Hjem > Siste nytt > Vattenfall skal levere norsk kraft til Facebook

Vattenfall skal levere norsk kraft til Facebook

Europower Energi
Publisert 23.05.2018, sist oppdatert 23.05.2018
Vattenfall og Facebook har inngått en langsiktig avtale om levering og kraftbalansering av produksjon fra tre nye norske vindkraftparker.

(Europower) Vattenfall og Facebook har inngått en langsiktig avtale om levering og kraftbalansering av produksjon fra tre nye norske vindkraftparker.

Produksjonen fra tre nye vindkraftparker i Bjerkreimområdet i Norge skal forsyne Facebooks nordiske datasentre i Odense i Danmark og Luleå i Sverige med kraft.

Facebook har kjøpt hele produksjonen på totalt 294 MW gjennom langsiktige krafthandelsavtaler (Power Purchase Agreement, PPA), av Luxcara som eier parkene. Det er imidlertid Vattenfall som blir blir strømleverandør til Facebooks datasentere i Odense og Luleå.

- Vattenfall er stolte av å kunne forlenge samarbeidet med Facebook gjennom å integrere leveringen av fornybar energi i det nordiske kraftnettet. Avtalen om kraftbalansering er dessuten Vattenfalls største med en ekstern part i Norden, sier Branislav Slavic, direktør for Business Sales i Norden.

I tillegg til at avtalen vil gi en fornybarløsning til datasenteret i Odense, vil dette også muliggjør produksjon av fornybar varme for kommunen fra varme som gjenvinnes ved datasenteret.

Skrevet av Mona Adolfsen - Europower.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?