 måneder. Foto: Gudbrandsdal Energi

November-kontrakten falt med 50 cent til 32 EUR/MWh, mens Q1 15-kontrakten gikk tilbake 35 cent til 33,95 EUR/MWh, etter å ha vært nede i 33,85 EUR/MWh for første gang siden 22. mai.

Prisene har nå falt fem dager på rad og Q1-kontrakten er ned 6 prosent bare den siste uken.

– Det er rett og slett for mye ”bearish” input. Varslene er enda våtere enn de var torsdag, systemprisen er svak og i tillegg snudde CO2-markedet, sier Andreas Edlund, trader i Shepherd Energy.

Det er varslet mellom 8.6 og 12 TWh med nedbørsenergi i Norge og Sverige de neste ti dagene, godt over normalen på 5,8 TWh. Ferske fireukersvarsler er også våtere enn normalt, ifølge SMHI.

Systemprisen for lørdag ble 31,52 EUR/MWh, ned 1,93 euro fra dagen før på forventninger om økt vindkraftproduksjon og lavere forbruk.

– Det er fortsatt vått i varslene. Men samtidig ser vi at det ikke har kommet like mye regn som varslet, og vi har fortsatt et underskudd i vannkraftmagasinene på 13 TWh. Jeg synes prisen for første kvartal har falt vel mye, sier senioranalytiker John Brottemsmo i Bergen Energi.
Olav Vilnes
olav@montel.no

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?