18.06.2014

Vattenfall legger ned kullkraft i Danmark

Europower. Mona Adolfsen.

Fynsverket i Danmark vil i fra 2016 ikke lenger ha noen anlegg som benytter kull. Foto: Vattenfall

Vattenfall har besluttet å stenge anlegget ved Fynsverket i Danmark som går på kull. Anlegget tas ut av drift i 2016.

Det danske kraftvarmeverket består av tre anlegg i tillegg til Odense kraftvarmeverk. Den kullbaserte enheten ble bygget i 1991 og skal nå tas ut av drift. En fortsatt drift ville innebære ytterligere investeringer og man bestemte seg derfor for å avvikle driften av denne enheten i stedet.

Fynsverkets biobrenselbaserte anlegg, samt avfallsforbrenningsanlegget i Odense kommer til å drives videre.

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?