09.07.2014

Van Gaal: – Vi kan ikke bare tenke på Messi

Wikimedia Alex Tremps

Foto. Wikimedia Alex Tremps.

São Paulo (NTB-AFP): Nederlands landslagssjef Louis van Gaal mener laget hans må gjøre mer enn bare å stoppe Lionel Messi i onsdagens VM-semifinale mot Argentina.

Messi har vært nøkkelen bak Argentinas ferd til landets første semifinale siden 1990. Spesielt i gruppespillet viste han seg svært viktig med fire mål.

Det vil derfor være avgjørende for Nederland å ta Messi ut av rytmen, men van Gaal advarer egne spillere mot å bruke for mye energi på å frykte Barcelona-stjernen.

– Vi spiller mot Argentina. Vår strategi er lagt opp til å møte ett lag, ikke enkeltspillere. Jeg er klar for å møte Argentina, sa van Gaal under tirsdagens pressekonferanse.

– Messi er blitt valgt som verdens beste spiller. Det er en grunn til det. Samtidig har han slitt på landslaget, der han ikke alltid har lyktes. Det har han tydelig hatt lyst til å gjøre noe med i dette mesterskapet. Vi ønsker å stoppe ham, og det blir litt av en utfordring, la han til.

Ingen er favoritt

Mens Argentina drømmer om å nå sin første VM-finale på 24 år, håper Nederland å ta seg til sin annen strake finale. I 2010 tapte «Oranje» 0-1 for Spania etter ekstraomganger.

Van Gaal mener det er lite som skiller lagene. Begge vant alle kampene sine i gruppespillet og måtte kjempe seg videre utover i cupspillet.

– Det er ingen favoritter. I semifinalene er alle lagene på samme nivå. Det har resultatene i både åttedelsfinalene og kvartfinalene vist oss. Jeg vil si at det er en 50/50-kamp. Mynten må falle din vei. (©NTB)Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?