08.10.2015

Tilsiget faller raskt

(Montel) Tilsiget til norske vannkraftmagasiner beregnes til 60 prosent av normalt denne uken, ned fra normalt nivå forrige uke, melder NVE i sin ukentlige kraftsituasjonsrapport.


Målt i TWh vil tilsiget falle fra 2,7 TWh til 1,6 TWh fra forrige uke til inneværende. Så langt i år er tilsiget på 123,9 TWh, som er 15,3 TWh mer enn normalt.


Det gode tilsiget hittil i år gjør at fyllingsgraden i vannkraftmagasinene ligger på 92,7 prosent, som er godt over medianen for uke 40 på 86,5 prosent.


Økt produksjon i år
Så langt i år ligger kraftproduksjonen i Norge på 107,3 TWh, opp 2,2 prosent fra samme tidspunkt i fjor, mens forbruket er opp 3,3 prosent til 95,8 TWh, melder NVE.


For Norden som helhet har produksjonen steget med 2,2 prosent til 295,7 TWh, mens forbruket er opp 1,1 prosent til 283,1 TWh.


Olav Vilnes
olav@montel.no

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?