05.09.2014

Tutta med milliondrøm på hjemmebane

Suzann_Pettersen_(Team_Norway)Foto Norges Golfforbund

Oslo (NTB): Suzann Pettersen inviterer lørdag til golffest på hjemmebane for tredje år på rad. Målet er å samle inn minst 1 millioner kroner til veldedighet.

Suzann Pro Challenge er navnet på 33-åringens turnering på Bogstad i Oslo. Hun har fått med seg seks stjerner fra LPGA-touren samt norske Caroline Martens.

I fjor fikk turneringen inn 850.000 kroner til Right To Play. Denne gangen håper Tutta å passere millionen.

– Vi bikker kanskje 1 million kroner. Norge er et lite land. Å spørre folk om penger er ikke alltid det morsomste, men det ligger så mange gode verdier i Right To Play. Alle har en relasjon til barn og unge, og jeg håper så mange som mulig kan hjelpe dem i deres arbeid, sier golfstjernen til NTB.

Høydepunkt

Første gang hun arrangerte turneringen var i 2012. Hun har store planer for Suzann Pro Challenge.

– Jeg har mine visjoner og drømmer, men det er viktig å bygge stein på stein og ikke bite over for stort. Jeg vil ha turneringen i de rammer hvor jeg føler vi virkelig kan levere og alle blir tatt godt vare på.

Turneringen betyr mye for Tutta.

– På mange måter er det årets høydepunkt, og det gir meg en annen type energi. Resten av året handler det så mye om meg selv. I fjor var det et antiklimaks da jeg vant Evian-mesterskapet en uke etter. Det ga meg en annen type glede. For mitt eget hjerte var det nesten mer gledelig det vi gjorde her hjemme, noe som jeg vet kan hjelpe andre, sier golfesset.

Uvanlig i Norge

I USA er Pettersen ofte med på tilsvarende arrangementer, men i Norge har det ikke vært særlig utbredt. Tutta ser gjerne at flere norske idrettsprofiler vil begynne med lignende initiativ.

– Jeg håper det. Jeg har fått ideen etter å ha vært i USA i så mange år. Hvis den kulturen kan gro videre her, har vi oppnådd noe stort, sier hun.

Tidligere i år samlet ishockeyproffen Mats Zuccarello Aasen inn 1,18 millioner kroner i forbindelse med en allstarkamp i Stavanger. Også da gikk pengene til Right To Play. (©NTB)Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?