09.07.2014

Van Gaal: – Vi kan ikke bare tenke på Messi

Wikimedia Alex Tremps

Foto. Wikimedia Alex Tremps.

São Paulo (NTB-AFP): Nederlands landslagssjef Louis van Gaal mener laget hans må gjøre mer enn bare å stoppe Lionel Messi i onsdagens VM-semifinale mot Argentina.

Messi har vært nøkkelen bak Argentinas ferd til landets første semifinale siden 1990. Spesielt i gruppespillet viste han seg svært viktig med fire mål.

Det vil derfor være avgjørende for Nederland å ta Messi ut av rytmen, men van Gaal advarer egne spillere mot å bruke for mye energi på å frykte Barcelona-stjernen.

– Vi spiller mot Argentina. Vår strategi er lagt opp til å møte ett lag, ikke enkeltspillere. Jeg er klar for å møte Argentina, sa van Gaal under tirsdagens pressekonferanse.

– Messi er blitt valgt som verdens beste spiller. Det er en grunn til det. Samtidig har han slitt på landslaget, der han ikke alltid har lyktes. Det har han tydelig hatt lyst til å gjøre noe med i dette mesterskapet. Vi ønsker å stoppe ham, og det blir litt av en utfordring, la han til.

Ingen er favoritt

Mens Argentina drømmer om å nå sin første VM-finale på 24 år, håper Nederland å ta seg til sin annen strake finale. I 2010 tapte «Oranje» 0-1 for Spania etter ekstraomganger.

Van Gaal mener det er lite som skiller lagene. Begge vant alle kampene sine i gruppespillet og måtte kjempe seg videre utover i cupspillet.

– Det er ingen favoritter. I semifinalene er alle lagene på samme nivå. Det har resultatene i både åttedelsfinalene og kvartfinalene vist oss. Jeg vil si at det er en 50/50-kamp. Mynten må falle din vei. (©NTB)Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?