24.07.2014

Ustekveikja halverte årsresultatet i 2013


Sedler(Montel) Ustekveikja Energi fikk et resultat etter skatt på 4 millioner kroner i fjor, ned fra 8 millioner året før. Selskapet varsler behov for mer egenkapital som følge av forventninger om lave kraftpriser.Selskapet hadde totale inntekter på 442 millioner, som er opp 23 prosent fra 359 millioner i 2012, mens driftsresultatet ble redusert med formidable 76 prosent, fra 13,7 millioner i 2012 til 3,2 millioner i fjor. Foto Gudbrandsdal Energi.Kostnaden ved innkjøp av kraft økte med 28 prosent fra 317 millioner til 407 millioner.

Selskapets årsmelding sier lite om bakgrunnen for det betydelige resultatfallet i 2013, men peker på at kraftmarkedet de siste tre årene har vært utfordrende for selskapet, og at egenkapitalen derfor må styrkes dersom målet er videre vekst.

”Prisene på elektrisk kraft forventes å holde seg på et forholdsvis lavt nivå, med muligheter for store kortsiktige svingninger fremover. Dette resulterer i at likviditeten i selskapet kan bli presset i perioder, og det er derfor nødvendig å styrke egenkapitalen ytterligere dersom selskapet skal kunne vokse”, skriver styret i årsberetningen.

I tillegg fremgår det av regnskapet at selskapets lønnskostnader økte med nesten 30 prosent, fra 9,3 til 12 millioner kroner.

Selskapet hadde ved utløpet av fjoråret en egenkapital på 129 millioner kroner. 2,7 millioner kroner av overskuddet ble overført til egenkapitalen mens eieren, Hol kommune, tok ut 1,35 millioner kroner i utbytte.

Selskapets ledelse var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar onsdag, som følge av ferieavvikling.

Øystein Meland

oystein@montel.no
11:34, Wednesday, 23 July 2014


Related news:
Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?