20.10.2014

Videre prisfall på våte varsler

Våte-værvarsler

(Montel) Kraftprisene falt videre på våte varsler fredag. Q1-kontrakten falt til sitt laveste nivå på nesten 5 måneder. Foto: Gudbrandsdal Energi

November-kontrakten falt med 50 cent til 32 EUR/MWh, mens Q1 15-kontrakten gikk tilbake 35 cent til 33,95 EUR/MWh, etter å ha vært nede i 33,85 EUR/MWh for første gang siden 22. mai.

Prisene har nå falt fem dager på rad og Q1-kontrakten er ned 6 prosent bare den siste uken.

– Det er rett og slett for mye ”bearish” input. Varslene er enda våtere enn de var torsdag, systemprisen er svak og i tillegg snudde CO2-markedet, sier Andreas Edlund, trader i Shepherd Energy.

Det er varslet mellom 8.6 og 12 TWh med nedbørsenergi i Norge og Sverige de neste ti dagene, godt over normalen på 5,8 TWh. Ferske fireukersvarsler er også våtere enn normalt, ifølge SMHI.

Systemprisen for lørdag ble 31,52 EUR/MWh, ned 1,93 euro fra dagen før på forventninger om økt vindkraftproduksjon og lavere forbruk.

– Det er fortsatt vått i varslene. Men samtidig ser vi at det ikke har kommet like mye regn som varslet, og vi har fortsatt et underskudd i vannkraftmagasinene på 13 TWh. Jeg synes prisen for første kvartal har falt vel mye, sier senioranalytiker John Brottemsmo i Bergen Energi.
Olav Vilnes
olav@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?