08.11.2014

Tjener på at 25.000 velger NorgesEnergi

Peter Batta er generalsekretær for drøyt 215 000 medlemmer. 25 000 har valgt Norgesenergi. Desto flere som velger denne avtalen, jo mer kommer inn til foreningen. Foto: Fredrik Kveen.

Rundt 25 000 av de over 215 000 medlemmene til Huseiernes Landsforbund har avtale med Norgesenergi. Det nyter foreningen godt av, selv om de ikke vil si hvor mye de får betalt.

Markedssjef Jan Jansrud i Gudbrandsdal Energi ville vite hvor mye Norgesenergi må betale Huseiernes Landsforbund for at de skal få selge kraft til deres medlemmer. En ellers veldig trygg Peter Batta, ble noe usikker da han fikk dette spørsmålet på Markedskonferansen i går.

- Det vet jeg for å være helt ærlig ikke helt, men tror det kan være rundt 0,1 øre/kWh eller noe slikt, sa Batta nølende.

- Det kan kanskje dekke en månedslønn for meg, men det er ikke noe vi blir rike av, sa generalsekretæren i Huseiernes Landsforbund.

25000 kunder

I en epost til Europower kan Norgesenergi fortelle at det er rundt 25 000 av deres kunder som har relasjon i Huseiernes Landsforbund. Hva de betaler, ønsker hun imidlertid ikke å si noe om.

- Hva våre samarbeidsavtaler angår, er disse konfidensielle, og vi uttaler oss aldri offentlig om tall og innhold knyttet til disse, skriver Tone Tversland Skogdalen, Partneransvarlig i Norgesenergi, i en epost til Europower.

Hvor mye Norgesenergi må betale, kan vi derfor ikke si noe klart om. Men hvis vi tar utgangspunkt i Battas antydning om at de betaler 0,1 øre/kWh, så med et gjennomsnittlig forbruk på 15 000 kWh i året for de 25 000 kundene, vil betalingen ligge rundt 375 000 kroner. Det vil si 15 kroner per kunde, per år.

Potensialet er likevel betydelig ettersom Huseiernes Landsforbund har total 215 330 kunder i dag, fordelt på rundt 209 000 privatkunder, mens resterende kunder er borettslag og sameier.

Ikke forespurt

Til Europower forteller Jansrud at Gudbrandsdal Energi ikke har blitt spurt om tilbud fra Huseierenes Landsforbund. Han presiserer også at de har en klar policy på at de ikke betaler for å komme med medlemstilbud.

- Vi har ved flere anledninger blitt forespurt om tilbud, men da er det som oftest et spørsmål om hvor mye man er villig til å betale. Da jobber man for egen interesse og ikke medlemmenes og det vil vi ikke være med på, sier Jansrud.

Mona Adolfsen
Europower

P.S: Les også innlegget "Jeg ble oppringt av en selger fra NorgesEnergi i dag."

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?