18.06.2014

Vattenfall legger ned kullkraft i Danmark

Europower. Mona Adolfsen.

Fynsverket i Danmark vil i fra 2016 ikke lenger ha noen anlegg som benytter kull. Foto: Vattenfall

Vattenfall har besluttet å stenge anlegget ved Fynsverket i Danmark som går på kull. Anlegget tas ut av drift i 2016.

Det danske kraftvarmeverket består av tre anlegg i tillegg til Odense kraftvarmeverk. Den kullbaserte enheten ble bygget i 1991 og skal nå tas ut av drift. En fortsatt drift ville innebære ytterligere investeringer og man bestemte seg derfor for å avvikle driften av denne enheten i stedet.

Fynsverkets biobrenselbaserte anlegg, samt avfallsforbrenningsanlegget i Odense kommer til å drives videre.

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer

Endless Winter ep. 2

Endless Winter episode nr. 2. Et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Endless Winter følger skikjører Nikolai Schirmer til Østerrike i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?