Hjem > Siste nytt > Van Gaal: – Vi kan ikke bare tenke på Messi

Van Gaal: – Vi kan ikke bare tenke på Messi

Publisert 09.07.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Wikimedia Alex Tremps

Foto. Wikimedia Alex Tremps.

São Paulo (NTB-AFP): Nederlands landslagssjef Louis van Gaal mener laget hans må gjøre mer enn bare å stoppe Lionel Messi i onsdagens VM-semifinale mot Argentina.

Messi har vært nøkkelen bak Argentinas ferd til landets første semifinale siden 1990. Spesielt i gruppespillet viste han seg svært viktig med fire mål.

Det vil derfor være avgjørende for Nederland å ta Messi ut av rytmen, men van Gaal advarer egne spillere mot å bruke for mye energi på å frykte Barcelona-stjernen.

– Vi spiller mot Argentina. Vår strategi er lagt opp til å møte ett lag, ikke enkeltspillere. Jeg er klar for å møte Argentina, sa van Gaal under tirsdagens pressekonferanse.

– Messi er blitt valgt som verdens beste spiller. Det er en grunn til det. Samtidig har han slitt på landslaget, der han ikke alltid har lyktes. Det har han tydelig hatt lyst til å gjøre noe med i dette mesterskapet. Vi ønsker å stoppe ham, og det blir litt av en utfordring, la han til.

Ingen er favoritt

Mens Argentina drømmer om å nå sin første VM-finale på 24 år, håper Nederland å ta seg til sin annen strake finale. I 2010 tapte «Oranje» 0-1 for Spania etter ekstraomganger.

Van Gaal mener det er lite som skiller lagene. Begge vant alle kampene sine i gruppespillet og måtte kjempe seg videre utover i cupspillet.

– Det er ingen favoritter. I semifinalene er alle lagene på samme nivå. Det har resultatene i både åttedelsfinalene og kvartfinalene vist oss. Jeg vil si at det er en 50/50-kamp. Mynten må falle din vei. (©NTB)Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?