08.11.2014

Tjener på at 25.000 velger NorgesEnergi

Peter Batta er generalsekretær for drøyt 215 000 medlemmer. 25 000 har valgt Norgesenergi. Desto flere som velger denne avtalen, jo mer kommer inn til foreningen. Foto: Fredrik Kveen.

Rundt 25 000 av de over 215 000 medlemmene til Huseiernes Landsforbund har avtale med Norgesenergi. Det nyter foreningen godt av, selv om de ikke vil si hvor mye de får betalt.

Markedssjef Jan Jansrud i Gudbrandsdal Energi ville vite hvor mye Norgesenergi må betale Huseiernes Landsforbund for at de skal få selge kraft til deres medlemmer. En ellers veldig trygg Peter Batta, ble noe usikker da han fikk dette spørsmålet på Markedskonferansen i går.

- Det vet jeg for å være helt ærlig ikke helt, men tror det kan være rundt 0,1 øre/kWh eller noe slikt, sa Batta nølende.

- Det kan kanskje dekke en månedslønn for meg, men det er ikke noe vi blir rike av, sa generalsekretæren i Huseiernes Landsforbund.

25000 kunder

I en epost til Europower kan Norgesenergi fortelle at det er rundt 25 000 av deres kunder som har relasjon i Huseiernes Landsforbund. Hva de betaler, ønsker hun imidlertid ikke å si noe om.

- Hva våre samarbeidsavtaler angår, er disse konfidensielle, og vi uttaler oss aldri offentlig om tall og innhold knyttet til disse, skriver Tone Tversland Skogdalen, Partneransvarlig i Norgesenergi, i en epost til Europower.

Hvor mye Norgesenergi må betale, kan vi derfor ikke si noe klart om. Men hvis vi tar utgangspunkt i Battas antydning om at de betaler 0,1 øre/kWh, så med et gjennomsnittlig forbruk på 15 000 kWh i året for de 25 000 kundene, vil betalingen ligge rundt 375 000 kroner. Det vil si 15 kroner per kunde, per år.

Potensialet er likevel betydelig ettersom Huseiernes Landsforbund har total 215 330 kunder i dag, fordelt på rundt 209 000 privatkunder, mens resterende kunder er borettslag og sameier.

Ikke forespurt

Til Europower forteller Jansrud at Gudbrandsdal Energi ikke har blitt spurt om tilbud fra Huseierenes Landsforbund. Han presiserer også at de har en klar policy på at de ikke betaler for å komme med medlemstilbud.

- Vi har ved flere anledninger blitt forespurt om tilbud, men da er det som oftest et spørsmål om hvor mye man er villig til å betale. Da jobber man for egen interesse og ikke medlemmenes og det vil vi ikke være med på, sier Jansrud.

Mona Adolfsen
Europower

P.S: Les også innlegget "Jeg ble oppringt av en selger fra NorgesEnergi i dag."

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?