18.06.2014

Vattenfall legger ned kullkraft i Danmark

Europower. Mona Adolfsen.

Fynsverket i Danmark vil i fra 2016 ikke lenger ha noen anlegg som benytter kull. Foto: Vattenfall

Vattenfall har besluttet å stenge anlegget ved Fynsverket i Danmark som går på kull. Anlegget tas ut av drift i 2016.

Det danske kraftvarmeverket består av tre anlegg i tillegg til Odense kraftvarmeverk. Den kullbaserte enheten ble bygget i 1991 og skal nå tas ut av drift. En fortsatt drift ville innebære ytterligere investeringer og man bestemte seg derfor for å avvikle driften av denne enheten i stedet.

Fynsverkets biobrenselbaserte anlegg, samt avfallsforbrenningsanlegget i Odense kommer til å drives videre.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?