09.07.2014

Van Gaal: – Vi kan ikke bare tenke på Messi

Wikimedia Alex Tremps

Foto. Wikimedia Alex Tremps.

São Paulo (NTB-AFP): Nederlands landslagssjef Louis van Gaal mener laget hans må gjøre mer enn bare å stoppe Lionel Messi i onsdagens VM-semifinale mot Argentina.

Messi har vært nøkkelen bak Argentinas ferd til landets første semifinale siden 1990. Spesielt i gruppespillet viste han seg svært viktig med fire mål.

Det vil derfor være avgjørende for Nederland å ta Messi ut av rytmen, men van Gaal advarer egne spillere mot å bruke for mye energi på å frykte Barcelona-stjernen.

– Vi spiller mot Argentina. Vår strategi er lagt opp til å møte ett lag, ikke enkeltspillere. Jeg er klar for å møte Argentina, sa van Gaal under tirsdagens pressekonferanse.

– Messi er blitt valgt som verdens beste spiller. Det er en grunn til det. Samtidig har han slitt på landslaget, der han ikke alltid har lyktes. Det har han tydelig hatt lyst til å gjøre noe med i dette mesterskapet. Vi ønsker å stoppe ham, og det blir litt av en utfordring, la han til.

Ingen er favoritt

Mens Argentina drømmer om å nå sin første VM-finale på 24 år, håper Nederland å ta seg til sin annen strake finale. I 2010 tapte «Oranje» 0-1 for Spania etter ekstraomganger.

Van Gaal mener det er lite som skiller lagene. Begge vant alle kampene sine i gruppespillet og måtte kjempe seg videre utover i cupspillet.

– Det er ingen favoritter. I semifinalene er alle lagene på samme nivå. Det har resultatene i både åttedelsfinalene og kvartfinalene vist oss. Jeg vil si at det er en 50/50-kamp. Mynten må falle din vei. (©NTB)Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?