09.07.2014

Van Gaal: – Vi kan ikke bare tenke på Messi

Wikimedia Alex Tremps

Foto. Wikimedia Alex Tremps.

São Paulo (NTB-AFP): Nederlands landslagssjef Louis van Gaal mener laget hans må gjøre mer enn bare å stoppe Lionel Messi i onsdagens VM-semifinale mot Argentina.

Messi har vært nøkkelen bak Argentinas ferd til landets første semifinale siden 1990. Spesielt i gruppespillet viste han seg svært viktig med fire mål.

Det vil derfor være avgjørende for Nederland å ta Messi ut av rytmen, men van Gaal advarer egne spillere mot å bruke for mye energi på å frykte Barcelona-stjernen.

– Vi spiller mot Argentina. Vår strategi er lagt opp til å møte ett lag, ikke enkeltspillere. Jeg er klar for å møte Argentina, sa van Gaal under tirsdagens pressekonferanse.

– Messi er blitt valgt som verdens beste spiller. Det er en grunn til det. Samtidig har han slitt på landslaget, der han ikke alltid har lyktes. Det har han tydelig hatt lyst til å gjøre noe med i dette mesterskapet. Vi ønsker å stoppe ham, og det blir litt av en utfordring, la han til.

Ingen er favoritt

Mens Argentina drømmer om å nå sin første VM-finale på 24 år, håper Nederland å ta seg til sin annen strake finale. I 2010 tapte «Oranje» 0-1 for Spania etter ekstraomganger.

Van Gaal mener det er lite som skiller lagene. Begge vant alle kampene sine i gruppespillet og måtte kjempe seg videre utover i cupspillet.

– Det er ingen favoritter. I semifinalene er alle lagene på samme nivå. Det har resultatene i både åttedelsfinalene og kvartfinalene vist oss. Jeg vil si at det er en 50/50-kamp. Mynten må falle din vei. (©NTB)Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?