20.10.2014

Videre prisfall på våte varsler

Våte-værvarsler

(Montel) Kraftprisene falt videre på våte varsler fredag. Q1-kontrakten falt til sitt laveste nivå på nesten 5 måneder. Foto: Gudbrandsdal Energi

November-kontrakten falt med 50 cent til 32 EUR/MWh, mens Q1 15-kontrakten gikk tilbake 35 cent til 33,95 EUR/MWh, etter å ha vært nede i 33,85 EUR/MWh for første gang siden 22. mai.

Prisene har nå falt fem dager på rad og Q1-kontrakten er ned 6 prosent bare den siste uken.

– Det er rett og slett for mye ”bearish” input. Varslene er enda våtere enn de var torsdag, systemprisen er svak og i tillegg snudde CO2-markedet, sier Andreas Edlund, trader i Shepherd Energy.

Det er varslet mellom 8.6 og 12 TWh med nedbørsenergi i Norge og Sverige de neste ti dagene, godt over normalen på 5,8 TWh. Ferske fireukersvarsler er også våtere enn normalt, ifølge SMHI.

Systemprisen for lørdag ble 31,52 EUR/MWh, ned 1,93 euro fra dagen før på forventninger om økt vindkraftproduksjon og lavere forbruk.

– Det er fortsatt vått i varslene. Men samtidig ser vi at det ikke har kommet like mye regn som varslet, og vi har fortsatt et underskudd i vannkraftmagasinene på 13 TWh. Jeg synes prisen for første kvartal har falt vel mye, sier senioranalytiker John Brottemsmo i Bergen Energi.
Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?