08.11.2014

Tjener på at 25.000 velger NorgesEnergi

Peter Batta er generalsekretær for drøyt 215 000 medlemmer. 25 000 har valgt Norgesenergi. Desto flere som velger denne avtalen, jo mer kommer inn til foreningen. Foto: Fredrik Kveen.

Rundt 25 000 av de over 215 000 medlemmene til Huseiernes Landsforbund har avtale med Norgesenergi. Det nyter foreningen godt av, selv om de ikke vil si hvor mye de får betalt.

Markedssjef Jan Jansrud i Gudbrandsdal Energi ville vite hvor mye Norgesenergi må betale Huseiernes Landsforbund for at de skal få selge kraft til deres medlemmer. En ellers veldig trygg Peter Batta, ble noe usikker da han fikk dette spørsmålet på Markedskonferansen i går.

- Det vet jeg for å være helt ærlig ikke helt, men tror det kan være rundt 0,1 øre/kWh eller noe slikt, sa Batta nølende.

- Det kan kanskje dekke en månedslønn for meg, men det er ikke noe vi blir rike av, sa generalsekretæren i Huseiernes Landsforbund.

25000 kunder

I en epost til Europower kan Norgesenergi fortelle at det er rundt 25 000 av deres kunder som har relasjon i Huseiernes Landsforbund. Hva de betaler, ønsker hun imidlertid ikke å si noe om.

- Hva våre samarbeidsavtaler angår, er disse konfidensielle, og vi uttaler oss aldri offentlig om tall og innhold knyttet til disse, skriver Tone Tversland Skogdalen, Partneransvarlig i Norgesenergi, i en epost til Europower.

Hvor mye Norgesenergi må betale, kan vi derfor ikke si noe klart om. Men hvis vi tar utgangspunkt i Battas antydning om at de betaler 0,1 øre/kWh, så med et gjennomsnittlig forbruk på 15 000 kWh i året for de 25 000 kundene, vil betalingen ligge rundt 375 000 kroner. Det vil si 15 kroner per kunde, per år.

Potensialet er likevel betydelig ettersom Huseiernes Landsforbund har total 215 330 kunder i dag, fordelt på rundt 209 000 privatkunder, mens resterende kunder er borettslag og sameier.

Ikke forespurt

Til Europower forteller Jansrud at Gudbrandsdal Energi ikke har blitt spurt om tilbud fra Huseierenes Landsforbund. Han presiserer også at de har en klar policy på at de ikke betaler for å komme med medlemstilbud.

- Vi har ved flere anledninger blitt forespurt om tilbud, men da er det som oftest et spørsmål om hvor mye man er villig til å betale. Da jobber man for egen interesse og ikke medlemmenes og det vil vi ikke være med på, sier Jansrud.

Mona Adolfsen
Europower

P.S: Les også innlegget "Jeg ble oppringt av en selger fra NorgesEnergi i dag."

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?